Banisteriopsis caapi |

Inheemse volkeren verwijzen naar de jungle liaan Banisteriopsis caapi als ayahuasca, sjamanen die geloven dat het belangrijkste effect van ayahuasca-thee is om een hallucinogeen te zijn.

Banisteriopsis Caapi, een liaan uit Zuid-Amerika, vooral Brazilië, met zijn mooie bloemen, is daarom het belangrijkste basisplantingrediënt van een populair sjamanistisch medicijn.

Inderdaad, psychotrope ayahuasca-thee is een hallucinogeen dat op grote schaal wordt geconsumeerd door de inwoners van het Amazonegebied, die het gebruiken voor rituele en medische doeleinden. Het heeft een belangrijke plaats in de categorieën mao-remmers. Tegenwoordig zijn de sensaties die ayahuasca veroorzaakt van belang voor mensen over de hele wereld.

Ayahuasca – de jungle liaan Banisteriopsis caapi


De inheemse bewoners van Zuid-Amerika, Brazilië of Peru, noemen Banisteriopsis caapi “ayahuasca”. De plant behoort tot de familie Malpighiaceae en is inheems in de Amazone- en Orinoco-regio’s.

De term ayahuasca wordt ook gebruikt om te verwijzen naar ayahuasca-thee die kan worden verkregen door de stengels in water te macereren. De thee mag alleen Banisteriopsis caapi of andere planten bevatten, bijvoorbeeld maagdelijke wijnstok en Psychotria viridis, een overblijvende plant van de Rubiaceae-familie.

Beeldbeschrijving Aya mujeres.jpg.

Bron: https://fr.wikipedia.org/wiki/Banisteriopsis_caapi

Verschillende onderdelen worden gebruikt voor de vervaardiging van een product zoals ayahuasca: bladeren, bloemen in het bijzonder.

Samenstelling van ayahuasca

Onderzoekers hebben tot 100 verschillende planten beschreven waaruit ayahuasca bestaat. Deze planten bevatten ook veel psychotrope stoffen. Deze omvatten nicotine, scopolamine, cafeïne, cocaïne en N,N-dimethyltryptamine, of DMT, een hallucinogene tryptaminic alkaloïde.

Gebruik van de plant

Banisteriopsis caapi is een centraal element van de oude sjamanistische praktijken en riten van de inheemse bevolking van noordwestelijk Zuid-Amerika. De plant neemt een belangrijke plaats in als medicijn in de traditionele Amazone geneeskunde. Meer recent is ayahuasca thee ook een belangrijk onderdeel geworden van de rituelen van Braziliaanse religieuze groepen en wordt het gebruikt in ceremonies waar de namen van geesten worden aangeroepen. We hebben het over de ayahuasca religies União do Vegetal (UDV), Barquinha en Santo Daime. Ze populariseerden de drank uiteindelijk in Noord-Amerika, in New York en in Europa, in verschillende landen, Portugal of Parijs.

Indianen die op de grond zitten ayahuasca te drinken.

Bron: https://brazil-selection.com/informations/culture-generale/religions/le-chamanisme-au-bresil/

Chemie en farmacologie van Banisteriopsis caapi

Uiteindelijk is de chemie en farmacologie van ayahuasca erg complex. Banisteriopsis caapi bevat bijvoorbeeld grote hoeveelheden harmine en tetrahydroharmine (THH) en, in mindere mate, harmaline. De indo-alkaloïden harmine en harmaline zijn omkeerbare remmers van monoamineoxidase A (MAO-A), terwijl tetrahydroharmine ook de heropname van serotonine kan remmen.

Illustratieve afbeelding van het artikel

Bron: https://fr.wikipedia.org/wiki/Monoamine_oxydase

Een stof die in veel landen wordt gebruikt, maar weinig door de wetenschap wordt bestudeerd

Momenteel is het niet bekend of de farmacologische interacties in ayahuasca synergetisch of additief werken om de psychoactieve effecten te produceren. De resultaten van een recente Braziliaanse meta-analyse suggereren dat er simpelweg weinig bekend is over de synergetische mechanismen van ayahuasca-verbindingen. Het kan best zijn dat het om nog complexere processen gaat. Een beter farmacologisch begrip zou echter belangrijk zijn om mogelijke potentiële risico’s en bijwerkingen met betrekking tot het gebruik van ayahuasca-thee te voorkomen.

Ayahuasca thee wordt genoten in landen over de hele wereld

Van New York tot Parijs, Portugal en Latijns-Amerikaanse landen zoals Colombia is ayahuasca een groot succes. Dit medicijn geleend van de traditionele geneeskunde wordt geconsumeerd als een Amazone drank of afkooksel van bladeren.

Xl ayahuasca 1 1200x772

Bron: https://www.echosciences-sud.fr/uploads/article/image/attachment/1005450929/xl_ayahuasca-1-1200×772.jpg

De onderstaande afbeelding toont de bereiding van ayahuasca thee:

Bestand:Ayahuasca voorbereiding.JPG

Bron: https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Fichier:Ayahuasca_preparation.JPG j j

Eigenschappen van ayahuasca thee

Ayahuasca thee is meestal rijk aan dimethyltryptamine (DMT), een tryptaminica hallucinogeen dat fungeert als een serotonineheropnameremmer. Het werkingsmechanisme is vergelijkbaar met dat van andere verbindingen zoals LSD (lyserginezuurdiethylamide) en psilocybine uit paddo’s of truffels.

