Mimosa hostilis (MHRB)

MHRB Thee

Ook bekend onder verschillende namen, afhankelijk van de gesproken talen; Acacia tenuiflora Willd., Acacia Hostilis, Mimosa tenuiflora, Mimosa Hostilis, Vinho da Jurema, Jurema Preta, Jurema, Mimosa tenuiflora, Jurema Branca, M. verrucosa, Calumbi, Tepezcohuite.

Deze plant is vooral bekend om zijn wortel. Eenmaal geplet, kan DMT, een zeer gewaardeerd hallucinogeen, worden geëxtraheerd. Het is ook een essentieel ingrediënt in de Ayahuasca blend (sjamanistische bereiding met hallucinogene eigenschappen).

In dit artikel wordt alle informatie verstrekt, zodat iedereen een eerste bestelling van jurema preta kan maken. Kortom, u kent de benodigde hoeveelheid, de prijs, de doses volgens de gewenste ervaring, de opties die worden aangeboden bij het bestellen van producten of derivaten van de plant, en ten slotte waar u antwoorden kunt vinden op uw aanvullende vragen over bestellen op de site (hier). Mocht je naar aanleiding van het lezen van dit artikel toch nog vragen hebben, stuur ons dan een e-mail.

Jurema Preta poeder

Botanische informatie van de plant Mimosa hostilis

De Mimosa Hostilis maakt deel uit van de grote familie van Fabaceae. Het is een kleine boom (ook geclassificeerd als struik) die normaal op lage hoogte groeit, maar ook op een hoogte van 1000 meter te vinden is. Het groeit snel. Het kan in de eerste 5 levensjaren tot 4-5 meter hoog worden om een gemiddeld maximum van 8 meter hoog te bereiken.

De plant


De bladeren lijken op die van de winter mimosa (zeer bekend in Europa). Ze zijn geveerd. Dat wil zeggen, ze hebben een hoofdtak met aan beide zijden bladstelen die zelf onderverhuurders hebben gerangschikt als de weerhaken van een veer.

De bloemen zijn wit en geurig en meten tussen de 4 en 8 cm. Op het noordelijk halfrond bloeit en draagt het vruchten van november tot juli. Terwijl het op het zuidelijk halfrond bloeit, bloeit het van september tot januari en produceert het zijn vruchten later van februari tot april. De vrucht heeft de vorm van een peul. Elke peul bevat verschillende ovale, platte zaden.

Mimosa hostilis stoot krachtig af na een bosbrand. Van deze boom wordt gezegd dat het een pioniersplant is, omdat het een van de eerste soorten is die opnieuw groeit. Het is een essentiële bondgenoot voor herbebossing. Zodra de bladeren op de grond vallen, vormen ze een dicht en rijk tapijt wanneer ze worden omgezet in hummus. Daarnaast heeft Mimosa hostilis de eigenschap om stikstof in de bodem te fixeren, een essentieel onderdeel om de komst van andere plantensoorten te bevorderen.

Herbarium

Bron afbeelding: gbif.org

Geschiedenis

Jurema

Jurema wordt al duizenden jaren gebruikt als natuurlijke textielkleurstof in Zuid-Amerika. Dankzij de hoge concentratie tannine is het mogelijk om kleurstoffen te maken van een mooie oker, paarsrode tot tinten rozen.

Jurema hout wordt ook gebruikt in de bouw omdat het een uitstekend hardhout is. Het is om deze reden dat het ook de naam van “metalen boom” draagt

Waar groeit Mimosa Hostilis?

Mimosa hostilis groeit in vrijwel heel Noord-Brazilië, maar is ook te vinden in verschillende Midden- en Zuid-Amerikaanse landen zoals Venezuela, Mexico (ten zuiden van Mexico), Colombia, Honduras en Panama.

Gebruik van Mimosa Hostilis

Voor medicinale doeleinden

Deze plant heeft schimmelwerende, antibiotische en ontstekingsremmende eigenschappen. De bladeren en theesten worden onder andere gebruikt om kiespijn te behandelen. De Azteken en andere inheemse groepen gebruiken het al eeuwenlang om brandwonden en andere wonden te behandelen. De hoge tannine hold maakt het samentrekkend, waardoor het de mogelijkheid heeft om bloed te stoppen en nieuw weefsel te helpen vormen.

Caapi wortel binnenkant
Jurema thee
Caapi
Caapi wijnstok

Jurema stimuleert ook de collageenproductie, waardoor het een bondgenoot is voor het genezen van ernstige wonden en brandwonden, waardoor er weinig of geen littekens achterblijven.

In Brazilië en Mexico wordt een Jurema-preparaat gedronken om hoofdpijn, luchtwegaandoeningen of om de effecten van een dag na een feest te verlichten.

Voor milieudoeleinden

De Jurema plant wordt gebruikt voor de herbebossing van bossen na een brand. Het succes in herbebossing is te danken aan de snelle groei en het vermogen om stikstof in de bodem te fixeren.

