Psilocybe Azurescens

In het geslacht psilocybe schimmels kunnen we de soort Cubensis tellen, bekend en populair om zijn gemakkelijke teelt. Toch zijn er andere soorten die thuis gekweekt kunnen worden, die anders maar ook krachtiger en net zo mooi kunnen zijn, zoals Psilocybe Azurescens

Hoe herken je Psilocybe Azurescens van andere soorten? 

De hoed van een Psilocybe Azurescens hangt over een dunne steel. De laatste, die de neiging heeft om na verloop van tijd af te vlakken, heeft een gelatineuze textuur die verrassend kan zijn. Hij kleedt zich meestal in een oranje tint die richting bruin gaat. De randen van zijn hoed ontvouwen zich geleidelijk en trekken geleidelijk naar wit.

De stengel is min of meer dun en varieert van lichtgrijs tot roomwit. Zoals alle paddenstoelen die psilocine bevatten, kan de paddenstoel blauw of zwart worden wanneer deze beschadigd raakt. Deze sporen zijn donker en worden bruin en zwart.  

Hoe werkt Psilocybe Azurescens en wat zit er in?

Psilocybe Azurescens is een paddo: het wordt beschouwd als een psychedelisch middel. Zoals alle psychedelica, werkt het op verschillende manieren samen met onze hersenen. 

Psilocybine en psilocine, vervat in Psilocybe Azurescens, zijn de twee belangrijkste werkzame stoffen in de schimmel. Eenmaal ingenomen en gemetaboliseerd, zullen ze inwerken op 5-HT2A-receptoren, zoals LSD kan doen. Zo kunnen verschillende effecten door de consument worden gevoeld. 

Psilocybe Azurescens bevat dezelfde stoffen als andere paddenstoelen: hallucinaties (auditief, visueel…) met kleurverzadiging, sedatie-effect, verhoogde gedachtestroom, misselijkheid en warme of koude sensaties. 

Waar is het? 

Deze schimmel is wat een “woodlover” wordt genoemd: zoals de P.Cyanescens, hij houdt van hout vanwege de teelt ervan. In plaats daarvan zal het worden gevonden op houtresten en in bossen of in de buurt van de kusten van sommige delen van de wereld.  

Psilocybe Azurescens is al in verschillende delen van de wereld gekweekt, maar het wordt vaak gevonden in Nieuw-Zeeland en sommige staten van de Verenigde Staten, vooral in de staat Oregon (dat is goed, paddenstoelen zijn daar legaal!) en Washington. 

Wanneer en hoe vind je Psilocybe Azurescens in zijn natuurlijke omgeving? 

Paddenstoelen kunnen aan het einde van het jaar beginnen te groeien, te beginnen in september. Ze zijn te vinden tot december en januari. Het kiezen van Psilocybe Azurescens blijft echter illegaal in de meeste landen en staten over de hele wereld.Psilocybe Azurescens wordt vooral gezocht wanneer de temperatuur na een douche daalt tot ongeveer 4°C.

Waarom kiezen voor de Psilocybe Azurescens cultuur? 

De redenen hangen af van waarom je van paddenstoelen houdt. 

Als je moe bent van het kweken van Cubensis en nieuwe teeltmethoden wilt leren, kan Psilocybe Azurescens een goede keuze zijn. 

Maar de belangrijkste reden waarom mensen willen proberen deze paddenstoelen te kweken, is dat ze sterker zijn dan Cubensis. Psilocybe Azurescens bevat inderdaad gemiddeld bijna 3 keer meer psilocybine! Daarom wordt aanbevolen om voorzichtig te zijn bij het doseren en niet hetzelfde toe te passen als bij de klassieke Cubensis. In droge paddenstoelen, voor een lage trip, wordt 0,4 g aanbevolen, voor een gemiddelde trip, 1,1 g en voor een krachtige trip, 2,4 g.


Hoe de paddo Psilocybe Azurescens te laten groeien: het nut van houtsnippers

Er zijn verschillende manieren om Psilocybe Azurescens te kweken, met het verschil dat het meestal buiten wordt gekweekt. Op het net kunnen we dus spawnkits verkrijgen, dat wil zeggen kits die al gekoloniseerd zijn en klaar om te groeien. Verschillende sites bieden deze items aan, tegen hogere of lagere prijzen.

U moet weten dat Psilocybe Azurescens versheid nodig hebben. Daarom is het noodzakelijk om te beginnen met het plaatsen van de spawnkit buiten, meestal in de tuin.Het is echter mogelijk om Psilocybe Azurescens binnenshuis te kweken, door de cultuur in een koelkast te zetten.

De buitenteelt van Psilocybe Azurescens

Voor een spawnkit van Psilocybe Azurescens van ongeveer 388g zoals degene die wordt verkocht, is het raadzaam om 3,5L houtsnippers, 3,5L grof zaagsel, 2,4L fijn zaagsel en 2,4L water te hebben.

