Hallucinogene paddo's: wat zijn de effecten op de gezondheid?

Hallucinogene paddenstoelen zijn vaak natuurlijke producten die verwarrend zijn. Vanuit het oogpunt van de Franse wetgeving wordt de teelt van psilocybe gekenmerkt als illegaal, terwijl het in sommige delen van de wereld mogelijk is om het te consumeren zonder strafrechtelijke sancties te ondergaan.

Uit deze observaties rijst onvermijdelijk de vraag: hoe is de consumptie van hallucinogene paddenstoelen schadelijk voor het welzijn van de gebruikers? Ontdek via dit artikel de enquête uitgevoerd door ons team, om de mechanismen van psilocybine op onze gezondheid te begrijpen.

Inhoud

  • Wat zijn de meest hallucinogene paddo’s?

  • Waarom is de consumptie van hallucinogene paddenstoelen verboden?

  • De verschillende effecten van hallucinogene paddenstoelen

  • Is de hallucinogene paddenstoel gevaarlijk of draagt hij bij aan het welzijn van de gezondheid?

Wat zijn de meest hallucinogene paddo’s?

Psilocybe semilanceata

Dit zijn de meest geoogste hallucinogene paddenstoelen in Frankrijk (hoewel de wet het verbiedt!). Inderdaad, het is gemakkelijk te vinden in de vier hoeken van onze Franse gebieden, vooral in Bretagne, de Pyreneeën en de Elzas. Zoals je kunt zien, is het een soort die vochtige en zure omgevingen waardeert. Ook bekend als psilocybe speerpunt, maakt deze deel uit van een van de krachtigste stammen en wordt zelfs als potentieel giftig beschouwd.

De consumptie ervan zal waarschijnlijk psychodysleptische syndromen veroorzaken, effecten die tot ernstige gevolgen kunnen leiden. Het uiterlijk, hoewel het bijzonder is, is niet uniek. Het is heel goed mogelijk om deze hallucinogene paddenstoelen te verwarren met minder onschadelijke soorten en gevaarlijke soorten; Inocybe geophylla is bijvoorbeeld een variëteit om te vermijden.

Amanita muscaria (Amanita doodt vlieg)

Deze paddenstoel lijkt misschien heel bekend en onschadelijk voor je, omdat hij vaak te vinden is in onze goede oude Disney-films (bijvoorbeeld in Sneeuwwitje). Nogal charmant qua uiterlijk, moet de laatste niet onzorgvuldig worden geconsumeerd. Amanita doodt vlieg is een variëteit van hallucinogene paddenstoel die muscimol bevat. Het is een alkaloïde die bijzonder giftig is en dicht in de buurt komt van wat zou worden gedefinieerd als een medicijn.

Begrijp gewoon de toxiciteit van deze schimmel alleen al door zijn naam! De eigenschappen maken deze variëteit een krachtig insecticide, waardoor vliegen kunnen worden gedood wanneer ze in een preparaat worden geïntegreerd. Ook bekend als valse oronge, wordt de laatste gebruikt door sjamanen, voor rituelen die vaak als extreem worden beschreven.

Ontdek ons artikel: Welke hallucinogene paddenstoel kiezen? De 3 beste kweeksets om te ontdekken.

Waarom is de consumptie van hallucinogene paddenstoelen verboden?

Volgens de Franse wetgeving is het gebruik, het bezit of zelfs de inzameling van hallucinogene paddenstoelen onderworpen aan strafrechtelijke sancties. Deze laatste zijn sinds 1990 opgenomen in de lijst van verdovende middelen, in tegenstelling tot Nederland, dat nog steeds vrij beschikbaar is op zijn grondgebied.

Zoals je kunt zien, zijn paddenstoelen niet universeel verboden, alles is een kwestie van geografisch gebied en politiek. Maar waarom verbieden we het dan in Frankrijk? Volgens de website van de Franse overheid is de reden dat het een gevaarlijk product is, voor zichzelf en voor anderen. Hij vergelijkt het met de negatieve effecten van LSD:

  • angstaanvallen

  • verlies van controle

  • Slechte trips

  • Risico op overlijden

Het feit dat deze planten in de samenleving worden gebruikt, kan daarom riskante gevolgen hebben voor individuen om je heen. Rijden onder hallucinaties kan bijvoorbeeld een ongeluk op de weg veroorzaken.

Wat zijn de sancties op de consumptie van paddo’s in Frankrijk?

Volgens de website drogue-info-service kan het gebruik van hallucinogene paddenstoelen leiden tot gevangenisstraffen tot een jaar en een boete die 3750 € kan kosten. Mensenhandel daarentegen leidt tot 30 jaar gevangenisstraf en een boete van miljoenen.

De effecten van hallucinogene paddenstoelen

Je moet weten dat de effecten variëren afhankelijk van de paddenstoel die we consumeren. Inderdaad, elk ras heeft zijn eigen kwaliteit en voldoet aan verschillende behoeften. Sommige hallucinogene paddenstoelen zullen je creativiteit stimuleren, terwijl andere ervoor zorgen dat je dichterbij wilt komen en verbonden wilt zijn met de natuur. Maar de reis begint meestal met de ontwikkeling van onze zintuigen, zodat onze realiteit uiteindelijk geleidelijk wordt veranderd. Met betrekking tot de bijwerkingen van hallucinogene paddenstoelen op het fysieke punt, is het mogelijk dat uw lichaam dit soort reacties genereert:

  • Misselijkheid

  • Braken

  • Diarree

Zijn hallucinogene paddenstoelen verslavend?

