De verschillende soorten paddo's: voordelen en toepassingen

Ik weet nog toen ik een tiener was: we gingen Liberty Caps verzamelen in de velden. Op het moment van mijn leven dat ik me voor het eerst realiseerde dat deze verdovende middelen ook een bewustzijnsverruimend effect hadden, gaven de Liberty Caps me fantastische gratis intoxicatie. Wat begon als lachen en plezier veranderde al snel in meer spirituele activiteiten. Twee decennia later is het opeens bijna net zo moeilijk om iets te leren over een groot aantal paddo’s als om iets over cannabis te leren. Paddenstoelen, soms “paddo’s” genoemd, zijn populair geworden als een therapeutische behandeling voor een breed scala aan ziekten, waaronder migraine en depressie. Het zijn niet langer alleen maar hoeden van vrijheid. Paddo’s zijn er in een veelheid van variëteiten en variaties.

De Gouden Leraren, een soort psilocybine waarvan wordt aangenomen dat ze zowel krachtig als matig zijn, zijn een van de bekendste paddosoorten die vandaag de dag beschikbaar zijn. De Penis Envy (PE) variëteit van paddenstoelen is populair bij mensen die op zoek zijn naar een krachtiger psilocybine ervaring vanwege de provocerende vorm. Men denkt dat ze veel sterker en krachtiger zijn dan de Gouden Leraren.

Wat is een paddovariëteit?

Een soort en een soort zijn verschillend. Een genetische groep levende wezens met het vermogen om zich samen voort te planten wordt een soort genoemd. Een stam is een subgroep binnen een soort, die een specifiek fenotype of morfologie aanduidt. Met andere woorden, elke soort heeft zijn eigen genetische erfgoed. De genetische samenstelling van stammen binnen een soort is hetzelfde, maar sommige genen zijn actiever dan andere, wat resulteert in subtiele variaties in hun uiterlijk of gevoeligheid. Neem de mens als voorbeeld: een persoon van Afrikaanse afkomst (ongeacht etniciteit of afkomst) kan net zo gemakkelijk zwanger worden als een persoon van Kaukasische afkomst. Hoewel ze als een aparte etnische groep (stam) worden beschouwd, kunnen ze zich toch voortplanten omdat ze tot dezelfde soort behoren. Hetzelfde geldt voor paddenstoelen. Er zijn honderden verschillende stammen van de soort Psilocybe cubensis, en elk groeit een beetje anders. De verschillende stammen van deze soort kunnen echter kruisen. Aan de andere kant kunnen stammen van Psilocybe cubensis en Panaeolus cyanescens niet kruisen vanwege hun genetische scheiding.

De zes belangrijkste variaties die elke variëteit onderscheiden zijn:

De grootte van de paddenstoel:

Sommige variëteiten hebben meer kans om gigantische paddenstoelen te produceren dan andere, die vrij kort en gedrongen zijn.

De kleur van de hoed:

Paddenstoelen kunnen van elke kleur zijn, inclusief wit (albino), lichtbruin, donkerbruin of zelfs zwart.

De lamellen:

Sommige variëteiten ontwikkelen een deel met nauwelijks blootgestelde strips, zoals Penis Envy.

Het aantal oogsten:

De meeste variëteiten kunnen paddenstoelen produceren voor maximaal drie of vier flushes, maar sommige hebben de kracht om paddenstoelen te produceren voor tien of meer flushes.

De snelheid van kolonisatie:

De kolonisatietijd varieert enigszins, maar sommige soorten koloniseren spawn-potten tot 20% sneller volledig.

Weerstand tegen infecties:

De grootste oorzaak van falen in de teelt van paddo’s is besmetting. Schimmels en bacteriën kunnen sommige stammen meer beïnvloeden dan andere.

Verschillende soorten paddo’s

Er zijn veel soorten schimmels, maar hier zullen we enkele van de belangrijkste soorten bespreken.