In cosmetica

Mimosa hostilis staat in de farmaceutische wereld bekend om de vervaardiging van schoonheidsproducten, zoals zeep, shampoos, crèmes en vele anderen. Het is pas uit de jaren 80 dat hebben. Begonnen met serieuze klinische studies over de voordelen ervan. Ze toonden het verband aan tussen Jurema vino en celregeneratie, met name bij brandwonden.

MHRB drank

Textielindustrie, als uitzonderlijke kleurstof

Vinho da jurema poeder is uitstekend geschikt voor het verven van textiel van oker naar roze tot paarsachtig. Het produceert kleurstoffen van parkkwaliteit die het een langdurige houvast heeft en stoffen levendige kleuren geeft.

Voor recreatieve doeleinden

Mimosa Hostilis poeder (plaats uw bestelling) wordt gebruikt voor hallucinogene ervaringen en wordt gebruikt in combinatie met Peganum harmala zaden (plaats uw bestelling) of oraal caapi extract 40:1 (plaats uw bestelling) als een infusie. Deze mix staat bekend als Ayahuasca.

Mimosa infusie

Voor spirituele doeleinden

De (poedervormige) wortel van deze plant, ook wel MHRB (Mimosa hostilis Root Bark) genoemd, wordt al heel lang gebruikt door de inheemse bevolking van Brazilië en Venezuela in religieuze, spirituele en sjamanistische ceremonies. Het is een traditie om het te consumeren in de vorm van infusie als een entheogeen (psychotrope stof die een gemodificeerde toestand kan induceren). Inderdaad, de hallucinogene eigenschappen van Mimosa worden alleen geactiveerd als het wordt gemengd met B. caapi of Peganum harmala. Anders zal het alleen een geneeskrachtige werking hebben. Van deze infusie wordt gezegd dat het het effect heeft van het genezen van het geweten en het helpen van de persoon om trauma’s te overwinnen, verlichting te brengen en depressie te overwinnen.

sjamaan
verbruik" />
Drinken
Ayahuasca

Plaats nu uw bestelling voor Mimosa Hostilis poeder. Uw bestelling komt binnen een week aan.

Hoe het te consumeren?

Volgens de voorgestelde methode van de Physchonaut wiki (bron)

Om psychedelische effecten te bereiken, is een van de meest gebruikte opties de extractie van dmt met behulp van natriumhydroxide en nafta. Hier is de procedure om te doen zoals uitgelegd op de Physchonaut wiki site (bron)

Extractie kan worden uitgevoerd met de wortelschors van Mimosa hostilis (gewoonlijk afgekort als MHRB.

Eerdere studies hebben aangetoond dat MHRB 0,31% tot 0,57% DMT bevat (Schultes, 1977), terwijl de binnenschors van de wortel tot 2% actieve alkaloïden bevat. Van gedroogde Mexicaanse MHRB is onlangs aangetoond dat het een DMT-gehalte van ongeveer 1% heeft, terwijl de stengelschors een DMT-gehalte van ongeveer 0,03% heeft.

Theorie

Deze extractie maakt gebruik van een traditionele op zuur gebaseerde methodologie om vrije-base DMT te extraheren. Dit proces kan als volgt worden samengevat:

De eerste stappen (wassen met azijn en water) verzuren de oplossing tot een pH van ~4.

De azijn reageert vervolgens met DMT in het plantmateriaal om DMT-acetaat te creëren. Deze stap wordt “ontvetten” genoemd.

De omzetting van DMT in zout vergemakkelijkt de opname door de polaire oplossing.

Basificatie van de oplossing bij een pH van 13 in de volgende stappen haalt het uit de polaire oplossing (d.w.z. water) naar de niet-polaire oplossing (d.w.z. nafta).

De basisoplossing reageert met DMT-acetaat door deprotonatie om de zuivere basisvorm van DMT (de vrije basis) te produceren.

Een hoge pH-oplossing vermindert de oplosbaarheid van DMT. Wanneer nafta wordt toegevoegd, wordt de vrije-base DMT overgebracht naar deze laag van apolaire oplossing.

DMT is praktisch onoplosbaar in deze waterige fase. Gehouden op temperaturen dicht bij of bij het vriespunt, zal het neerslaan uit de nafta-oplossing door kristallisatie.

Risico’s en gevaren!!!

Om een explosie te laten plaatsvinden, moet er zuurstof, een ontstekingsbron of warmte en brandstof (in dit geval naftadamp) zijn.

Nafta (Waarschuwing: Zeer ontvlambaar)
Nafta is een oplosmiddel op basis van aardolie met een sterkte die vergelijkbaar is met verfverdunner, maar vluchtiger is. De vluchtigheid van nafta betekent dat de dampen zich snel kunnen ophopen in een ongeventileerde ruimte. Het heeft een laag vlampunt, wat betekent dat het licht ontvlambaar is en zich op dezelfde manier gedraagt als de aanstekervloeistof. Het kan veilig worden behandeld, maar het is schadelijk als het wordt ingeademd, ingeslikt of ingeademd in de longen; Het is ook irriterend voor de ogen en de huid. In geval van contact met de huid, was de handen grondig met zeep om irritatie te voorkomen.

