Paddo's: de speciale gids voor Psilocybe

Onder de naam psilocybe is de hallucinogene paddenstoel een wilde soort of gekweekte paddenstoel die psilocybine bevat, een natuurlijke psychoactieve en hallucinogene component.

Psilocybine is een hallucinogene component die wordt ingenomen uit bepaalde soorten paddenstoelen die groeien in delen van Europa, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten. Ooit gebruikt om culturele en spirituele redenen, gebruikt de meerderheid van de mensen psilocybe nu als een recreatieve drug. Inderdaad, dit gebruik van psychedelische paddenstoelen roept gevoelens van euforie en sensorische vervorming op die gebruikelijk zijn bij hallucinogene drugs, zoals LSD. Volgens het Verdrag van de Verenigde Naties inzake psychotrope stoffen van 1971 is de actieve component van psilocybe een Schedule I-component van gereguleerde stoffen, wat betekent dat het een hoog potentieel voor misbruik heeft en geen legitiem medisch nut heeft. Vind informatie over psilocybe, zoals hun verschillende toepassingen, bijwerkingen en potentieel gevaar.

Wat is een psilocybe?

Psilocybe is een soort paddenstoel met psychotrope aspecten, die hallucinogene stoffen zoals psilocybine en psilocine bevat. In kleine doses verandert de trip percepties, reflectie en brengt de consument in een euforische toestand terwijl hij lucide blijft. Het is in hoge doses dat de kracht van psilocybe echte hallucinerende effecten genereert en de perceptie van tijd en ruimte verstoort.

De actieve component van psilocybe; Psilocybine

Psilocybine is een hallucinogene stof die werkt door serotoninereceptoren te activeren, voornamelijk in de prefrontale cortex. Het is een gebied van de hersenen dat ingrijpt op het niveau van stemming, kennis en perceptie. Hallucinogenen beïnvloeden ook andere delen van de hersenen die opwinding en paniekreflexen regelen. De hoeveelheid drugs, eerdere ervaringen en het formaat van de reis die zal worden uitgevoerd, kunnen van invloed zijn op de effecten van psilocybine. Zodra het lichaam psilocybine heeft ingenomen en geabsorbeerd, zet het spijsverteringsstelsel het om in psilocine. De hallucinogene effecten van psilocybine manifesteren zich meestal binnen 30 minuten na inname en duren tussen de 4 en 6 uur. Bij sommige mensen kunnen veranderingen in zintuiglijke waarneming en denkpatronen tot enkele dagen duren.

Het algemene uiterlijk van een psilocybe

Paddenstoelen die psilocybine bevatten zijn klein van formaat en hebben meestal een bruin of bruin gekleurd uiterlijk. In de natuur verwarren veel mensen psilocybine-bevattende paddenstoelen vaak met andere giftige paddenstoelen.

De bekendste psilocybe’s

De meest voorkomende schimmel ter wereld: Psilocybe semilanceata

Psilocybe semilanceata, ook bekend als lancetvormige psilocybe of speerpunt psilocybe, is de meest voorkomende paddenstoel ter wereld. Het is een soort die zeer vaak in de natuur voorkomt, naast dat het wordt erkend als een van de krachtigste. Psilocybe semilanceata wordt meestal gevonden in bijzonder vochtige habitats, zoals in een grasweide waar het land wordt bemest door vee. Het metabolisme voedt zich met cellen van stervende kruiden en is niet afhankelijk van dierlijke uitwerpselen. Je zult zeer waarschijnlijk psilocybe semilanceata vinden in gematigde streken zoals Europa en Noord-Amerika. Wist je dat? Hoewel het plukken van psychedelische paddenstoelen illegaal is in Frankrijk, is het ook een land waar je psilocybe semilanceata kunt vinden.