  • Psilocybe semilanceata

  • Psilocybe cubensis

  • Psilocybe Mexicana

  • Psilocybe azurescens

  • Psilocybe baeocystis

Psilocybe semilanceata

De grote, bruine, leerachtige hoeden van de paddenstoelen Psilocybe semilanceata, waarvan wordt gezegd dat ze zeer krachtig zijn, zijn vaak gebonden aan gebogen stengels. Deze schimmels hebben 15 tot 27 smalle lamellen onder hun dop en wanneer de voet of dop van de schimmel wordt beschadigd of verwijderd, worden deze kieuwen onmiddellijk blauw. Deze verscheidenheid aan paddenstoelen is wijdverspreid in Noord-Amerika en Europa.

Psilocybe cubensis

De meest populaire variëteit aan paddo’s die wereldwijd wordt geconsumeerd, is Psilocybe cubensis. Dit type schimmel, dat wordt aangetroffen in de Verenigde Staten, Midden-Amerika, Zuidoost-Azië en noord-Zuid-Amerika, heeft grote doppen die een diameter van 80 mm kunnen bereiken. Naarmate ze rijpen, hebben de doppen van deze paddenstoelen de neiging om af te vlakken. De lamellen van Psilocybe cubensis staan heel dicht bij elkaar en worden zwart naarmate ze ouder worden. Dit type paddo heeft meestal een blauwpaarse tint wanneer de voet of hoed beschadigd of verwijderd is.

Psilocybe Mexicana

Indianen gebruiken al lang psilocybe mexicana, een plant die wijd verspreid is in Midden- en Zuid-Amerika. Psilocybe Mexicana-paddenstoelen lijken op semilanceata-variëteiten van paddo’s, maar onderscheiden zich door het feit dat ze een conische of klokvormige dop hebben, die meestal tussen de 10 en 20 mm in diameter is. Bij scheuren of neusvormige wonden wordt dit type paddo snel blauw. De typische kleur is beige met tinten blauw of groen.

Psilocybe azurescens

De paddo Psilocybe azurescens, die van nature groeit in een klein, geïsoleerd gebied aan de westkust van de Verenigde Staten, wordt als zeer effectief beschouwd. De algemene naam van deze variëteit aan paddo’s komt van de enorme hoed, die lijkt op een schotel. De doppen van deze paddenstoelen hebben de neiging om af te vlakken met de leeftijd en bieden een karamelbruine tint, die ook tinten zwart en blauw kan hebben. Bovendien heeft deze variëteit aan paddenstoelen witte voeten doorzeefd met witte lamellen die donkerblauw kunnen worden als ze breken.

Psilocybe baeocystis

Psilocybe baeocystis groeit vaak in het noordoosten van de Stille Oceaan. Het heeft een dunne, golvende dop van conische vorm.

De doppen van deze paddenstoelen hebben meestal een gemiddelde diameter van 15-55 mm, een donker groenbruine kleur. Deze specifieke soort paddo heeft vaak krijtachtige witte voeten, die zowel recht als krullend zijn.

Voordelen van paddo’s

Onderzoekers zeggen dat “paddo’s” die voor medische doeleinden worden gebruikt, een groot aantal potentiële voordelen kunnen bieden, van de behandeling van alcoholisme tot de behandeling van depressie.

Er vindt een psilocybine therapiesessie plaats: een patiënt ligt op de bank. Ze dragen een koptelefoon en een zonnebril. Er wordt zachte muziek gespeeld. In de loop van acht uur zullen twee leden van het onderzoeksteam helpen de sessie te leiden. Het grootste deel van deze tijd zal worden besteed aan de vreedzame reflectie van de groep.

Voor het ongetrainde oog ziet deze scène eruit als een woonkamer. Maar dat is niet het geval: het is een onderzoekscentrum.

In geval van nood is een gekwalificeerd medisch team ter plaatse.

Ondanks het schijn van normaliteit is deze therapiesessie allesbehalve normaal.

De belangrijkste psychoactieve component van “magische” paddenstoelen, soms “paddo’s” genoemd, is psilocybine.

