Hallucinogene champignon koeienmest

! KLIK HIER NIET!

Hallucinogene paddenstoelen zijn de laatste tijd erg populair geworden dankzij hun binnenkweek. Veel sites staan de aankoop van reeds gemaakte teeltkits toe: de teler hoeft alleen de groeiomstandigheden te controleren en vervolgens te oogsten. Je kunt ook soorten hallucinogene paddenstoelen kopen om je eigen paddenstoelen te kweken.

Toch is de eerste manier om paddenstoelen te verkrijgen, ze in hun natuurlijke omgeving te oogsten. Hoewel het in de meeste landen ook illegaal is, geven veel consumenten de voorkeur aan deze oogstmethode, vooral vanwege het leuke en goedkope aspect.

Psilocybe Semilanceata

Of het nu in zijn natuurlijke omgeving is of in een kunstmatige cultuur, koeienmest kan een uitstekende voedingstoevoeging blijken te zijn voor de teelt van hallucinogene paddenstoelen. Het kan ook worden gebruikt in sommige kits, vooral voor Panaeolus Cyanescens.

Growkit Panaeolus Cyanescens Copelandia

Mycotrop SpawnBag Panaeolus cyanescens Copelandia :

Waarom koeienmest?

Dierlijke mest is een natuurlijke meststof die wordt gebruikt om bodems te bemesten: veel insecten en micro-organismen gebruiken het als voedsel. Insecten maken de integratie van uitwerpselen in de grond mogelijk. Koeienmest is daarom een belangrijk element van het ecosysteemleven.

Bovendien kunnen koeienkeutels ook worden gebruikt om zaden te transporteren en te verspreiden, terwijl ze vruchtbare grond bieden. De voedingskant maakt het een goede ondersteuning voor champignonteelt, maar ook voor andere soorten planten en schimmels.

Waar vind je koeienmest?

Het wordt meestal gevonden in de vlaktes: hier worden de koeien achtergelaten om te grazen. Gemiddeld kan een enkele van hen tot 10 ton per jaar produceren, dus 50 tot 60 kg per dag voor volwassenen. Met andere woorden, er is genoeg te doen!

Wanneer de koeien worden teruggebracht, wordt hun uitwerpselen binnenshuis gevonden: boeren verzamelen het vervolgens en mengen het met stro om mest te maken, een natuurlijke meststof.

Sommige verkoopsites voor kweeksets bieden zakken graan direct gemengd met koeienmest. Deze voedingszakken zijn duurder, maar kunnen prachtige hallucinogene paddenstoelen geven en zijn al voorgesteriliseerd, dus gemakkelijk te gebruiken.

Hoe gebruik je het in een cultuur?

Koeienmest is niet erg handig als je een kant-en-klare kit koopt, omdat deze soms al gekoloniseerd is. Aan de andere kant, als je je eigen cultuur maakt, kun je het gebruiken. Sommige soorten paddenstoelen genieten er meer van dan andere.

In sommige landen, zoals de Verenigde Staten, is het mogelijk om koeienmest in verpakkingen ("koeienmest") te kopen. Het is voorgesteriliseerd en geurloos, waardoor het zeer toegankelijk en handig is voor elk type gewas. Het is soms verrijkt met voedingsstoffen.

Als u het wilt gebruiken, moet u het steriliseren en vervolgens toevoegen aan uw voedingsbasis (gierst, rijst …), die later zal worden gekoloniseerd. Je kunt het ook gebruiken voor buitengewassen, in je tuinhoek.

Koeienmest en verzamelen in het wild

Zoals uitgelegd grazen koeien en laten ze hun uitwerpselen los in vlaktes en weiden, waardoor paddo's kunnen groeien. Er moet echter ook aan andere voorwaarden worden voldaan zodat deze hallucinogene paddenstoelen – vaak Psilocybe semilanceata in Frankrijk – worden getoond: vrij koel en vochtig weer.

Dit zijn kleine Psilocybe paddenstoelen: je moet dus voorzichtig zijn bij het plukken om er niet op te stappen. Meestal groeien ze niet op de uitwerpselen zelf, maar rond. Je moet ook oppassen: niet alle paddenstoelen die naast koeienmest groeien zijn hallucinogene paddenstoelen.

Hallucinogene paddenstoelen of niet?

Om te voorkomen dat je een fout maakt, kun je eerst de foto's die je op internet vindt vergelijken met je exemplaar. Als u twijfelt, kunt u vragen stellen over een gespecialiseerde groep of pagina voor het identificeren van hallucinogene paddenstoelen. Plaats een foto en wacht op de mening van mensen. Er zijn ook enkele apps die paddenstoelen kunnen helpen herkennen, zoals iNaturalist, maar je moet voorzichtig zijn met hun resultaat.

