Peyotl of Lophophora williamsii

Andere namen dan Peyotl

Je kunt deze cactus vinden onder verschillende namen waaronder Mescal, Peyote, Peyotl, Peyote Lophophora Williamsii, Lophophora diffusa of echinocactus Williamsii (Latijnse naam), Bouton mescal (algemene naam) en Salm dyck.

La première illustration d'un Peyote, cactée du genre Lophophora ¹

In welk land groeit Lolophora Williamsii?

De Peyote, hallucinogene cactus, groeit van nature in de Chihuahuan-woestijn, gedeeld door twee landen: de Verenigde Staten (in het zuiden, in Texas) en Mexico. Het is in deze gebieden dat de ideale bodem voor Peyote wordt gevonden. Deze cactus heeft een droge en zeer minerale grond nodig. Dit is waar de Lophophora Williamsii het leukst zal vinden. Het is niet gemakkelijk om het in zijn natuurlijke habitat te vinden vanwege zijn kleine formaat (een hoogte van ongeveer 5 cm). Opgemerkt moet worden dat sinds peyote in Californië werd gelegaliseerd voor medische onderzoeksdoeleinden, verschillende groepen, volgers vanwege de grote waarde voor de gezondheid, ernaar gaan zoeken. Intensief verzamelen kan leiden tot het verdwijnen van peyote in het wild. Daarom wordt het nu beschermd door CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora). Het is daarom niet wenselijk om ze te verzamelen. Het lezen van dit artikel zal andere alternatieven laten zien.

Beschrijving

Lophophora williamsii geïsoleerd op witte achtergrond

Pas aan het einde van de 19e eeuw kon botanicus John Coulter de classificatie van Peyote bepalen als behorend tot het geslacht Lophophora, bestaande uit slechts twee soorten, Lophophora Diffusa en Lophophora Williamsii.

De Peyote (voeg het toe aan je mandje) is een cactussoort die behoort tot de grote familie van Cactaceae, die ongeveer 2500 soorten in de wereld heeft. Cactussen hebben verschillende bijzonderheden, waaronder het kunnen opslaan van hun watervoorziening voor grote perioden van droogte. In tegenstelling tot veel cactussen heeft het lichaam van deze cactus geen stekels of haren.

In de meeste gevallen vind je peyote van blauwgroene tot grijsgroene kleur. Het heeft de vorm van een afgeplatte bal. De hoogte varieert gemiddeld tussen de 2,5 en 7,5 cm en de diameter ligt gemiddeld tussen de 5 en 7,5 cm. Deze cactus heeft een langzame groei aan de oppervlakte. De wortels daarentegen zijn bijna wortelvormig en groeien krachtig. Deze kleine bol gebeeldhouwd in de vorm van een tepel heeft groeven en wollige tepelhoven.

Lophophora williamsii geschiedenis

Omdat Poyotl krachtige hallucinogene eigenschappen heeft, gebruiken indianen het al eeuwenlang in heilige rituelen om in contact te komen met het hiernamaals. Psychofarmaca veroorzaken dagdromen vol felle kleuren en auditieve hallucinaties die nodig zijn om de toekomst door sjamanen en de gemeenschap te visualiseren.

Zelfs vandaag de dag, in Mexico, worden deze rituelen uitgevoerd door de inheemse bevolking Huichol. De Peyote-rite wordt als groep uitgevoerd door de hele gemeenschap.

Au Mexique, pays de la peyote.

Un cactus peyotl et ses rejets.

Consumptie van Peyote

Waarom zou je het gebruiken?

Vanwege de psychotrope effecten

Peyote (Lophophora williamsii) heeft entheogene, psychotrope en hallucinogene eigenschappen. Onder de chemische componenten die het onderscheiden, de mescaline of alkaloïde van peyote (Delay, Psychol. méd., 1953, p.222), is de stof die hallucinaties veroorzaakt.

Chemisch gezien is mescaline van de vijftien in de plant geïsoleerde alkaloïden (waaronder anhalamine, anhalinine en peyotline) het meest gewild vanwege de effecten.

Vanwege de gezondheidsvoordelen

Sommige Indiaanse stammen in het zuiden van de Verenigde Staten gebruiken de Peyote ook vanwege zijn helende krachten. Naast het gebruik ervan voor zijn psychotrope effecten, gebruiken ze het om verschillende soorten kwalen te verlichten.