Hoewel het ongeveer 100 keer minder potentie heeft dan LSD, heeft het de kracht om het gezichtsvermogen te vervormen, plezier en mystieke ervaringen op te wekken door de perceptie van tijd en ruimte te veranderen.

Psilocybine heeft, net als cannabis, een aanzienlijke verschuiving gezien voor legalisatie en erkende therapeutische toepassingen in het VK, of MDMA, dat de afgelopen jaren de krantenkoppen heeft gehaald vanwege het potentieel voor de behandeling van posttraumatische stressstoornis (sommige onderzoekers geloven dat het medicijn al in 2021 goedkeuring zou kunnen krijgen van de Food and Drug Administration).

Bovendien zou je kunnen denken dat de “paddo’s” niets meer zijn dan een overblijfsel van de excessen van de jaren 60 en 70.

Maar vergis je niet, psilocybine kan een groot aantal gezondheidsvoordelen hebben.

Depressie:

Een van de meest bestudeerde toepassingen van psilocybine therapie is depressie.

Psilocybine therapie heeft de status “doorbraaktherapie” (een snelle beoordeling) gekregen van de FDA voor de behandeling van depressie, zoals Healthline vorig jaar meldde.

Fase III van de studie aan het Usona Institute, een psychedelisch onderzoekscentrum, bevindt zich momenteel in de planningsfase en zal naar verwachting voor het einde van dit jaar beginnen met het produceren van effecten.

Stoppen met roken en andere verslavingen:

Onderzoekers van de Johns Hopkins University Trusted Source ontdekten in een kleine pilotstudie dat psilocybinetherapie het stoppen met roken aanzienlijk verbeterde tijdens een follow-upperiode van 12 maanden.

De hoofdonderzoeker van de studie was Matthew Johnson, Ph.D.D., universitair hoofddocent psychiatrie en gedragswetenschappen aan de Johns Hopkins University School of Medicine.

Hij beweert dat psilocybine kan worden gebruikt om alcoholisme en cocaïneverslaving te behandelen, evenals andere drugsgerelateerde problemen. Volgens hem is “het heersende idee dat de aard van deze ziekten mentaal is en gerelateerd aan consumentengedrag.

“Daarom heeft psilocybine de kracht om, in goed geplande sessies, iemand uit zijn gewoonte te rukken, een groter geheel te creëren en mentale flexibiliteit op te bouwen die mensen in staat stelt deze problemen te overwinnen.” Inderdaad, een kleine open-label studie naar de effecten van psilocybine en alcoholafhankelijkheid wees uit dat gebruikers van paddo’s minder dronken en het effect van alcoholgebruik minder belangrijk was na de behandeling. Psilocybine behandeling voor cocaïneverslaving wordt momenteel getest door onderzoekers in Alabama.

Psychologische stress gerelateerd aan kanker:


Volgens Dr. Charles Grob, hoogleraar psychiatrie aan de UCLA David Geffen School of Medicine, zijn er enkele bemoedigende vroege resultaten op gebieden zoals de behandeling van overmatige existentiële angst bij patiënten met gevorderde en levenseindekanker.

In 2011 publiceerde Grob een pilotstudie over het gebruik van psilocybine om angst bij kankerpatiënten te behandelen.

Grob is ook verbonden aan het Heffter Research Institute en heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar psilocybine.

Volgens een gerandomiseerde, dubbelblinde studie uitgevoerd door Johns Hopkins in 2016, verhoogde een enkele dosis psilocybine de kwaliteit van leven aanzienlijk en verminderde hopeloosheid en angst bij volwassenen met de diagnose levensbedreigende kanker.

“Kanker verdriet en angst zijn de onderwerpen waarover we de meeste Nederlandse data hebben.”

Johnson, die deelnam aan de studie, zei: “De resultaten zien er extreem sterk uit en het zou me verbazen als de wetten die resultaten niet zouden volgen.”

Hoe werken paddo’s?

Over de hele wereld houden mensen van paddenstoelen bij het koken. Van pizza tot risotto, verschillende soorten worden gebruikt om smaak te geven dankzij hun vlezige textuur.