Om blootstelling te voorkomen, moet u voldoende tijd nemen om het eindproduct volledig te laten drogen. Nafta is te vinden in veel bouwmarkten of verfwinkels.

Natriumhydroxide (ook wel loog of natronloog genoemd) – Natriumhydroxide is zeer gevaarlijk als het in contact komt met de huid of ogen, wordt ingeslikt of ingeademd. Oogcontact kan hoornvliesschade of blinde mensen veroorzaken, terwijl huidcontact ontstekingen en blaren kan veroorzaken. Blootstelling kan leiden tot chemische brandwonden, omdat natriumhydroxideoplossingen gemakkelijk lichaamsweefsels kunnen afbreken.

Blootstelling zal de huid zeepachtig maken en zal de huid niet onmiddellijk beschadigen; Was uw handen grondig als dit zeepachtige gevoel of irritatie wordt gevoeld. Draag handschoenen en een bril bij het hanteren van deze stof. Wanneer natriumhydroxide aan de glazen pot wordt toegevoegd, moet dit geleidelijk worden gedaan om de sterke exotherme reactie (warmteafgifte) te voorkomen die de container kan kraken.

Natriumhydroxide absorbeert gemakkelijk vocht uit de lucht; Daarom moet de container verzegeld worden gehouden wanneer deze niet in gebruik is. Natriumhydroxide is te vinden in veel bouwmarkten en andere grote doe-het-zelfzaken.

Hardware vereist.

  • Nafta

  • Natriumhydroxide (NaOH), beter bekend als loog

  • Mimosa hostilis wortelschors – bij voorkeur voorgesnipperd rood, maar kan zelf worden versnipperd als deze optie niet beschikbaar is.

  • Azijn

  • 2 L glazen container

  • 2 grote potten

  • Glas kalkoen peer

  • Chemisch resistente handschoenen – Noodzakelijk om het risico van blootstelling van de huid aan giftige oplosmiddelen te verminderen.

  • Chemische spatbril – Noodzakelijk om de ogen te beschermen tegen ongelukken die anders zouden resulteren in direct contact met natriumhydroxide of nafta, wat resulteert in gegarandeerd verlies van het gezichtsvermogen.

  • Ademhalingsmasker – Dit is van vitaal belang voor het verminderen van de blootstelling aan schadelijke gassen die worden uitgestoten door nafta en wasgoed. Stofmaskers of eenvoudige chirurgische maskers bieden nul bescherming tegen naftadampen. De minimale NIOSH-aanbeveling (opnieuw uitgaande van een goed geventileerde ruimte) is een chemisch patroonmasker met … Voor de rest, bezoek: Physchonaut wiki


Wat is DMT?

Ook wel N-dimethyltryptamine (wetenschappelijke term) of n dmt genoemd. DMT is een hallucinogene drug tryptamine. Deze stof produceert effecten die vergelijkbaar zijn met andere psychedelica zoals LSD en paddo’s.

DMT komt van nature voor in planten zoals Banisteriopsis cape en Psychotria viridis. De laatste bevat DMT, terwijl de andere monoamineoxidaseremmers (MAO-remmers) bevat, die voorkomen dat bepaalde enzymen in ons lichaam DMT vernietigen. Met andere woorden, de inname van DMT biedt alleen psychedelische effecten wanneer men zowel de inname van MAO-remmers doet.

Net als andere psychotrope stoffen beïnvloedt DMT elk individu op manieren die onvoorspelbaar en verschillend zijn voor elk individu. Sommigen zullen zeggen dat het een mooie introspectieve reis was en anderen zullen de ervaring eng en te intens hebben gevonden.

Winkelen

Bent u een nieuwe gebruiker van onze site? Maak uw bestelling in onze winkel met vertrouwen. Wij verkopen alleen mhrb van hoge kwaliteit van een kleine biologische boerderij in Brazilië.

In tegenstelling tot anderen wordt de boom niet opgeofferd om onze MHRB te oogsten. Slechts een klein deel van de wortels wordt gebruikt om een duurzame en gewetensvolle cultuur te maken.

Cultuur

Voor degenen die in de verleiding zouden komen om alle mimosa in de buurt te oogsten om DMT te extraheren, nou nee. Het is alleen niet dezelfde soort die in de tuin van je oma terechtkomt.


Aan de andere kant is het mogelijk om de mimosa hostilis in pot te laten groeien. Het duurt enkele jaren om een gelamineerde wortel (hout) te kunnen oogsten, van aanzienlijke omvang en klaar voor consumptie.

Hoe dan ook, het is een prachtige decoratieve plant en je kunt de bladeren ook gebruiken om een brouwsel tegen kiespijn te maken.

Interne links

Voeg biologische Mimosa Hostilis schors toe aan uw winkelwagen

https://mycotrop.com/en/smartshop/914-mimosa-hostilis-root-bark-chopped-mhrb-.html

Voeg een Peyote plant toe aan uw winkelwagen

https://mycotrop.com/en/smartshop/669-peyote-lophophora-williamsii-1-2cm.html

Stuur ons een e-mail

Levering

Nieuwe producten

Geplaatst in Smartshop.