Peyote wordt vaak verkocht in apotheken in Mexico. Op sommige plaatsen gebruiken veel mensen het als een “Aspirine”. Eenmaal geïnfundeerd, wordt Peyote thee ingenomen om bijvoorbeeld verkoudheid of darmproblemen te verlichten. Extern, als actueel, wordt het gebruikt om een slangenbeet te verlichten.

Opgemerkt moet worden dat tot op de dag van vandaag de wetenschap de deugden van de Peyote niet officieel erkent, die altijd zijn geprezen door inheemse stammen, maar dat onderzoek aan de gang is.

Hoe het te gebruiken?

Er zijn vier manieren om het te consumeren.

1. De eerste is om mescaline-extract in te nemen. Per persoon is tussen de 150 en 700 mg mescaline vereist. Doses worden berekend op basis van lichaamsgewicht. Er is een gemiddelde van 3,75 mg per kilogram lichaamsgewicht.

– De drempel: 100 mg mescaline

– Lage dosis: 100-200 mg mescaline

– Gemiddelde dosis: 200-300 mg mescaline

– Hoge dosis: 300-500 mg mescaline

– Zeer hoge dosis: 500-700 mg mescaline

  1. De tweede manier is om gedroogde Peyote-toppen in zeer fijn poeder in te nemen. Tijdens ceremonies wordt meestal 30 tot 150 gram Peyote-toppen ingenomen. Men kan vier tot twaalf Peyote toppen per persoon tellen. Hoewel de volledige dosis gedurende de nacht geleidelijk wordt ingenomen. Het is duidelijk dat de concentratie van elke plant anders is, het is moeilijk om precies te zijn in de dosering zonder vooraf de mescaline van de Peyote te hebben ingenomen. Maar we kunnen nog steeds vertrouwen op deze doseringsregel die vrij betrouwbaar blijft:Voor een zoetere trip heb je 15 gram gedroogde peyote nodigVoor een gemiddelde trip, 20 gram gedroogde peyoteVoor een intensere trip, tel 30 gram gedroogde peyote
  2. De derde manier is in infusie. Giet gewoon kokend water op je gedroogde geraspte cactus en laat het trekken.
  3. De vierde (vanuit ons oogpunt de minst voorkeur) is om het rauw te consumeren. In dit geval heb je ongeveer 150GR verse peyote (zie voorraad) nodig voor hallucinaties van gemiddelde intensiteit. Als je ervoor kiest om het rauw te consumeren, weet dan dat het erg bitter en scherp is en je waarschijnlijk meer misselijkheid of zelfs braken zal geven dan andere methoden van inname.

Effecten

Peyote wordt al duizenden jaren gebruikt vanwege zijn hallucinogene eigenschappen en het blijft een van de krachtigste psychofarmaca. Het kan krachtige visuele en auditieve hallucinaties en wakkere dromen veroorzaken. Het kan de bron zijn van diepgaande verandering voor de gebruiker die op zoek is naar zichzelf na onthullingen die tijdens zijn reis zijn verkregen.

Voordat de effecten optreden, kan er enige tijd verstrijken. Misselijkheid, krampen, braken en intens huilen kunnen voorkomen. De stammen die de rituelen beoefenen, beschouwen deze fase als degene waarin iemand zijn lichaam en geest zuivert. De effecten manifesteren zich vervolgens geleidelijk gedurende 2 tot 4 uur om een tweede fase te bereiken waarin intense genoegens, psychedelische effecten, soms een geluid van paranoia kunnen ontstaan. Je kunt rekenen van 10 tot 14 uur voor de totale ervaring. In de laatste fase wordt de ervaring rustiger. Het is op dit moment dat er openbaringen, introspectie, helderheid van denken en een soort innerlijke rust zijn.

Geen studies tonen afhankelijkheid van mescaline of Peyote. Sommige Mexicaanse gemeenschappen gebruiken het zelfs om de uitgaven van alcohol of een andere stof te verslaan.

Teelt en verspreiding van Lophophora williamsii

Kies je voor de zaden of een moederplant?

Als je ervoor kiest om in de cultuur van een Lophophora Williamsii te komen, zijn er twee mogelijkheden. Of je koopt* een moedervoet of je koopt zaailingen/zaden om ze zelf in een pot te planten (waarschuwing! langzame groei).

