Waarzegger wijze

De naam van de plant is nogal een programma. Salie staat bekend als een medicinale plant, ook erg populair in de keuken om gerechten te desinfecteren of te verbeteren. Toch is divinorum een fantastische plant.

Salvia Divinorum aalvia divinorum, of diviner’s sage, is een semi-tropische overblijvende plant die wordt gebruikt vanwege zijn hallucinogene eigenschappen. We vertellen je in dit artikel meer over deze plant waarvan de naam maria pastora is in Mazatec.

Wat is goddelijke salie?

Salvia divinorum, of kortweg salvia, is een kruid uit de muntfamilie en de lamiaceae-familie die vaak wordt gebruikt vanwege zijn hallucinogene eigenschappen. Het is inheems in het zuiden van Mexico en delen van Midden- en Zuid-Amerika.

Daar wordt het al eeuwenlang gebruikt in traditionele ceremonies door de Mazatec-indianen. Het succes komt grotendeels voort uit zijn rijkdom aan salvinorine a.

Bron: https://fr.wikipedia.org/wiki/Sauge_des_devins

Salvinorin Een salvinorine F

Het actieve ingrediënt in salvia, salvinorine A, wordt beschouwd als een van de krachtigste natuurlijke psychoactieve drugs. De effecten van deze stof omvatten hallucinaties, duizeligheid, wazig zicht, enz.

Illustratieve afbeelding van het artikel Salvinorin A

Bron: https://fr.wikipedia.org/wiki/Salvinorine_A

Een semi-tropische overblijvende plant

In het gewone spraakgebruik wordt de plant vaak de wijze van waarzegger genoemd. We spreken nog wel eens van magische munt, ska Maria pastora in Mazatec pipiltzintzintli of Mariakruid. Het wordt ook wel lady sally salvia of divinatory sage genoemd. Er is ook Hojas de la pastora in het Spaans.

Het zal worden begrepen: salvia divinorum is niet gemakkelijk te definiëren, het is bekend in veel landen en heeft veel namen in verschillende talen. Vaak verwijst de naam naar de Maagd Maria.

Salvia divinorum is meestal een plant met groene bladeren van vierkante stengels, die indrukwekkende visuele effecten produceren, vanwege witte bloemen versierd met een stamper of paarse kleur en bekroond met een liseré. Het wordt gekenmerkt door een bloemenproductie die vrij gemakkelijk een meter of meer bereikt.

Yerba de Maria divinorum komt vaak voor in Mexico en is een plant die salvinorine a salvinorin f bevat en behoort tot de familie van lamiaceae, onder andere herkenbaar aan de groene bladeren van de vierkante stengels.

Geschiedenis en antropologie: Jean Basset Johnston en de wijze van waarzeggers

De Amerikaanse antropoloog Jean Basset Johnston hielp de waarzeggende salieproducten bekend te maken, evenals de riten en rituelen van de Mazatec-indianen, met wie hij enige tijd samenleefde.

Afbeelding in Infobox.

Bron: https://fr.wikipedia.org/wiki/Jean_Bassett_Johnston

Hij was in staat om op te merken dat de Indianen maria pastora in Mazatec gebruikten om een gewijzigde bewustzijnsstaat te genereren tijdens religieuze ceremonies en rituelen. Omdat hij tussen deze populaties had gewoond, testte hij het product zelf.

Bron: http://cocomagnanville.over-blog.com/2016/09/mexique-les-mazatecos-ou-mazateques.html

Het gebruik van salie van de waarzeggers onder de indianen van Mexico wordt vaak aangevuld met dat van paddo’s of truffels, die u ook op onze site vindt, in de online winkel.

Sjamanistische rituelen in Mexico

Basset Johnstons zoektocht werd onderbroken door de oorlog. Maar ze werden later overgenomen door het paar antropologen Wasson die meer in het bijzonder geïnteresseerd waren in sjamanistische rituelen met behulp van hallucinogene paddenstoelen of pastora in Mazatec pipiltzintzintli.

In 1957 publiceerde Valentina Wasson het verslag van haar buitengewone psychedelische reis, waarbij zij en haar dochter zich getransporteerd voelden naar een andere plaats en andere tijden.

De ontdekking van de Wassons werd gekenmerkt door hun inwijding door de oude Mazatec sjamaan, Maria Sabina. Naar aanleiding van dit verhaal wilde iedereen, vooral de hippies, de eigenschappen van paddo’s en de plant met witte bloemen versierd met een stamper ontdekken.