Psilocybe cubensis: de meest geconsumeerde paddenstoel ter wereld

Psilocybe cubensis wordt beschouwd als de meest populaire paddenstoel en wordt door een grote meerderheid gewaardeerd en is een soort die gemakkelijk kan worden gekweekt. De groei ervan vereist inderdaad zeer weinig inspanning op teeltniveau en voedt zich met mest. De potentie van deze psilocybe wordt als gemiddeld beschouwd, waardoor het voor veel mensen toegankelijk is. Voor het eerst ontdekt in Mexico – vandaar de naam “Mexicaanse paddenstoel” – is het over het algemeen in de vochtige bossen, in subtropische gebieden dat we de psilocybe cubensis vinden. Wist je dat? Deze psilocybe-soort bestaat nu al meer dan 15.000 jaar, volgens archeologische opgravingen in Thailand.

Hoe consumeer je magic truffels of psychedelische paddenstoelen?

Magic truffels
Over het algemeen consumeren mensen psilocybe in de vorm van gebrouwen thee of bereiden het met een voedsel om de bittere smaak te maskeren. Telers reduceren gedroogde paddenstoelen ook tot poeder en bereiden ze in capsulevorm. De meerderheid van de mensen consumeert paddo’s om twee redenen: voor hun plezier of voor een spiritueel ritueel. In lage doses is de psilocybe trip licht en aangenaam. Het is een kracht die geschikt is voor degenen die in een recreatieve benadering zijn. Dan zijn er mensen die psilocybe zien als een oplossing om de deuren van het bewustzijn te openen: in dit geval zijn hogere hoeveelheden nodig. Met ervaring, de nodige kennis en wat advies, stelt de kracht van paddenstoelen je in staat om de realiteiten die je omringen, het leven waarin je evolueert maar ook het leven dat daarbuiten bestaat, beter te begrijpen. Ongeacht uw voorkeur, zijn er verschillende criteria die u in gedachten moet houden. Als je nieuw bent met het onderwerp, raden we je af om psilocybe in één keer te consumeren. Het consumeren van een halve zak is meer dan genoeg. Nadat je ze hebt ingenomen, moet je enkele uren wisselend bewustzijn verwachten (neem ze niet mee voordat je naar je werk gaat, autorijden …). Het is raadzaam om binnen te blijven, vooral thuis of op een andere aangename plek, vooral als het je allereerste keer is. Naar een plek gaan kan je meer kleurrijke visioenen geven, maar omdat je de situatie minder onder controle hebt, is het een nogal aanbevolen initiatief voor doorgewinterde trippers. Het consumeren van paddenstoelen hoeft geen walgelijke ervaring te zijn. Geniet van dit psychedelische moment, dankzij de vier manieren van consumptie.

Kauwen en innemen van paddo’s

De meest voorkomende techniek voor het innemen van paddenstoelen is om ze überhaupt door te slikken. In dit geval is het essentieel om ze goed te kauwen en al het sap dat eruit komt door te slikken. De psychoactieve component die door je speeksel uit de schimmel vrijkomt, begint zich te mengen met je bloed en beïnvloedt elke cel in je lichaam. Het duurt ongeveer 45 minuten om de effecten te ervaren, afhankelijk van de inhoud van uw maag; De ervaring zal beter zijn als je vast. Het is wenselijk om een paar uur niet te eten.

Zin in een kopje thee?

Ben je geen fan van de bittere smaak van paddenstoelen? Waarom bereidt u geen magisch drankje? Het maken van een thee met je paddenstoelen zal hun onaangename smaak verwijderen. Het zal voldoende zijn om water te verwarmen, vervolgens de gewenste hoeveelheid paddenstoelen in kleine eenheden te verminderen en ze in water onder te dompelen.
De capsules geven gebruikers de mogelijkheid om hun paddenstoelen of truffels te microdoseren. Als urenlang navigeren door de diepten van het bestaan je niet interesseert, maar je de reis van pure ultieme helderheid wilt leven zonder een hele dag te verspillen, zijn capsules een ideale keuze. Op het gebied van microdosering is het mogelijk om een min of meer gepersonaliseerde trip te krijgen met constante doses. Veel consumenten melden dat ze de psilocybes van deze methode gebruiken om hen te begeleiden bij hun creatieve of probleemoplossende activiteiten. Het effect van psilocybe mag de consument niet overweldigen. U kent uw tolerantieniveau als geen ander. Het is dus belangrijk om een beetje te experimenteren om erachter te komen wat goed voor je is. Vergeet niet om een kleine start te nemen en geleidelijk te verhogen.