Het is belangrijk op te merken dat psilocybine hallucinogene paddenstoelen die in de buurt van koeienmest in weilanden groeien, een tepel op hun hoed hebben: het is geen verkleuring van de laatste, maar een andere vorm die bovenop wordt gevormd. Ze zijn gelatineus en donker: de aanwezigheid van deze drie eigenschappen maakt het over het algemeen mogelijk om ze te identificeren en andere soorten te elimineren, die geen psilocybe zijn en geen psilocybine bevatten.

Welke hallucinogene paddenstoelen zijn te vinden in koeienmest?

Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende soorten paddenstoelen in Frankrijk die hallucinaties veroorzaken die naast uitwerpselen te vinden zijn. Hoewel ze vergelijkbare effecten hebben, bevatten de twee niet dezelfde werkzame stoffen.

Amanita Muscaria

Deze schimmel is beter bekend als Amanita Tue-Mouches. Het wordt in de populaire verbeelding gezien als een rode paddenstoel met witte vlekken, maar de stippen kunnen verdwijnen of bewegen.

De heldere kleur maakt het een gemakkelijk te herkennen paddenstoel, vooral omdat exemplaren over het algemeen groter zijn dan paddenstoelen van het geslacht Psilocybe. Het heeft een bredere voet en een franje eromheen.

In Frankrijk wordt het vaak gevonden in de bossen, vooral aan de voet van berkenbomen. Het is echter te zien in een groot deel van de wereld: het kan zich aanpassen aan koude klimaten, zoals die van Siberië, maar ook aan warmere klimaten, zoals die van het Middellandse Zeegebied bijvoorbeeld.

Amanita Fly wordt meestal verward met een andere soortgelijke schimmel, Amanita Caesarae. De laatste heeft een hoed dichter bij oranje en heeft geen witte stippen. Het is ook kleiner, met gele of gouden stroken en een achtergrond van dezelfde kleur. Het kan ook worden verward met Amanita Xanthocephala, dat alleen in Australië wordt aangetroffen.

Amanita Caesarae
Amanita Xanthocephala

Van deze soorten schimmels is bekend dat ze giftig zijn, maar de Amanita muscaria veroorzaakt zeer zelden sterfgevallen, soms ziekenhuisopname: het zijn eerder zijn neven, de Amanita phalloides, groene oronge genaamd, en de virous amanita die erg gevaarlijk zijn. Slechts de helft van een van zijn hoeden kan de dood veroorzaken.

Amanita phalloides |
Amanita virous

De toxische dosis, waarbij de eerste effecten verschijnen, wordt geschat op ongeveer een hoed. De dodelijke dosis zou ongeveer vijftien paddenstoelhoeden zijn. De grote discrepantie tussen de toxische dosis en de dodelijke dosis verklaart waarom de meerderheid van de mensen die het consumeren er niet aan sterven. Toch heeft elk exemplaar van deze soorten een andere concentratie, dus dit zijn ruwe schattingen.

Amanita Tue-Mouches wordt gevonden in de aanwezigheid van iboteninezuur en muscimol. Deze twee stoffen worden beschouwd als medicijnen: eenmaal ingenomen door de persoon, wordt iboteninezuur omgezet in muscimol, dat inwerkt op de GABA-receptoren van onze hersenen.

De effecten en toepassingen van Amanita Muscaria

Deze interactie met deze receptoren creëert hallucinogene of zelfs delirogene effecten: verwarring, vervormde tijd en ruimte, hallucinaties, stemmingsstoornissen… Deze effecten maken deel uit van wat atropinisch syndroom wordt genoemd. Het omvat ook significante bijwerkingen: algemene malaise, misselijkheid of braken, agitatie, wanordelijke gebaren.

Muscimol staat vooral bekend om het creëren van verlies van aandacht van de realiteit – vandaar de delirogene kant – angst of onverklaarbare angst en een toestand die dicht bij dronkenschap komt, gebracht met alcohol. Het verhoogt ook de fasen van diepe slaap: iemand die Amanita Muscaria heeft geconsumeerd, zal bijvoorbeeld moeilijker wakker worden.

De effecten van Amanita Muscaria blijven nogal onvoorspelbaar en ver verwijderd van wat we kunnen weten met andere psychedelica zoals LSD of Psilocybe-soorten, daarom consumeren mensen het niet en zien het als giftig, dus het heeft weinig waarde in hun ogen en is niet erg gewild.

