Methoden voor het invriezen van paddenstoelen

Kunnen champignons ingevroren worden? Zullen ze niet snel verslechteren? Nee, je kunt de champignons zonder problemen invriezen en ontdooien. U zult er het hele jaar door van genieten! Maar het is noodzakelijk om enkele regels te volgen voor het behoud van paddenstoelen, zodat ze al hun kwaliteiten behouden.

Dit geldt voor het invriezen van champignons zoals andere paddenstoelen. Er moet ook voor worden gezorgd dat de juiste ontdooiprocedure wordt gevolgd.

Op zoek naar meer tips? U kunt zich abonneren op onze nieuwsbrief.


Methode voor het invriezen van verse champignons: recept voor rauw product

Champignons en oesterzwammen kunnen zowel rauw als gekookt worden ingevroren. Als ze rauw moeten worden ingevroren, is het belangrijk om ze eerst grondig schoon te maken. Om ze voor te bereiden op bevriezing, gebruik je papieren handdoeken of een borstel, maar vooral geen water. Champignons zijn inderdaad geïmpregneerd met water en verliezen zo hun smaak.

Het is het beste om grote paddenstoelen zoals champignons in plakjes of vier te snijden. Je kunt ze dan portioneren in diepvrieszakken of dozen.

Als u de bevroren champignons liever één voor één neemt, kunt u voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken in de diepvriescontainer door ze vooraf in te vriezen. Spreid de in stukjes gesneden champignons uit op een keukenplank en leg deze een dag in de vriezer.

Vervolgens kunt u de voorgevroren champignonstukjes in een geschikte container doen.

Raad:

  • Het invriezen van verse paddenstoelen behoudt vitaminen en mineralen!

  • Maak zakjes klaar om je verse champignons in te vriezen.

  • Kies een tas van de juiste maat

  • Met sopalin-papier kunt u ze afvegen voordat u ze invriest, u kunt ook een doek gebruiken

  • Bewaar ze niet in de koelkast voordat je ze invriest

Methode voor het invriezen van gekookte champignons

Om cantharellen of verse morieljes in te vriezen, moeten de champignons worden geblancheerd voordat ze worden ingevroren. De reden: bij het ontdooien wordt de schimmel bitter. Blancheer de champignons een minuut in kokend water met een beetje citroensap of azijn. Laat ze vervolgens afkoelen en breng ze over in een diepvriescontainer.

Vergeet niet dat na het ontdooien de schimmel zacht zal zijn, het zal moeilijk zijn om te snijden, dus het is beter om het te snijden voordat het blancheert.

Je hebt ook de mogelijkheid om de champignons direct in een heerlijk gerecht te gebruiken en in te vriezen. Laat het gerecht hiervoor niet afkoelen tot kamertemperatuur, maar vries het direct in. Anders kunnen bacteriën groeien en het gerecht bederven.

Methode voor het ontdooien van champignons

Als de champignons vers zijn ingevroren, kunnen ze direct uit de vriezer worden hergebruikt. Hetzelfde geldt voor champignons of geblancheerde bevroren champignongerechten. Deze mogen niet bij kamertemperatuur worden ontdooid.

In plaats daarvan moeten champignons direct in de pan of magnetron worden verwarmd tot een temperatuur van ten minste 70 graden – vergeet niet af en toe te roeren! Dit is het beste recept!

Wat is de houdbaarheid van bevroren champignons?

Als je de champignons zelf uit je mand hebt geplukt, hun eetbaarheid hebt laten controleren, ze zorgvuldig hebt schoongemaakt met papieren handdoeken en azijn en ze vers hebt ingevroren, kun je ze zonder problemen in de vriezer bewaren.

Als je de champignons hebt gekocht en niet duidelijk kunt zeggen hoe oud ze zijn, moet je ze niet langer dan zes maanden in de vriezer laten liggen.