Précédent Suivant
  • Psilocybe Azurescens Spawn GrowkitPsilocybe Azurescens  Spawn Growkit

    Psilocybe Azurescens Spawn Growkit

    IN STOCK ! Contains one box of spawn form the Psilocybe Azurescens Astoria Mushroom [...]
    32.00€
    Voir le produit

Het is noodzakelijk om te beginnen met het kiezen van een stuk land van ongeveer 20x20cm en 7cm diep, in de schaduw van struiken en bomen.Plaats een kartonnen doos in de bodem van het gat. Schik de houtsnippers gelijkmatig en geef ze 10 minuten water met een gieter.

Schud de spawnkit van Psilocybe Azurescens om de myceliumaggregaten in de chips te breken. Open de Psilocybe Azurescens kit en verkruimel deze in je handen om hem toe te voegen aan het bed van houtsnippers en daarna water.

Voor vocht, bedek met een laag van een paar centimeter fijn mengsel van schors, stro of aarde, die in een bos kan worden genomen en vervolgens alles opnieuw water geeft.

De binnenkweek van Psilocybe Azurescens

Het is mogelijk om Psilocybe Azurescens binnenshuis te kweken. Je moet beginnen met het kiezen van een bakje waar je je champignons in kunt kweken: deze bak moet in je koelkast passen. Neem houtsnippers, bevochtig ze en voeg je Psilocybe Azurescens spawn kit toe, waarbij de aggregaten goed worden gebroken.

Het is dan noodzakelijk om er een laag bovenop toe te voegen, die kan worden gemaakt van grond uit het bos (met bladeren, naalden, stokken …). Zorg voor een homogene laag. Laat alles op 23/25°C staan, totdat de kolonisatie van het mycelium van Psilocybe Azurescens op de bovenste laag verschijnt. Voeg vervolgens een laag nat vermiculiet toe en plaats de container op 6 of 8 ° C in een koelkast.

Vergeet niet om twee keer per dag te ventileren en eens in de twee dagen alles te bevochtigen. Het zal enige tijd duren, ongeveer 1 tot 2 maanden, voordat de vruchtvorming begint en de eerste paddo verschijnt. Tussen deze tijd en het moment van oogst van Psilocybe Azurescens, tel ongeveer 1 maand, zodra de hoeden opengaan.

U kunt de kolonisatietijd verkorten en uw vrucht sneller hebben door de temperatuur iets te verhogen met 3 of 4 ° C. Met betrekking tot licht is het raadzaam om kunstlicht in uw koelkast te hebben en het te gebruiken om daglicht na te bootsen. Zoals je kunt zien, is binnenkweek van Psilocybe Azurescens mogelijk, maar vereist het meer onderhoud dan buitenteelt.

De tijd van groei en kolonisatie van Psilocybe Azurescens

Psilocybe Azurescens doen er langer over om te groeien dan Cubensis. Je moet dus heel veel geduld hebben, maar het is het waard! Je kunt deze paddenstoel van het ene jaar op het andere houden en met een beetje geluk kan hij zich het volgende jaar zelfs in je tuin verspreiden.

Hiervoor moet je voor de eerste nachtvorst buiten een laag van een paar centimeter houtsnippers toevoegen, die je ook hydrateert. Dit beschermt je Psilocybe Azurescens tegen de kou en voorziet ze weer van andere voedingsstoffen. Dus, zodra het weer in het jaar tot de lente daarna zachter wordt, controleer de houtsnippers om te weten of ze nog nat zijn. Zo niet, geef ze dan water.

Tijdens de groeitijd is het raadzaam om de hydratatie van uw Psilocybe Azurescens te controleren. Als ze niet nat zijn op een diepte van 3 cm, geef het dan water.

De oogst van Psilocybe Azurescens

Bij het verschijnen van de eerste paddo en gedurende de vruchtperiode, geef de Psilocybe Azurescens dagelijks water. Wanneer u een paddo uit uw cultuur oogst, of een ander type paddenstoel, is het raadzaam om het niet aan de voet te snijden, maar om het te draaien en naar u toe te trekken, om ook de basis te nemen, om besmetting te voorkomen. Je hoeft het alleen maar uit de grond te verwijderen voordat je het consumeert.

Psilocybe Azurescens wordt geoogst tijdens een bepaalde periode van het jaar: van september tot december, of zelfs half januari. Na de oogst van het jaar is het goed mogelijk om een sporenimpressie te maken, om een soort te behouden en in de toekomst weer wat te kunnen maken.

Pas op voor slakken voor je Azurescens paddenstoelencultuur!

Slakken zijn dol op paddenstoelen (ja, zelfs paddo’s), daarom moet je, als je buiten kweekt, je Psilocybe Azurescens-gewas ertegen beschermen. Hiervoor kunt u een anti-slakkenbarrière rond uw gewas toevoegen. Deze stap voegt werk en tijd toe, maar het zou zonde zijn om je oogst en Azurescens champignonoogst erdoor te verliezen. Bovendien kan deze installatie van het ene jaar op het andere worden bewaard.

Het is niet aan te raden om chemicaliën te gebruiken, omdat ze uiteindelijk uw Psilocybe Azurescens-gewas kunnen besmetten.


Geplaatst in Paddo's.