Psilocybe Tampanensis: Alles wat je moet weten over de originele steen der wijzen

Tegenwoordig is het voor iedereen toegankelijk om magic truffels in het grootste gemak te consumeren. Het is een gebruik dat, in tegenstelling tot paddo’s, als comfortabel wordt ervaren. Oorspronkelijk weinig bekend bij het publiek, is het dankzij het verbod op psychedelische paddenstoelen in de wereld dat het in de loop van de tijd aan populariteit wint. Dus, geautoriseerd in verschillende staten, kunnen we ze verkrijgen met online bestellen en ontvangen per post. Het gebruik ervan is zowel snel als effectief. Het staat in contrast met de tijd en moeite die nodig is om paddo’s te nemen, die alleen per kweekset worden verkocht.

Maar was je je ervan bewust dat de wereld onze magic truffels bijna miste? Wist je dat de filosofenstenen die we binnenkrijgen voornamelijk bestaan dankzij Psilocybe Tampanensis? Vind in dit artikel alle informatie over deze variëteit, van de geschiedenis tot de effecten ervan. Ontdek de originele soorten magic truffels in detail!


De ontdekking van de steen der wijzen


Van alle magic truffels die in deze wereld bestaan, vertegenwoordigt Psilocybe Tampanensis om verschillende redenen een unieke variëteit.

Zijn eerste reden betreft zijn verhaal. De ontdekking van Psilocybe tampanensis is vrij recent, daterend van minder dan 50 jaar geleden, op 3 september 1977. Het was de Amerikaanse mycoloog Steven Hayden Pollock die als eerste deze nieuwe variëteit vond. De timing en anekdote zijn memorabel, omdat deze gebeurtenis plaatsvond op dezelfde dag als het tweede Internationale Mycologische Congres. 

Het is ook de Amerikaanse mycoloog, blij met zijn ontdekking, die de naam “Steen der Wijzen” geeft aan de hallucinogene truffel. Psilocybe tampanensis is een zeldzame variëteit, die slechts één keer is gevonden in Tampa, Florida (vandaar de naam) en een tweede keer in Mississippi. Helaas heeft geen van deze situaties tekenen van mogelijkheid voor een gewas vertoond. Inderdaad, de soort werd voor het eerst ontdekt in wild en zanderig terrein.

Steven Pollock was zich bewust van de situatie en nam de beslissing om deze soort te klonen, om hem te laten duren. Naast zijn succes slaagde hij er ook in om een stam psilocybe tampanensis te extraheren die de productie van grotere sclerotia mogelijk zou maken.Het was een initiatief dat de Amerikaanse mycoloog een fortuin maakte, want twee jaar later besloot hij een bedrijf op te richten in de naam Hidden Creek. In hetzelfde jaar, 1979, werden Steven Pollock en zijn mede-oprichter de grootste verkopers van paddo’s. 

Ondanks de bloeiende omzet bleven recepten voor magic truffels illegaal. Dit leidde uiteindelijk tot complicaties voor de mycoloog, omdat de groei van deze verkopen het bestuur van de staatsapotheek op scherp zette. Om met de situatie om te gaan, nam Steven Pollock de beslissing om een apotheek te verwerven, om zijn klanten te blijven bedienen. Het is een succes waar de jonge mycoloog niet te lang van kon genieten. Het duurde minder dan een jaar om van overwinning in tragedie om te gaan: de man die droomde van het vinden van genezingen voor ziekten en het verbeteren van de kwaliteit van het menselijk leven werd op 33-jarige leeftijd vermoord.

Dankzij het initiatief van een gepassioneerd onderzoeker is de magic truffel Psilocybe Tampanensis een variëteit die nog steeds bestaat en vandaag de dag wordt verworven.


Een technische zoom op de truffel Psilocybe Tampanensis.


Allereerst moet eraan worden herinnerd dat magic truffels niet zijn wat kan worden vergeleken met een echte truffel. Het is een wezen dat eigenlijk een sclerotia is: simpel gezegd, een vruchtbaar lichaam van de paddo.

Om te begrijpen wat een sclerotia is, moet men eerst het systeem van ontwikkeling van de schimmel kennen. Om de groei van dit levende wezen op gang te brengen, is de aanwezigheid van het myceliumnetwerk essentieel. Mycelium, in het dagelijks taalgebruik ook wel paddenstoelwit genoemd, is een set organen die zorgt voor de groei van filamenteuze bacteriën en onze schimmels in goede omstandigheden. 

