11 vreemde feiten over paddo's

11 vreemde details over paddo’s

Psilocybine komt voor in paddenstoelen zoals Psilocybe mexicana.

Psilocybe mexicana, de paddenstoel die psilocybine aanvankelijk werd geëxtraheerd. (Afbeelding: Cactu, Wikipedia)

Inleiding

Psilocybe mexicana, een paddo.

(Afbeelding: AGCuesta / Shutterstock)

In eerste instantie ziet Psilocybe cubensis er niet bijzonder magisch uit. Eigenlijk betekent de wetenschappelijke naam van de kleine bruin-wit gekleurde paddenstoel ruwweg ‘kale geest’, geschikt voor het nogal zachtaardige uiterlijk van de schimmel. Maar mensen die een portie P. cubensis hebben ingenomen, drukken uit dat het iemands wereld verandert.

De paddenstoel is een van de meer dan 100 soorten die verbindingen bevatten die bekend staan als psilocybine en psilocine, die psychoactief zijn en hallucinaties, opwinding samen met andere trippy tekenen en symptomen veroorzaken. Deze “paddo’s” zijn langdurig gebruikt in Midden-Amerikaanse religieuze evenementen en zijn daarom nu een deel van de ondergrondse gemeenschap in drugs binnen de VS. s . Staten en veel andere landen, waar ze worden beschouwd als een gereguleerde stof.

Dus hoe kan een bescheiden paddenstoel de geest zo volledig op zijn kop zetten? Lees verder voor die vreemde strategieën van ‘paddo’s.

Paddenstoelen hyper verbinden de geest

Paddenstoelen hyperconnecteren de hersenen.

(Afbeelding: Magic Mine / Shutterstock)

De verbindingen in psilocybine paddenstoelen kunnen gebruikers een “geest-smeltend” gevoel geven, maar het medicijn doet nogal tegendraads – psilocybine verbetert echt de connectiviteit van de hersenen, gebaseerd op een studie van oktober 2014. Onderzoekers van King’s College London vroegen 15 vrijwilligers om hersencontroles uit te voeren met een functionele magnetische resonantie beeldvorming (fMRI) machine. Ze bereikten het een keer na het innemen van een portie paddo’s en toen ze voor een placebo waren gegaan. De resulterende hersenconnectiviteitskaarten toonden aan dat, terwijl ze bedwelmd zijn door het medicijn, de geest activiteit synchroniseert tussen gebieden die normaal niet zullen linken. Deze verandering in activiteit zou de dromerige toestand kunnen verklaren die ‘paddogebruikers melden te ervaren na het gebruik van het medicijn’, verklaarden ze.

Ze zijn in staat om hersenactiviteit te vertragen

beeld van de thalamus van de hersenen.

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

‘Paddo’s werken op andere vreemde manieren op de geest. Psilocybine functioneert door zich te binden aan receptoren voor die natuurlijke chemische serotonine. Hoewel het niet duidelijk is hoe deze binding de geest beïnvloedt, heeft onderzoek ontdekt dat het medicijn naast verhoogde synchroniciteit ook andere hersencommunicatiegerelateerde effecten heeft.

In een enkele studie onthulde hersenbeeldvorming van vrijwilligers die psilocybine nodig hadden verminderde activiteit in gebieden voor informatieoverdracht zoals de thalamus, een structuur diep in het centrum van de geest. Het vertragen van het spel in gebieden zoals de thalamus kan informatie vrijer door de hersenen laten bezoeken, omdat die regio echt een poortwachter is die altijd verbindingen beperkt, gebaseerd op de onderzoekers van Imperial College London.

Paddo’s gaan lang geleden

Beroemde prehistorische rotstekeningen van Tassili N'Ajjer, Algerije.

(Afbeelding credit: Pichugin Dmitry / Shutterstock)

Midden-Amerikanen gebruikten psilocybine paddenstoelen voordat Europeanen rond de kusten van de Nieuwe Wereld arriveerden, de fantastische schimmels groeien goed in subtropische en tropische omgevingen. Maar hoe lang geleden struikelden mensen precies over paddo’s?

Het is geen eenvoudige vraag om op te antwoorden, maar een artikel uit 1992 in het kortstondige tijdschrift, “Integration: Journal of Mind-Moving Plants and Culture”, beweerde dat rotskunst in de Sahara die teruggaat tot 9.000 jaar paddo’s afbeeldt. De vaardigheid in kwestie toont gemaskerde figuren die paddenstoelachtige objecten vasthouden. Andere schetsen tonen paddenstoelen achter antropomorfe figuren – mogelijk een knipoog dat paddenstoelen in mest groeien. (De paddenstoelfiguren worden ook geïnterpreteerd als bloemen, pijlen of ander plantaardig materiaal, maar daarom blijft het een wijd open wonder of degenen die in de oude Sahara woonden ‘paddo’s’ gebruikten.)