Volgens verslaafde hervé Martini worden hallucinogene paddenstoelen vanuit farmacologisch oogpunt niet als verslavende producten beschouwd. Het heeft tot nu toe geen gemeld terugtrekkingssyndroom van zijn consumenten.

Er zijn ook andere studies over dit onderwerp uitgevoerd. De in 2011 gepubliceerde in Regulatory Toxicology and Pharmacology stelt bijvoorbeeld dat de kans op fysieke en psychologische verslaving van hallucinogene paddenstoelen laag is. Dit is ook een onderzoek dat is aangevraagd door de minister van Volksgezondheid!

Zoals je kunt zien, zal het consumeren van hallucinogene paddenstoelen geen fysieke afhankelijkheid veroorzaken en geen verslaving veroorzaken bij de gebruikers. Het is echter mogelijk dat sommige personen hun doses in de loop van de tijd verhogen, als hun consumptie frequent wordt. Dit is een feit dat wordt verklaard door de ontwikkeling van tolerantie voor psychedelische effecten – deze mensen hebben meer paddenstoelen nodig om op dezelfde manier te trippen als een beginner!

Wat te doen in geval van een bad trip?

Als jij de persoon bent die getuigt van een bad trip, raden we je aan om de maximale inspanning te leveren om “samen te werken” met de paddenstoelen in plaats van te proberen de ervaring tegen te gaan. Rust uit op een rustige en veilige plek en wees indien mogelijk in de aanwezigheid van een trip sitter. Het zal nodig zijn om jezelf te wapenen met geduld, omdat afhankelijk van de doses die je hebt geconsumeerd, je reis meer of minder lang zal zijn.

Voor de dappersten, oefening zoals joggen om de stof sneller te evacueren. Degenen die rust nodig hebben, kunnen de afdaling versnellen door te consumeren:

  • Curcumine

  • druivenpitten extract

  • magnesium

  • Appels

  • boerenkool

  • mariadistel

  • meidoorn

  • resveratrol

Als je een trip sitter bent, zou de beste manier om iemand op een bad trip te sussen zijn om eerst rustig met hem te praten. Leid je vriend door je stem, zodat ze zich kunnen verankeren in de realiteit en beseffen dat ze veilig zijn. Blijf constant alert op het gedrag en de reacties van je vriend om hem de meest effectieve ondersteuning te bieden.

Is de hallucinogene paddenstoel gevaarlijk of draagt hij bij aan het welzijn van de gezondheid?

Om deze enquête af te sluiten, hebben we een lijst opgesteld met een samenvatting van de voordelen en de gevaren van hallucinogene paddenstoelen. Zoals je de observaties kunt maken, blijft dit een onderwerp van debat dat twee scholen dissocieert, degene die psilocybe definieert als een bijdrage aan welzijn en degene die het definieert als een bron van gezondheidsrisico’s.

Alles zal afhangen van de cultuur en het standpunt van elk van hen, daarom nodigen we je uit om er zelf een beslissing over te nemen. Wij lezen graag uw mening in de comments!

De voordelen van hallucinogene paddenstoelen

  • Vraagt om het opgeven van onze slechte gewoonten

  • Herverbinding van verschillende delen van de hersenen

  • Stimuleert creativiteit

  • Verbeterde stemming en geestelijke gezondheid

De gevaren van hallucinogene paddenstoelen

  • Psychiatrisch risico

  • Zeer intense bad trips

  • Ongevallen en dus een risico op overlijden

  • Een verlies van controle

  • Angstaanvallen

We raden je daarom aan om ons advies op te volgen om de beste paddenstoelervaring veilig te beleven:

  • Wees in het gezelschap van een reisoppas tijdens je ervaring

  • Vermijd het combineren van andere psychotrope medicijnen met uw consumptie van hallucinogene paddenstoelen

  • Zorg ervoor dat u de reis organiseert in een omgeving van rust en vertrouwen

  • Overweeg voor een eerste reis om uw gevoeligheid te testen door te beginnen met een kleine dosis. Met andere woorden, begin niet met 15 gram champignons!

  • Vermijd rijden onder invloed van psychoactieve effecten

  • Stel je reis een andere keer uit als je in een negatieve gemoedstoestand verkeert. Dit kan je ervaring negatief beïnvloeden

  • Neem het niet in als u jonger bent dan 18 jaar

  • Vertrouw op de aanbevolen doseringen van uw leveranciers

Ontdek ons artikel: De ultieme gids voor paddo’s of hallucinogene paddenstoelen

Voel je vrij om je ervaring te delen of vragen te stellen over de commentaarsectie. U kunt ook informatie vinden over het kopen van hallucinogene paddenstoelen die beschikbaar zijn op onze website hier. Houd er rekening mee dat de producten die in onze winkel worden gepresenteerd, worden verkocht tegen prijzen inclusief btw (alle belastingen inbegrepen). Profiteer van een veilige betaling naast een levering van onze beste producten in verschillende Europese landen. Ons team staat voor u klaar als u hulp nodig heeft bij uw bestelling.

Geplaatst in Paddo's.

Geef een reactie