Eetbaar op basis van psilocybine

Combineer paddo’s met gastronomie en je wordt ondergedompeld in een hele nieuwe wereld van sensaties, niet alleen op het gebied van psychedelische reizen, maar ook culinaire creaties. Inderdaad, het opnemen van psilocybe in voedsel zou helpen om zowel de smaak als het gevoel van walging waar de meeste consumenten last van hebben, te verwijderen. Een goed voorbeeld is het mengen van paddenstoelen met pesto of verse honing, die koud kan worden genoten. Magic chocolade truffels zijn ook erg populair. Nogmaals, het is raadzaam om te experimenteren met de dosering totdat u kunt vinden wat u wilt.
Afhankelijk van de dosis, de tolerantie van de gebruiker en het type soort dat wordt ingenomen, veroorzaken hallucinogene paddenstoelen bijwerkingen zoals hallucinaties: • Visueel dat materialiseert in een intensiteit van kleuren, caleidoscopisch zicht en transformatie van vormen. • Auditief met verhoogde perceptie van stem, sissen en zoemen. • Tactiel met verhoogde vingergevoeligheid. • Synesthetisch met een verandering in de ontvangst van waargenomen geluiden, beelden die worden gevoeld of gehoord. De effecten van psilocybine zijn over het algemeen vergelijkbaar met die van LSD.Ze omvatten een veranderde perceptie van tijd en ruimte, naast intense veranderingen in stemming en gevoelens. De effecten die psilocybe kan genereren zijn talrijk: • Euforie en rust • Spiritueel ontwaken en een snelle verandering in emoties • Derealisatie • Depersonalisatie of het gevoel los te zijn van iemands omgeving • Vervormd denken • Verwijde pupillen • Duizeligheid en slaperigheid • Moeite met concentreren en spierzwakte • Ongewone lichaamssensaties • Misselijkheid, paranoia en verwarring De effecten van psilocybine variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van de mentale toestand, persoonlijkheid en omgeving van de gebruiker.

De langetermijngevaren van psilocybe

Langdurig gebruik van psilocybe kan leiden tot ongewenst gedrag gerelateerd aan wanen en agitatie. De consument kan dan in gevaar komen, een slechte val maken of een gewelddadig karakter vertonen. Het gevaar van een overdosis is ook niet uit te sluiten, vooral bij vliegenzwam waarvan de hallucinogene hoeveelheid sterk lijkt op de toxische dosis. Bij sommige gebruikers kan regelmatig gebruik van psilocybe leiden tot aanvallen van paranoïde delirium met een onderbreking in contact met de realiteit en zelfmoordpogingen of zelfbeschadiging. Ziekenhuisbehandeling en medicatie zijn dan noodzakelijk in zo’n situatie.

De effecten van psilocybe op de hersenen

Vanwege hun directe psychotrope effect op serotonine in de hersenen, veroorzaakt psilocybe een toename van stemming en hallucinaties. Ze veroorzaken een verandering van de perceptie van de werkelijkheid door de vijf zintuigen. Illusies kunnen dus visueel, auditief en synesthetisch zijn, met een wijziging van de ontvangst van iemands lichaam en zijn omgeving. Symptomen verdwijnen onmiddellijk na de spijsvertering en verwijdering van schimmels.

De gevolgen van psilocybe op het lichaam

De gevolgen van hallucinogene paddenstoelen op het lichaam zijn voornamelijk gerelateerd aan de spijsvertering met risico’s op duizeligheid, braken of diarree.

Hoe lang duurt het om de eerste effecten op te merken die zich manifesteren?