Maar als je een bepaalde variëteit aan paddenstoelen eet, wordt je maaltijd magisch.

Deze paddenstoelen, ook wel paddenstoelen, paddo’s, mushies, psychchedelic paddenstoelen, psychotrope paddenstoelen of psilocybine genoemd, veranderen de stemming, perceptie en gedrag en worden vaak gebruikt om veranderingen in de menselijke psyche op te wekken.

Deze soorten schimmels behoren tot het geslacht Psilocybe.

Hallucinaties kunnen ook worden veroorzaakt door paddenstoelen van andere soorten, maar veel puristen geloven dat psilocybe paddenstoelen de enige “echte” paddo’s zijn. Hallucinaties worden veroorzaakt door psilocybe paddenstoelen omdat ze psychoactieve tryptamines bevatten: psilocybine en psilocine.

Tussen de 0,1 en 1,3% psilocybine is te vinden in een enkele paddenstoel.

Paddo’s behoren tot de meest gebruikte stoffen, omdat ze gemakkelijk voor weinig geld kunnen worden gekweekt of in het wild kunnen worden gevonden.

Paddo’s hebben een duizend jaar oude geschiedenis als een integraal onderdeel van religieuze of spirituele riten, in tegenstelling tot kunstmatige psychoactieve stoffen zoals LSD. Maar ook LSD en paddo’s hebben veel gemeen. Laten we eerst eens kijken naar de effecten die hun consumptie op mensen kan hebben.

Champignons en LSD

Zowel LSD als paddenstoelen hebben belangrijke overeenkomsten in hoe ze het lichaam beïnvloeden. Beide stoffen zijn psychoactief en hebben vergelijkbare effecten door in te werken op het centrale zenuwstelsel. Een paddenstoelentrip is vaak vergeleken met een LSD trip omdat deze zachter en korter is. Paddo’s veroorzaken niet noodzakelijkerwijs hallucinaties zoals LSD dat doet. In plaats daarvan veranderen ze de perceptie van echte objecten [bron: Drug Scope].

Onder invloed van paddenstoelen kunnen sommige mensen patronen of kleurveranderingen zien. Bestaande tinten, tonen, aroma’s en texturen kunnen worden veranderd, terwijl gevoelens en emoties sterker kunnen worden. De tijd kan aanvoelen alsof het vertraagt, volledig stopt of versnelt.

Het perspectief van een persoon op zijn of haar plaats in de kosmos kan veranderen en hij of zij kan een gevoel van gemeenschap met een hogere macht ervaren.

Net als bij LSD variëren de effecten van een paddenstoeltrip afhankelijk van de gebruiker, dosering en het type paddenstoel dat wordt geconsumeerd, waarbij sommige krachtiger zijn dan andere. De “set en setting”, d.w.z. de mentale toestand van de consument en de plaats waar hij zich bevindt, hebben een aanzienlijke invloed op de reis. Gebruikers die zich in een sfeer bevinden die angstaanjagend of ongemakkelijk voor hen is, hebben meer kans op een negatieve, zelfs vreselijke reis waarbij ze paranoia, angst, nervositeit of zelfs angst zullen voelen, in plaats van euforie.

Het beste advies voor een beginner is om tijdens de reis een ervaren gids aan hun zijde te hebben, een “trip sitter”.

Spierzwakte, verlies van eetlust, gevoelloosheid en andere maagproblemen zijn veel voorkomende bijwerkingen. Zodra de reis voorbij is, verdwijnen deze symptomen.

De dosering van champignons

De dosis en potentie van paddo’s variëren afhankelijk van de soort, waar ze werden gekweekt en hoe ze werden verwerkt. Bijvoorbeeld P. cubensis komt voor in verschillende stammen; die in Thailand worden verondersteld sterker te zijn en een intensere high te produceren, terwijl die aan de Golfkust een “zachtere” high moeten bieden. Mensen consumeren meer om te compenseren voor het feit dat gedroogde paddenstoelen een deel van hun psilocybinegehalte verliezen. In de Verenigde Staten worden paddenstoelen meestal verkocht in achtste ounces (3,5 gram), wat meestal ongeveer $ 35 kost. De effecten van paddo’s variëren altijd van persoon tot persoon en van paddenstoel tot paddenstoel.