Deze paddenstoel is echter ook gebruikt voor culinaire doeleinden bij verschillende volkeren, die hadden geleerd om het te ontgiften. Er zijn verschillende methoden, maar een van de bekendste is om het lange tijd te koken, in repen of strips, in water, waarbij de toxines oplosbaar zijn. Het wordt beschreven als het hebben van geen speciale smaak en de consumptie ervan als een voedsel blijft marginaal. In sommige delen van Japan wordt het gemarineerd in azijn en gezouten gegeten, als begeleiding bij vlees.

In Siberië werd het ook gebruikt voor entheogene doeleinden, voor rituelen. In Litouwen kan het zijn geconsumeerd op evenementen, zoals feesten of bruiloften. Ze mengen het met wodka, dat ook op dezelfde receptoren werkt. Het produceert kalmerende maar ook vaak hypnotische effecten. De consumenten kunnen visioenen hebben, vandaar de verbinding met spiritualiteit.

Het kan in Europa zijn gebruikt als insecticide omdat het, zoals de naam bijna al doet vermoeden, insecten, waaronder vliegen, in slaap kan wiegen.

Le Psilocybe Semilanceata

Deze schimmel is een van de paddenstoelen van de Psilocybes. Het is een geslacht dat ook Cubensis omvat, dat bijvoorbeeld in kits te vinden is. Vr . Semilanceata is de meest voorkomende wilde schimmel in Frankrijk, maar in andere landen kunnen we Psilocybe Azurescens of Psilocybe Cyanescens vinden. Het zijn twee soorten van vergelijkbare grootte die meestal groeien op hout, in een bos, in de buurt van bosjes maar niet in velden.

Psilocybe Azurescens
Psilocybe Cyanescens

Omgekeerd wordt Semilanceata gevonden in vlaktes, weiden, velden, plukjes gras. Amateurs geven het de bijnaam "psilo", bij uitbreiding tot "Psilocybe". Ze worden vaker gevonden in een koele en vochtige regio, bijvoorbeeld in de Hautes Vosges, dicht bij rottende uitwerpselen.

Het is een sacrofytenschimmel: het verkrijgt zijn voedingsstoffen door de afbraak van organisch materiaal. Dit is de reden waarom het ook vaak wordt gevonden in de buurt van rottende wortels, op vochtige plaatsen.

Psilocybe Semilanceata

Deze "psilo" is herkenbaar aan zijn kleine formaat en donkere kleur, die naar bruin trekt. De voet van deze paddenstoelen is dun, bruin. Hun hoed is koepelvormig, versierd met een stuk tepel bovenop. De textuur is vrij gelatineus en vochtig, vanwege het klimaat in de weilanden. Ze zijn moeilijk te vinden, dus ze kunnen enige waarde hebben.

Hun sporen schieten naar paarsbruin of dieprood en kunnen onder een microscoop worden waargenomen. De vorm van hun hoed verandert niet tijdens hun leven en een soort vorst kan op hun oppervlak worden waargenomen als ze in tweeën worden gesneden. De hoed bevat zo'n twintig vrij strakke messen. Het vruchtvlees van de paddenstoel is dun en donker of grijs, net als de rest van de paddenstoel.

Wanneer ze beschadigd of gehanteerd worden, krijgen ze een blauwe tint, die naar zwart trekt. Deze verandering is te wijten aan de oxidatie van psilocine, een van de psychotrope stoffen in de schimmel. In contact met lucht produceert dit dit specifieke effect dat te vinden is in alle paddenstoelen die psilocine bevatten, inclusief de beroemde Cubensis, die te vinden is op de pagina's die de verkoopkit verkopen.

Zijn hoed lijkt op die van de P. Mexicana, die groeit in warmere en vochtige gebieden en niet voorkomt in Frankrijk. Deze laatsten waarderen ook bodems die rijk zijn aan mest. Het kan worden verward met een Inocybe Geophylla, die lichter is en meer naar witachtig trekt. Het bevat geen psilocybine, maar muscarine, ook aanwezig in de Amanita Tue-Mouches.

Psilocybe Mexicana

Psilocybe Semilanceata schimmels kunnen lijken op andere soorten die giftig zijn, vandaar de waarschuwing. Psathyrella of Cortinarius Rubellus kan verward zijn, maar eerder in het bos groeien. Het is daarom noodzakelijk om de foto van elk exemplaar op de webpagina's te observeren en de boodschap over te brengen.

In Frankrijk is het verzamelen en bezitten van hallucinogene paddenstoelen Psilocybes, zelfs geplukt in de wilde en Franse velden, verboden: bij de sleutel een boete van enkele duizenden euro's, omdat psilocybine als verdovend wordt beschouwd. Sommige plukkers zijn al gepakt, maar arrestaties blijven anekdotisch en mensen worden zelden zwaar veroordeeld.