Om te overleven, zullen sommige soorten paddo’s een voedselreserve creëren. Het is dan dat magic truffels worden geboren, die slechts compacte massa’s verharde mycelia zijn. Er is water en opgeslagen voedingsstoffen, die de rol hebben om schimmels aan te vullen wanneer de groeiomstandigheden slecht zijn.

 

Zoals je hebt begrepen, zijn magic truffels sclerotia die bestaan als voedselbron voor de schimmel. Het zijn dus levende wezens die zich alleen ondergronds ontwikkelen. Er moet ook worden opgemerkt dat magic truffels niet teruggroeien, ongeacht hoe je ze oogst. Eenmaal opgegraven, zul je niet meer vinden.

 

Weet je? Psilocybe Tampanensis, uit de Hymenogastraceae familie, is een van de weinige variëteiten die magic truffels produceren. Van de 200 verschillende soorten psychedelische paddenstoelen die op ons land bestaan, kunnen we slechts een klein percentage tellen van degenen die deze sclerotia produceren. Onder de bekendste vinden we de Psilocybe Mexicana en de Psilocybe Atlantis.


Het fysieke uiterlijk van magic truffels

Magic truffels staan over het algemeen bekend om hun bijzondere uiterlijk: hun kleine gecondenseerde formaat, hun aanraking die zowel ruw als resistent is en hun donkere kleur. Sommigen beschrijven het als een bevroren muesli! Het algehele uiterlijk blijft onafhankelijk van zijn toestand en wordt niet gewijzigd door het niveau van versheid. Over het algemeen behandeld op dezelfde manier als voor paddo’s, hebben magic truffels de bijzonderheid dat ze veel sneller drogen. Inderdaad, het metabolisme bevat een lage luchtvochtigheid die voornamelijk varieert rond de 5 tot 10%. Het uiterlijk van magic truffels wordt bevestigd als het droogt en verwelkt in de loop van de tijd.

De fysieke configuratie is des te interessanter als we het vergelijken met de paddo. Het is gemakkelijker om te anticiperen op het effect en nauwkeurig te zijn bij het berekenen van de dosering van magic truffels. Dit is een feit dat wordt verklaard door de onregelmatigheid van de concentratie psilocybine die een hallucinogene paddenstoel kan bevatten. Het hoge watergehalte zorgt ervoor dat het varieert in grootte en concentratie van psychoactieve stoffen, waardoor het onregelmatig is in zijn potentie. Het is daarom ingewikkeld om het effect nauwkeurig te bepalen, omdat elke paddenstoel van elkaar verschilt. Kortom, magic truffels garanderen voorspelbare resultaten, dankzij de compacte en homogene samenstelling.


De smaak van magic truffels Psilocybe Tampanensis

De smaak van magic truffels wordt vaak vergeleken met die van walnoten. Het aroma zou vergelijkbaar zijn met de normale truffel die we kennen in de culinaire wereld. Het oorspronkelijke gewicht, wanneer vers geplukt, kan tot 50% tot 70% water bevatten. Het is op het moment van drogen dat we de psilocybe tampanensis kunnen zien krimpen en slechts 30% tot 50% water vasthouden. Zowel het ras als de teelttechniek blijken belangrijke factoren te zijn voor deze gewichtsvariaties.

De smaak van magic truffels kan ook variëren op het moment van consumptie. Vers geplukt, kan de smaak als sterk worden gevoeld. Voor psychonauten van wie het gehemelte geen fan van hen is, is het aan te raden om ervan te genieten wanneer de psilocybes tampanensis droog zijn. Het lage watergehalte zorgt ervoor dat magic truffels licht kunnen zijn. Ondanks zijn unieke smaak blijft het dichtbij en vergelijkbaar met die van gedroogd fruit. Het is een vertering die dan draaglijker wordt voor de consument.


De effecten van de truffel Psilocybe Tampanensis.