De standaardaanbeveling voor beginners is om te beginnen met 1 gram (of minder) gedroogde paddenstoelen (ongeveer één P. cubensis) en om zijn sensaties te observeren. Hoewel ze meestal niet erg goed zijn, zijn veel mensen tevreden met het kauwen van verse of gedroogde paddenstoelen. Het eten ervan met fruit zoals aardbeien kan helpen de smaak van sommige paddo’s te maskeren, die een melige, zure of bittere smaak krijgen. Hoewel het koken van paddenstoelen op meer dan 60° psilocybine vermindert of zelfs volledig verwijdert en leidt tot een sterke afname van psychoactieve effecten, koken mensen die de smaak en textuur van paddenstoelen haten ze. Sommigen maken er ook smoothies van. Het is niet echt nodig om paddo’s te eten om hun effecten te voelen: ze kunnen worden geplet en vervolgens in heet water worden gedrenkt, waardoor een infusie ontstaat. Deze methode heeft blijkbaar geen effect op de intensiteit van de reis. Omdat alcohol en paddo’s vaak worden gecombineerd, is het niet ongebruikelijk dat paddenstoelen worden gedoopt in rum of psilo tequila voordat ze rechtstreeks worden geconsumeerd of aan dranken worden toegevoegd, hoewel bekend is dat alcohol de effecten van paddenstoelen vermindert. Mensen die infusies hebben geconsumeerd, beweren dat ze de effecten sneller voelen dan wanneer ze de paddenstoelen eten. Ten slotte, om pillen te maken, worden gedroogde paddenstoelen soms geplet en in gelatinecapsules geplaatst.

Mycologie: paddenstoelen die groeien

P. Cubensis is de meest voorkomende en gemakkelijkste schimmel om te kweken, daarom beginnen de meeste champignonkwekers daar. Champignons kunnen op verschillende manieren worden gekweekt, maar we zullen ons richten op een basisbenadering. Elke techniek begint met het verkrijgen van sporen, wat een essentieel onderdeel is. Een spore groeit uit tot een schimmel en een enkele schimmel kan honderdduizenden sporen afgeven.

Naast het feit dat ze worden gebruikt om wilde paddenstoelen te identificeren, kunnen sporenprints ook worden gebruikt om paddenstoelen te kweken. Om ze te gebruiken, moeten droge sporen worden bevochtigd. Alle onderdelen van de champignonteelt vereisen steriliteit; Bacteriën of schimmels kunnen voorkomen dat ze groeien, maar ze kunnen ook beschimmelde schimmels produceren. De meerderheid van de champignonkwekers koopt sporenspuiten van groothandels in plaats van er zelf een te maken.

Een grote plastic doos, potten, snelkookpan, voedingsstoffen zoals bruine rijstmeel of gierstkorrel, vermiculiet (een soort mineraal grind dat wordt gebruikt om planten te potten) of kokosvezel en standaard kookgerei zijn ook belangrijk. De potten worden gevuld met de gekozen voedingsstof, vervolgens verzegeld en gesteriliseerd. Eenmaal gekoloniseerd, zal de voedingsstof worden gemengd met vermiculiet of kokosvezel in een grote plastic doos, om een brood te vormen, dat zal dienen als een ondersteuning voor de groei van schimmels.

Paddo’s en de wet

De legaliteit van het bezitten, gebruiken, kweken of verkopen van paddo’s hangt af van de staat. In de Verenigde Staten is psilocybine geclassificeerd als een Schedule I-stof onder de Psychotropic Substances Act, een wijziging van de Controlled Substances Act. Dit geeft aan dat het een hoog potentieel voor misbruik heeft, momenteel geen erkend medisch doel heeft en niet veilig kan worden gebruikt, zelfs niet in de aanwezigheid van een arts. Dit wordt over het algemeen geïnterpreteerd als dat paddo’s zelf verboden zijn vanwege de aanwezigheid van psilocybine, een psychoactieve chemische stof. Sommigen hebben dit echter als een dubbelzinnigheid in de federale wetgeving aangevoerd, omdat paddenstoelsporen geen psilocybine bevatten.