Paddo’s leggen de kerstman uit … misschien

Giftige paddenstoel. Twee rode Amanita Muscaria op groen mos in herfstbos. Schilderachtige herfst met Amanita Muscaria.

(Afbeelding: Elena Masiutkina / Shutterstock)

Over mythe, maak je klaar voor elk minder dan onschuldig verhaal over kerstgejuich. Gebaseerd op Sierra College antropoloog John Hurry, paddo’s leggen uit waarom kinderen wachten op vliegende elf om ze cadeautjes te maken op 12 ,. 25.

Hurry verklaarde dat Siberische sjamanen gewend waren om elke winter geschenken van paddo’s naar huishoudens te brengen. Rendieren waren de “geestwezens” van die sjamaan, en het innemen van paddenstoelen kon een hallucinerend stamlid ervan overtuigen dat individuele wezens konden vliegen. Bovendien ziet het rood-wit gekleurde pak van de kerstman er verdacht veel uit als de kleuren van de paddenstoelsoort Amanita muscaria, die groeit – let op – onder groenblijvende bomen. Deze soort is echter giftig voor individuen.

Heb je het gevoel dat je net een slechte reis hebt gemaakt? Wees nooit bang. Niet alle antropologen worden aangeboden rond de hallucinogeen-kerstverbinding. Maar niettemin, zoals Carl Ruck, een classicus aan het Boston College, dit jaar aan WordsSideKick.com vertelde: “In eerste instantie denk je dat het absurd is, maar dat is het niet.”

Paddo’s kunnen mensen permanent veranderen

gelukkige vrouw buitenshuis

(Afbeelding: GlebStock / Shutterstock)

Psychologen stellen dat een paar dingen iemands persoonlijkheid echt kunnen veranderen in hun volwassen jaren, maar paddo’s zijn over het algemeen een van de individuele dingen.

Een studie uit 2011 ontdekte dat mensen na één dosis psilocybine niet minder dan 14 weken meer beschikbaar werden voor nieuwe ontmoetingen, een schokkend stabiele verandering. Individuen met open persoonlijkheden zijn over het algemeen creatiever en veel dankbaarder voor kunst, plus ze waarderen nieuwigheid en emotie.

De reden achter de modificatie lijkt psilocybine’s effecten op gevoelens te worden. Mensen beschrijven paddenstoelreizen als zeer diepgaande ontmoetingen en rapporteren gevoelens van plezier en verbondenheid met andere mensen en de hele wereld om hen heen. Deze transcendente ontmoetingen lijken te blijven hangen. (Binnen de experimenten hadden ze veel pijn nodig om ervoor te zorgen dat hun deelnemers geen “slechte reizen” ervoeren, omdat veel mensen reageren op psilocybine met paniek, braken en misselijkheid. Vrijwilligers werden veilig opgeslagen in een kamer met vredige muziek en een rustgevende omgeving.)

Paddenstoelen doden angst

Een man springt met een harnas van een klif.

(Afbeelding: Vitalii Nesterchuk / Shutterstock)

Nog een vreemd neveneffect van paddo’s: ze vernietigen angst. Een onderzoek uit 2013 bij knaagdieren ontdekte dat wanneer ze werden gedoseerd met psilocybine, de wezens minder geneigd werden om te bevriezen zodra ze een geluid hoorden dat ze hadden geleerd om een pijnlijke elektrische schok te hebben. Knaagdieren die niet vanwege het medicijn waren, ontspanden zich ook geleidelijk rond het geluid, maar het duurde langer.

De knaagdieren kregen een minimale dosis psilocybine en ook de onderzoekers verklaarden dat ze hopen dat deze dierstudie meer aandacht inspireert voor hoe paddenstoelen kunnen worden gebruikt om psychische problemen bij mensen te behandelen. Kleine doses psilocybine kunnen bijvoorbeeld worden onderzocht in een poging om een publicatietraumatische stressstoornis te behandelen, verklaarden ze.

Ze creëren hun eigen wind

Close-up van een paddo.

(Afbeelding: Vova Shevchuk / Shutterstock)

Paddenstoelen bestaan niet alleen om mensen high te krijgen, natuurlijk ook hun eigen leven. En een deel van dat bestaan is reproductie. Net als andere schimmels planten paddenstoelen zich voort via sporen, die door de wind reizen om een nieuwe plek te vinden om te groeien.