*Houd er rekening mee dat we ervoor zorgen dat we ze altijd op voorraad hebben. Wij bieden eenvoudige en veilige betaalmethoden. En we maken een discrete en snelle levering. Het is mogelijk om je cactus via internet te bestellen. Onze verpakkingen voor onze producten en voor onze planten zijn discreet en ze zijn zo ontworpen dat de producten niet lijden tijdens de reis. Als u vragen heeft over producten of twijfels heeft over de verzending van uw bestelling en de levering ervan, staan wij tot uw beschikking om deze te beantwoorden en is het mogelijk om per e-mail contact op te nemen met de klantenservice op de contactpagina.

Voortplanting

Verdeling van nieuwe scheuten

Peyote groeit soms alleen maar wordt vaak in groepen gevonden, het vermenigvuldigt zich van nature. Het is thuis mogelijk om deze nieuwe scheuten te scheiden en individueel in potten te transplanteren. Om dit te doen, graaft u voorzichtig uw Peyote op en ruimt u de grond voorzichtig op om de wortel te ontdekken. Maak elke plant los met je vingers. Een cactussubstraat vind je in een tuincentrum of zelf maken. Om dit te doen, is hier een eenvoudig recept.

– 1 hoeveelheid grond (eenvoudige tuinaarde)

– 1 hoeveelheid grond (rijk aan organische stof)

– 1 hoeveelheid zand (belangrijk voor drainage)

Vermeerdering met zaden

Het duurt ongeveer 1 jaar voordat je zaden een kleine cactus worden.

Rij Peyote cactus Lophophora williamsii gekweekt in potten in een kwekerij close-up

Blootstelling aan de zon en temperatuur

Thuis moet je je plant de beste groeiomstandigheden garanderen om een goede groei in pot te garanderen. Kies een locatie in de zon, bij voorkeur met een zuidelijke blootstelling. Omdat deze cactus uit de woestijngebieden van Mexico komt, heeft hij minstens 10 °C nodig, dus er is geen sprake van om hem in de tuin te planten als je in Noord-Europa woont.

Begieting

Peyote vereist niet veel aandacht. De hoeveelheid water die moet worden meegenomen is minimaal. Van april tot september, water één keer per week en eenmaal per maand voor de rest van het jaar. Het is niet vatbaar voor ziekten. Maar wees voorzichtig! Een van de meest voorkomende fouten is om een cactus te veel water te geven. Te veel water kan zijn wortels laten rotten.

Als je begint met Peyote zaden of als je het in een grotere pot moet verpotten, zul je het in een kalkrijke en zanderige grond moeten doen. Zorg dat je gaten in je pot hebt om te zorgen voor een goede afvoer bij het water geven, de Peyote houdt er vooral niet van om voeten in het water te hebben!

Évolution du cactus - jeune à âgé (avec aréoles)

Groei

Alle Lophophora-soorten hebben een langzame groei, vaak duurt het tot dertig jaar om de bloeileeftijd in de natuur te bereiken (ongeveer de grootte van een golfbal, de wortel niet meegerekend). Exemplaren die binnenshuis worden gekweekt, groeien aanzienlijk sneller en duren meestal zes tot tien jaar van zaaien tot volwassen bloei.

Bloeiende

Voordat u de eerste bloem of bloemen van uw Peyote Lophophora ziet, kan het 6 jaar duren (tussen 10 en 30 jaar in zijn natuurlijke habitat). De bloem verschijnt tussen mei en september. U vindt er exemplaren van Lophophora Williamsii met roze of min of meer witte bloemen. De bloemen openen alleen overdag en gaan slechts 2 of 3 dagen mee. Pas dan zal de rode vrucht verschijnen, die kleine zwarte zaden bevat. Peyote fruit zal tot 1 jaar nodig hebben om te rijpen.

Interne links

– Voeg Lophophora williamsii/zaailingen toe aan je mandje

– Voeg een Peyote plant toe aan je winkelwagen

– Bestellen van andere producten

-Klantenservice

– Stuur ons een e-mail

– Problemen met betaalmethode of betaling

– Uw account

-Levering

– Nieuwe producten

– Product zoeken

-Hoofdpagina

Références:
  1. Curtis’s Botanical Magazine in 1847 (bord 4296).
  2. Stephen Schloesser, Visioenen van Amen: Het vroege leven en de muziek van Olivier Messiaen. P165 2014
  3. Bot. 1960, p.1058 [Encyclop. de la Pléiade]
Geplaatst in Paddo's.

Geef een reactie