De effecten en toepassingen van Psilocybe Semilanceata paddenstoelen

Vr . Semilanceata heeft zich ook bewezen in studies: het is door de auteurs bewezen dat het nemen van deze schimmel effectief kan zijn tegen Staphylococcus aureus die resistent is tegen een bepaald type antibioticum. Het zou dus zijn plaats kunnen krijgen in het volksgezondheidsdebat als deze publicatie bekender zou worden.

Gouden stafylokok

Champignons P. Semilanceata zijn ook sterker dan P.Cubensis. Gedroogde Semilanceata bevat ongeveer 1% psilocybine en 0,3% psilocine. Het is een van de krachtigste soorten Psilocybe, maar ook de meest consistente in hun concentratieniveau.

Psilocybe Cubensis

Inname van Psilocybe Semilanceata paddenstoelen veroorzaakt dezelfde effecten als andere paddenstoelen die psilocibyne en psilocine bevatten, maar in lagere doses, omdat het meer geconcentreerd is. Deze effecten omvatten een verandering in denken, sensorische vervormingen en hallucinaties, kleurverzadiging, veranderd gevoel van ruimte en tijd. Het effect van dit medicijn ligt dicht bij dat van LSD, dat lyserginezuur bevat, wat niet dezelfde stof is die wordt aangetroffen in de hallucinogene paddenstoelen Psilocybe.

Psilocybe Semilanceata

De bijwerkingen van paddenstoelen komen ook vaak voor: misselijkheid zien braken, hoofdpijn, desoriëntatie, angst, wat kan leiden tot een "bad trip", paranoia. Om ze te beperken, is het raadzaam om een omgeving te creëren waar de reiziger zich veilig voelt, omringd door mensen die hij kent en vertrouwt.

Of het nu gaat om Semilanceata of andere psychedelica, het is het beste om een kleine dosis te nemen en geleidelijk te verhogen, als het de gebruiker uitkomt. Vermijd plaatsen of situaties die te onvoorzien zijn, wat plotselinge angst kan veroorzaken. Een "trip-sitter" wordt aanbevolen, vooral als het een primeur is voor de persoon die paddenstoelen consumeert of als hij het object van angst is. Deze persoon – meestal nuchter – zal in staat zijn om de consument te helpen en te begeleiden in zijn reis en hem te ondersteunen in geval van problemen.

Voor meer doorgewinterde consumenten en op zoek naar sensatie, kan Semilanceata worden geconsumeerd in "lemon tek", d.w.z. gemengd met citroensap. Deze techniek maakt het mogelijk om de werkzame stoffen sneller te metaboliseren: de klim is korter maar de reis is ook veel intenser. Citroensap kan helpen misselijkheid en buikpijn te verminderen.

Andere dierlijke uitwerpselen

Ze worden vaak in enkele kweeksets gestopt. Copelandia kits bevatten vaak gedeeltelijk paardenmest. Copelandia paddenstoelen, waarvan de echte naam Panaeolus Cyanescens is, vereisen iets andere groeiomstandigheden dan Psilocybe Cubensis paddenstoelen. Ze vereisen een iets hogere temperatuur en vochtigere lucht. Het is over het algemeen ook raadzaam om de paddenstoelen goed te laten groeien en ze te oogsten wanneer de sporen vrijkomen, in tegenstelling tot de Cubensis.

Hun substraat is gemaakt van mest, dus een mengsel tussen stro en paardenmest: dit maakt het mogelijk om hun natuurlijke omgeving te reproduceren. De paddenstoelenkit arriveert bij de kweker, volledig gekoloniseerd, en stelt hem in staat om paddenstoelen te oogsten die tot 5 keer krachtiger zijn dan Cubensis. De vruchttijd ligt meestal tussen de 5 en 7 dagen. Deze paddenstoelen zijn dun en slank. Het midden van hun hoed is getint met goud, maar de rest is vrij licht. Vanwege hun potentie is het niet nodig om dezelfde dosering toe te passen als bij andere paddenstoelen, maar ga beetje bij beetje en test meerdere keren.

Panaeolus Cyanescens bekend als Copelandia

Psilocybe Semilanceata paddenstoelen zijn te vinden in weilanden en hebben een kleine donkere dop met een tepel. De Amanita Muscaria vinden hun oorsprong eerder in berkenbossen. Psilocybe, Amanita of Panaeolus zijn paddenstoelen die koeien- of paardenmest kunnen gebruiken als voedingsbodem voor latere groei.

Mest wordt soms toegevoegd aan kits voor specifieke soorten, maar het kan ook worden gebruikt voor zelfgemaakte, binnen- of buitengewassen. Dit kan de opbrengst verhogen en de nodige voedingsstoffen geven. We kunnen net zo goed gratis gebruik maken van wat de natuur ons biedt!

Geplaatst in Paddo's.