De meeste staten verbieden het bezit van paddo’s. De afgelopen jaren zijn staten en gemeenten echter begonnen hun standpunt over paddenstoelen te heroverwegen. Denver was in 2019 de eerste Amerikaanse stad die paddo’s decriminaliseerde. Santa Cruz en Oakland, Californië, volgden [bron: Leins].

Activisten voor de legalisering van paddenstoelen blijven campagne voeren in andere staten na het behalen van deze overwinningen. Wetten om paddenstoelen te decriminaliseren zijn geïntroduceerd door wetgevers in Oregon, Californië en Iowa.

In veel delen van de wereld is het nog steeds legaal om verse paddenstoelen en sporen te bezitten en te verkopen (gedroogde paddenstoelen zijn bijna altijd verboden). Maar de regels verschillen sterk van land tot land. In Groot-Brittannië was het bijvoorbeeld tot 2005 legaal om verse paddo’s te bezitten en te verkopen. De verkoop van verse paddenstoelen werd in 2008 verboden, maar je kunt in Nederland nog steeds kleine hoeveelheden “magic truffels” hebben, dat zijn paddo’s die al lang als alternatief worden beschouwd. Mexico verbiedt het gebruik van paddenstoelen volledig, met uitzondering van religieus gebruik. Hoewel champignonteelt legaal is in Spanje, worden kweeksets niet geaccepteerd.

Een korte geschiedenis van paddo’s

Op basis van afbeeldingen in rotstekeningen speculeren sommige historici dat paddo’s al in 9000 voor Christus in gebruik waren. door primitieve samenlevingen in Noord-Afrika. De ruïnes van Maya- en Azteekse beschavingen in Midden-Amerika huisvestten beelden en andere schijnbare afbeeldingen van paddenstoelen. Teonanácatl, wat zich vertaalt naar “vlees van de goden”, was een medicijn dat werd gebruikt door de Azteken, dat velen tegenwoordig verwarren met paddo’s. Paddenstoelen werden gebruikt met peyote, bindkruidzaden en andere natuurlijke psychotrope geneesmiddelen om trances te induceren, visioenen op te wekken en met de goden te praten. Sommige Spaanse katholieke missionaire priesters die in de 16e eeuw de Nieuwe Wereld bezochten, schreven over het gebruik van deze psychoactieve drugs. Aan de andere kant is het idee dat paddo’s een lang heilig verleden hebben zeer controversieel. Sommigen beweren dat niets van dit bewijs duidelijk is en dat mensen oude documenten, schilderijen en sculpturen in hun betekenis interpreteren. Het is bewezen dat verschillende moderne inheemse stammen van Midden-Amerika, waaronder de Mazatec, Mixtec, Nauhua en Zapatec, het gebruikten. Westerlingen begonnen met het consumeren van paddo’s in de late jaren 1950. In 1955, een mycoloog genaamd R. Gordon Wasson verkende Mexico om schimmels te bestuderen. Hij woonde een rituele ceremonie met paddo’s bij en nam eraan deel. Het werd geleid door een sjamaan van de Mazatec-stam, een inheems volk dat in de provincie Oaxaca, in het zuiden van Mexico, woont. In 1957 schreef Wasson een artikel over zijn ontdekkingen, dat werd gepubliceerd in het tijdschrift Life. Hoewel Wasson het niet gebruikte, was de uitdrukking “Seeking the Magic Mushroom” het idee van de schrijver, en dat is waar het voor het eerst verscheen. De “vader” van LSD, Albert Hofmann, was gerekruteerd door Wasson’s collega, Roger Heim, om psilocybine en psilocine soorten te helpen isoleren en extraheren uit de paddenstoelen die Heim en Wasson uit Mexico hadden meegenomen.










Geplaatst in Paddo's.