Het gecontroleerde gebruik van LSD en psilocybine in experimentele studies heeft bijvoorbeeld de frequentie van psychotische episodes verminderd. Ten slotte hebben bevolkingsstudies deze resultaten bevestigd.

Productrisico’s

Mensen met een persoonlijke of familiegeschiedenis van psychotische ziekte of niet-psychotische manie moeten echter het gebruik van ayahuasca-thee vermijden.

Hoe dan ook, psychedelica zijn fascinerende stoffen die tijdelijk en intens percepties en gevoelens veranderen. Ondanks hun millennial gebruik door mensen, zijn de werkingsmechanismen nog niet opgehelderd.

Bewezen antidepressieve werking

Enkele studies over ayahuasca producten

Hoe dan ook, recente studies uitgevoerd op patiënten hebben aangetoond dat ayahuasca thee, een plantaardig psychedelisch en hallucinogeen, werkt als een snel en krachtig antidepressivum bij behandelingsresistente patiënten.

Onderzoekers hebben onlangs in een diermodel kunnen aantonen hoe preparaten op basis van Banisteriopsis caapi antidepressiva kunnen zijn. Het therapeutische effect zou dus gerelateerd zijn aan neurogenese in de hippocampus. Zoals bekend zou het lichaam in staat zijn om nieuwe zenuwcellen te vormen in de hippocampus. De term volwassen neurogenese betekent dat dit ook op volwassen leeftijd mogelijk is.

Studies bevestigen antidepressief effect

In ieder geval stimuleerden de drie belangrijkste alkaloïden, harmine, tetrahydroharmine en Banisteriopsis caapi harmaline in vitro (in het Latijn: in glas, dus niet in het lichaam), deze volwassen neurogenese.

Deze huidige resultaten suggereren dat deze hersenprocessen grotendeels bijdragen aan het antidepressieve effect van ayahuasca. Bovendien speculeren de onderzoekers dat dit de reden is waarom Banisteriopsis caapi alkaloïden ook voordelen kunnen bieden tegen andere hersenziekten.

Ayahuasca en antropologie: zoals het Westen en Noord-Amerika de wijnstok van het Amazonebekken ontdekten

We nemen je nu mee om de geschiedenis te ontdekken van deze wijnstokvormige plant die een van de vlaggenschipproducten van onze winkel is. Het was een expeditie van de Canadese antropoloog Jeremy Narby die op veel punten de sluier oplichtte.

Bron: https://www.businessinsider.fr/voici-les-effets-de-layahuasca-la-nouvelle-drogue-en-vogue-dans-la-silicon-valley-sur-votre-corps-et-votre-cerveau-105816#layahuasca-egalement-connue-sous-le-nom-de-yage-est-obtenu-en-brassant-certaines-feuilles-et-lianes-en-quechua-une-famille-de-langues-parlees-au-perou-ce-nom-signifie-liane-des-morts-ou-liane-de-lame

Ayahuesca en zijn geheimen ontdekken

Jeremy Narby bracht na zijn afstuderen enkele jaren door in Zuid-Amerika, met de ashaninka in het Amazonewoud. De antropoloog put uit zijn verblijf verschillende teksten en werken waarin hij zich bezighoudt met de kennissystemen van de inboorlingen. Het gaat met name over de productie en het gebruik van ayahuasca. Hij is de auteur van The Cosmic Serpent, een boek over dit onderwerp met veel fascinerende documenten over de bloemen en bladeren van Banisteriopsis caapi.

In de volgende video ontdek je een interview met Jeremy Narby over sjamanisme en ayahuasca.

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=m81KB3NK9JQ

Als u verder wilt gaan over het onderwerp dan wat we op deze pagina hebben gepresenteerd, raden we u aan om de centrale tekst te lezen. Je kunt je ook verdiepen in het lezen van een artikel van de auteur over het onderwerp. Jeremy Nardy baseert zich nog steeds op een aantal documenten.


Bron: https://www.amazon.fr/serpent-cosmique-lADN-origines-savoir/dp/2825704954/ref=sr_1_1?adgrpid=55602115109&gclid=Cj0KCQiA2NaNBhDvARIsAEw55hgKP3fShShxB3d7yJk7pSxYtHI–Kc7q6sSbzYPlFa7hyxlFpPbUBUaAqwbEALw_wcB&hvadid=275381800217&hvdev=c&hvlocphy=9055971&hvnetw=g&hvqmt=e&hvrand=17240407082110945154&hvtargid=kwd-311510536980&hydadcr=11278_1763812&keywords=serpent+cosmique&qid=1639328218&sr=8-1


Gids: waar krijg je ayahuasca en Banisteriopsis caapi?

Ayahuasca wordt veel geconsumeerd in New York en Silicon Valley. Maar ook in Frankrijk is het erg populair, bijvoorbeeld in Parijs.

Koop uw psychotrope producten altijd via een vertrouwde website, zoals Mycotrop. Zeker voor een product als ayahuasca. Het is een feit dat fraude niet ongewoon is. U vindt Banisteriopsis caapi door naar de categorieën van de site te kijken of de exacte termen in de zoekmachine in te voeren, die u naar de juiste pagina leidt.

U kunt het product vervolgens naar uw winkelwagen verplaatsen en een bestelling plaatsen. Onze klantenservice is beschikbaar om u te helpen. Zodra u uw online account hebt aangemaakt, kunt u profiteren van een bevoorrechte relatie met ons en advies over onze producten, betaalmethoden in EUR of leveringsvoorwaarden.

Geplaatst in Smartshop.

Geef een reactie