Maar paddenstoelen verblijven vaak in beschutte gebieden op beboste vloeren, waarin de wind niet waait. Om het probleem van het verspreiden van hun sporen op te lossen, creëren sommige ‘paddo’s ( zoals de hallucinogene Amanita muscaria) hun eigen wind. Om dit voor elkaar te krijgen, verhogen de schimmels de snelheid waarmee water van hun oppervlakken verdampt, waardoor waterdamp in de lucht direct om hen heen wordt geplaatst. Deze waterdamp, gecombineerd met de ontzagwekkende lucht die wordt geproduceerd door verdamping, werkt actief om sporen op te heffen. Samen kunnen beide krachten de sporen tot 4 inch (10 centimeter) over de paddenstoel tillen, gebaseerd op een tentoonstelling in de 2013-bijeenkomst van de Division of Fluid Dynamics van de American Physical Society.

Er zijn veel paddenstoelen

Cluster van paddenstoelen.

(Afbeelding: Bonga 1965 / Shutterstock)

Minimaal 144 soorten paddenstoelen behouden de psychoactieve component psilocybine, gebaseerd op een review uit 2005 in het Worldwide Journal of Medicinal Mushrooms. Zuid-Amerika en ook het Caribisch gebied zijn de plek om meer dan 50 soorten te vinden, en Mexico alleen al heeft er 53. Je vindt 22 soorten paddo’s in Amerika, 16 in Europa, 19 rond Australië en ook de Off-shore eilandregio, 15 in Azië, samen met slechts vier in Afrika.

Onderzoekers sleutelen aan paddo’s

Een katervrouw in bed.

(Afbeelding: Chairoij / Shutterstock)

De laatste tijd zijn onderzoekers begonnen met het testen van psilocybine als een potentiële strategie voor depressie, angst en andere psychische stoornissen. Dit soort onderzoek was vele jaren bevroren en het is nog steeds moeilijk na te streven, gezien de status van psilocybine als een Schedule I-stof. Wat dit betekent is dat de medicatie wordt geïndexeerd door de Drug Enforcement Administration (DEA) als het krijgen van geen erkend medisch gebruik, samen met een hoge kans op misbruik.

Voorheen stonden psilocybine en andere hallucinogene drugs echter centraal in het bloeiende onderzoeksprogramma. Gedurende de jaren 1960 voerden Harvard-psychiater Timothy Leary en de collega’s bijvoorbeeld een aantal experimenten uit met paddo’s die bekend staan als het Harvard Psilocybin Project. Een van de bekendste was het Marsh Chapel Experiment, waarbij vrijwilligers psilocybine of misschien een placebo kregen voor een kerkdienst in de kapel. Personen die psilocybine kregen, waren meer geneigd om een mystieke spirituele ervaring te melden. Een 25-jarige follow-in 1991 ontdekte dat deelnemers die de psilocybine kregen, het gevoel van veel meer eenheid en heiligheid waardeerden in vergelijking met wat ze verklaarden dat ze zes weken later hadden gevoeld. Velen beschreven de kennis als het veranderen van het bestaan.

“Het liet me een volledig onbetwiste zekerheid dat er een sfeer is die groter is dan de belangrijkste waar ik me bewust van ben”, vertelde iemand hen in 1991. “Ik heb mijn eigen interpretatie van de items die dat is, maar het ging van de theoretische propositie voor een ervaringsgerichte. … Op de een of andere manier blijft mijn bestaan anders, omdat ik begrijp dat er iets beschikbaar is.”

Terence McKenna maakte paddo’s mainstream

Hippies op het Reading Music Festival, UK, 27 juni 1971.

(Afbeelding: John Downing / Daily Express / Getty Images)

Leary’s psychedelische experimenten zijn leden van de hippie-overlevering, maar de man die waarschijnlijk het meest heeft gedaan om paddo’s te maken voor de reguliere Amerikaanse drugscultuur, zou een auteur en etnobotanist zijn genaamd Terence McKenna. Hij had al sinds zijn tienerjaren aan psychedelica gesleuteld, maar het was pas tijdens een bezoek aan de Amazone. com in 1971 ontdekte hij psilocybine paddenstoelen – velden van deze, gebaseerd op een profiel uit 2000 in wired magazine.

In 1976 drukten McKenna en de broer “Psilocybin: Magic Mushroom Grower’s Guide”, een handboek voor het kweken van psilocybine paddenstoelen in je eigen huis. “Wat wordt beschreven is net iets ingewikkelder dan inblikken of gelei maken”, schreef McKenna in het voorwoord bij het boek.

Bron: livescience.com

11 vreemde feiten over paddo's
Geplaatst in Paddo's.

Geef een reactie