De sterkte van de magic truffels psilocybe tampanensis wordt als gemiddeld beschouwd. Niet voor niets wordt ook deze soort erkend als steen der wijzen. Het belangrijkste effect dat het biedt, heeft invloed op ons denken, onze existentiële kant.Zijn ervaring wordt vaak als aangenaam herkend, terwijl hij in grote subtiliteit effect sorteert. De grootste troef is ongetwijfeld de balans in de verdeling van de effecten. De magic truffels psilocybe tampanensis kunnen daarom worden gewaardeerd door hun toegankelijkheid en blijken compatibel te zijn voor mensen die willen leren.Voor sensatieaanbidders blijft het mogelijk om de effecten van de psilocybe tampanensis truffel te veranderen. Doseer gewoon de hoeveelheid consumptie en kom dichter bij de aanbevolen dosering. We kunnen dan het gevoel van verbinding en uniciteit vinden, een nieuwe perceptie van zijn leven en bestaan ontdekken. De magic truffel kan ook continu lachen, visioenen genereren wanneer we onze ogen sluiten. Om nog maar te zwijgen van het feit dat we ons gevoel van gezichtsvermogen en gehoor zullen herwinnen als gevolg van de veroorzaakte effecten. 

 

Minder intens dan de Hollandia truffel of Atlantis, heeft de Psilocybe Tampanensis nog steeds een aanzienlijke algehele kracht. We kunnen het een score van 4,5/5 geven door te behouden dat het sterke punt het filosofische aspect is. Het is daarom een truffel die perfect is voor psychonauten die geïnteresseerd zijn in de existentiële kant van het leven, zonder de voordelen van andere aspecten van de reis te hoeven missen.

De juridische status van Psilocybe tampanensis in de wereld

Dankzij het onderzoek van mycoloog Steven Pollock heeft het verbod op paddo’s geen invloed gehad op magic truffels. Het klonen en produceren van sclerotia heeft mogelijk de wetten omzeild die sinds 1971 in de Verenigde Staten zijn aangenomen. Een paar jaar later volgden Europese landen geleidelijk aan de juridische status van de schimmel. Nederland was in 2008 het laatste land dat het paddoverbod invoerde, inclusief een verbod op sclerotia.

 

Psilocybe tampanensis is echter nog steeds een variëteit waar sommige staten sterk tegen zijn. Japan, bijvoorbeeld, rangschikt het in de lijst van 13 paddenstoelen die specifiek bij wet verboden zijn in 2002. Duitsland heeft ondertussen Psilocybe tampanensis uitgeroepen tot een van de meest in beslag genomen en in beslag genomen variëteiten door de politie.


Wat is de beste manier om Psilocybe Tampanensis magic truffels te consumeren?

Afhankelijk van individuele voorkeuren wordt een bepaalde specifieke dosering aanbevolen. Voor mensen die een krachtige trip willen maken, is het raadzaam om 15 gram verse magic truffels te nemen. Voor wie subtielere effecten wenst, is een consumptie van 4 tot 5 gram truffels voldoende. Het is een reis die in ieder geval tussen de 3 en 6 uur zal duren. Het begin van sensaties wordt ondertussen 15 tot 30 minuten na inname duidelijk. Krachtigere effecten treden meestal op na een uur of twee.

Voor een optimale trip wordt psychonauten aangeraden om de magic truffels goed te kauwen. Ja, het zal zeker misselijkheid aan het begin van de reis voorkomen, naast het vergemakkelijken van de absorptie van psychoactieve componenten. 

Als u liever in de vorm van thee consumeert, zorg er dan voor dat u niet in kokend water verwarmt. Het is een middel van inname dat zeer aangenaam kan zijn voor degenen die geen fans van de smaak zijn. In beide gevallen raden we u aan om het op een lege maag in te nemen.


Aanwijzingen voor gebruik die u moet volgen voor elke consumptie van Psilocybe Tampanensis

Voor de laatste opmerking, hier is een lijst met herinneringen om te overwegen voor elke reis:

  • Vergeet niet om het experiment uit te voeren met het gezelschap van een reisbewaker

  • Vermijd het combineren van andere psychotrope medicijnen met uw consumptie van magic truffels

  • Zorg ervoor dat je de reis organiseert in een vertrouwde, maar ook rustige omgeving

  • Overweeg voor een eerste reis om uw gevoeligheid te testen door te beginnen met een kleine dosis. Met andere woorden, vermijd te beginnen met 15 gram!

  • Ben niet van plan om te rijden onder invloed van psychoactieve effecten

  • Stel je reis uit voor een andere keer als je in een negatieve gemoedstoestand bent

  • Neem het niet in als u jonger bent dan 18 jaar


Voel je vrij om je ervaring te delen of vragen te stellen door opmerkingen te maken. U kunt ook informatie vinden over het bestellen van psilocybe tampanensis in onze online winkel hier.

Geplaatst in Paddo's.