KISTVRIEZER HAIER HCE203RAAE - Kistvriezer - 203L - Fro

Alternatieve recepten: gedroogde champignons

Als je veel champignons in je mandje hebt gepakt en je hebt geen ruimte meer in de vriezer, dan is er een oud alternatief, namelijk het drogen van de champignons. Vroeger hadden we geen vriezers, maar morieljes of cantharellen werden nog steeds het hele jaar door geconsumeerd, door ze te drogen.

In plaats van verse paddenstoelen in te vriezen, zijn er recepten om ze droog te houden en ze vervolgens te hydrateren door ze in een liter water te weken. Bosvariëteiten drogen vooral goed met een dehydrator.

Gedroogde paddenstoelen

Maar je kunt de champignons ook grondig gereinigd drogen op een bakplaat in een oven die enigszins geopend is op ongeveer 40 ° C gedurende enkele uren. Gedroogde champignons zijn heerlijk in soepen en sauzen!

De uitgedroogde paddenstoel die in een liter water is gedrenkt, smaakt niet hetzelfde als het verse product. De aroma’s zijn geconcentreerder, het vruchtvlees harder, wat dit recept interessant maakt om te koken.

Categorieën paddenstoelen

Er zijn veel categorieën paddenstoelen. Hier zijn de belangrijkste:

Onze eerste variëteit: eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood zijn paddenstoelen met een brede dop die erg lekker en gezond zijn. Ze zijn te vinden in het bos.

Je kunt de eekhoorntjesbrood ook in zakken kopen, vers of gedroogd, en ze na bereiding in de koelkast bewaren.

Morieljes

Deze heerlijke en verfijnde champignons behoren tot de meest gewilde variëteiten. Hun vlees is heel fijn. Je kunt ze gedroogd kopen in een papieren zak of potten. Tenzij je de voorkeur geeft aan verse champignons.

Cantharellen

Deze champignons met een zeer fijne smaak worden bereid met een beetje zout en zijn rijk aan vezels. Ze begeleiden wildgerechten. Een andere manier om ze te consumeren is om ervan te genieten met pasta nadat je ze in een eetlepel olie hebt gebakken.

Cantharellen

De cantharellen lijken op de vorige, maar dan kleiner. Dit zijn wilde paddenstoelen, heerlijk met een beetje zout. Ze zijn een ideale aanvulling op vleesgerechten in saus.

Onze champignonrecepten: kookideeën

Er zijn verschillende recepten voor de bereiding van champignons. Conservering is niet het enige probleem waarmee we worden geconfronteerd wanneer we dit voedsel willen consumeren. Vaak weten we niet hoe we het in de keuken moeten bereiden, met behoud van al zijn smaak. Andere recepten zijn regelmatig beschikbaar in onze nieuwsbrief, waarop we u aanraden om u te abonneren.

Of je je champignons nu vers koopt of ze zelf gaat plukken om ze in de keuken te bereiden, je moet ze koken, meestal op laag vuur. Voorheen kun je ze in een beetje azijn spoelen om ze schoon te maken en ze vervolgens af te tappen, vooral als je ze hebt gerehydrateerd of als je een product in pekel gebruikt. Het is mogelijk om ze in een doek af te vegen.

Je kunt de champignons blancheren, ze vervolgens uitlekken en naar wens witte wijn of een theelepel zout toevoegen.

Andere bereidingswijzen in onze nieuwsbrief.

Champignons kopen op onze online site

Onze site biedt u een eenvoudige navigatie, waarmee u gemakkelijk het gewenste artikel kunt vinden vanuit een eenvoudige zoekopdracht. Je kunt eekhoorntjesbrood of andere paddenstoelen bestellen. Wat het artikel of object ook is, het wordt bij u afgeleverd in een specifieke tas.

Artikelen zijn gecategoriseerd op naam, waardoor het gemakkelijk is om te zoeken. Heeft u nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice en u ontvangt snel een reactie per e-mail.

Geplaatst in Paddo's.

Geef een reactie