De effecten treden ongeveer 30 minuten tot 1 uur na inname van de paddenstoel op. De effecten van de reis duren tot 12 uur, afhankelijk van de spijsvertering. De effecten van psilocybe zijn direct afhankelijk van de ingenomen dosis en de spijsvertering van de consument. Toch ligt de psychotrope dosis vaak heel dicht bij de toxische dosis, wat tot een dodelijk gevaar kan leiden. Het is daarom raadzaam om een trip altijd te beginnen met de kleinste dosis om over te gaan tot een geleidelijke verhoging, ten minste één uur na de eerste inname, om een overdosis te voorkomen.

Hoe voelt het om psilocybine in te nemen?

Psilocybine, de belangrijkste hallucinogene component van paddo’s, is een psychedelische drug die al meer dan 10.000 jaar wordt gebruikt in verschillende spirituele en medische rituelen. Ervaringen kunnen variëren, maar mensen melden veranderde percepties van tijd en ruimte, gevoelens van euforie en een contemplatieve en dromerige staat. Onderzoekers meten vaak wat zij ‘mystieke ervaring’ noemen, die gevoelens van eenheid, positieve stemming, transcendentie van tijd en ruimte, enz. Meet.
Onderzoekers geloven dat psilocybine kan helpen de verslaving aan nicotine, alcohol, cocaïne en mogelijk opioïden te verminderen. Een kleine studie (met slechts negen deelnemers) naar nicotineafhankelijkheid wees uit dat 80% van de deelnemers die psilocybinetherapie namen stopte met roken, en 60% van hen was 16 maanden later nog steeds abstinent, wat indrukwekkend is in vergelijking met het succespercentage van 35% of minder van andere therapieën.

Hoe kan psilocybe een bijdrage leveren aan de strijd tegen verslaving en depressie?

Onderzoekers geloven dat psilocybine het gedragsveranderingsproces van mensen bevordert en tegelijkertijd hun gevoel van onbevangenheid vergroot. In situaties zoals depressie, verslaving of angst zitten mensen gevangen in een zeer beperkt mentaal en gedragspatroon waaruit het moeilijk is om los te komen. Er zijn veel zichzelf versterkende eigenschappen – meer negatieve gedachten leiden tot minder sociale interactie en dan meer focus op de verslavende stof – en het is dit gevoel van “opsluiting” dat echt lijkt te worden beïnvloed door psychedelische ervaringen.

Wat zijn de risico’s van het gebruik van hallucinogene paddenstoelen?

Omdat psilocybine het begin van onderliggende psychotische stoornissen kan verergeren of veroorzaken, lopen mensen met een persoonlijke geschiedenis of aandoeningen zoals schizofrenie een hoog risico op blijvende schade en moeten psilocybine vermijden.
Psilocybe, gebaseerd op psilocybine, staan bekend om hun vermogen om een narcotisch syndroom te genereren. Dit symptoom wordt beschreven als het veroorzaken van versnelde neuropsychische en sensorische tekenen: euforie, sensorische hyperesthesie, visuele en auditieve illusies, verwarring van ruimte en tijd, droge mond, roodheid van het gezicht en meer zelden stuiptrekkingen. Voordat u begint met een trip van hallucinogene paddenstoelen, is het raadzaam om bepaalde voorzorgsmaatregelen te volgen, zoals het vermijden van het eten 6 tot 8 uur voordat u ze inneemt. Daarnaast is het aan te raden om meerdere producten niet met elkaar te combineren en altijd 24 uur tussen elke inname te laten. Vanwege de toename van de lichaamstemperatuur wordt het aanbevolen om lichte kleding te dragen en gehydrateerd te blijven. Ten slotte moet consumptie altijd worden overwogen in groepen, rond mensen met vertrouwen en die geen psilocybe hebben geconsumeerd. Voel je vrij om je ervaring te delen of vragen te stellen door opmerkingen te maken. U kunt hier ook informatie vinden over het bestellen van psilocybe’s in onze online winkel.
Geplaatst in Paddo's.

Geef een reactie