De ontdekking van de Wassons wekte ook de interesse van antropologen. Deze hebben aangetoond dat de oude Maya’s dergelijke producten gebruikten om een veranderde bewustzijnsstaat te genereren.

Op oude gravures vinden we bloemen van paarse kleur en bekroond met een dunne rand.

Hoe wordt goddelijke salie gebruikt?

Maria’s Yerba wordt meestal niet gebruikt in opgerolde sigaretten of joints, omdat de droge bladeren niet krachtig genoeg zijn om een merkbaar of psychotroop effect te creëren.

Daarom worden verse ska maria pastora bladeren gebruikt om een plantenextract te verkrijgen. Deze plantenextracten worden vervolgens gerookt in speciale pijpen of waterpijpen.

Beste Bongs Water Pipe

Bron: https://www.ohdandycool.com/bong-quel-est-le-meilleur-de-2021/

Salvia divinorum extracten kunnen ook worden toegediend in dranken of vaporizers.

Verse bladeren van salvia divinorum kunnen ook worden gekauwd. Net als bij gedroogde bladeren worden verse bladeren niet als erg krachtig beschouwd, maar sommige mensen kunnen een mild psychotroop effect ervaren.

Is het veilig om salvia divinorum in te nemen?

Ja, het gebruik van salviadivinorum wordt als veilig beschouwd, maar het is niet uitgebreid bestudeerd. Dit betekent dat de mogelijke bijwerkingen en risico’s die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid nog niet zijn begrepen.

Het is ook belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen als u salvia divinorum salvia divinorum gebruikt. U mag het medicijn bijvoorbeeld niet gebruiken en vervolgens proberen een voertuig of machine te besturen of te bedienen.


Zijn er doseringsaanbevelingen voor diviner salie?

De hoeveelheid salvia divinorum die u veilig kunt innemen, hangt af van het type waarzegger salie dat u gebruikt. Salvia divinorum is krachtig, dus kleine doses kunnen hallucinogene effecten veroorzaken. Het National Drug Intelligence Center (NDIC) adviseert om niet meer dan 500 microgram of 0,0005 gram te overschrijden.

Gedroogde bladeren

Als u gedroogde bladeren van herderinbladeren rookt, wordt een dosis van 1/4 gram tot 1 gram als veilig voor consumptie beschouwd.

Plantenextracten

Als u extracten gebruikt, moet u minder planten consumeren. De NDIC beveelt aan dat hoe hoger de concentratie van het extract, hoe lager de dosis moet zijn.

Een dosis van 0,1 tot 0,3 gram 5x salvia divinorum-extract kan bijvoorbeeld als veilig worden beschouwd. Als u salvia divinorum extract 10x probeert, kan een veilig bereik tussen 0,05 en 0,15 gram liggen.

Verse bladeren of bladeren van de herderin

Als u ervoor kiest om verse salviabladeren te kauwen, wordt een dosis van ongeveer vijf bladeren van het product als veilig beschouwd.

Bron: https://www.alsagarden.com/blog/

Waarzegger salie en effecten op het lichaam

Salvia divinorum heeft effecten zowel op het lichaam als geheel en meer specifiek op de hersenen. Dit is wat je moet onthouden over deze heilige plant van de Mazatec-indianen. Ook vertellen we je hieronder over de mogelijke bijwerkingen van hojas de la pastora op het lichaam.

Hoe beïnvloedt salvia divinorum je hersenen?

Het is onduidelijk hoe salvinorine A, het actieve ingrediënt in Yerba de Maria, je hersenen beïnvloedt. Onderzoekers blijven deze plant bestuderen om de effecten ervan beter te begrijpen.

Salvinorine A wordt verondersteld zich te hechten aan zenuwcellen in uw lichaam om een verscheidenheid aan hallucinogene effecten te creëren.

De effecten van waarzegger salie op uw hersenen kunnen zijn:

  • visuele en auditieve hallucinaties, zoals het zien van felle lichten, felle kleuren of extreme vormen

  • een vertekening van de werkelijkheid en een verandering in de perceptie van de omgeving

  • het gevoel een buitenlichamelijke ervaring te hebben of los te zijn van de realiteit

  • Onduidelijke spraak

  • onbeheersbaar lachen

  • angst of angst voor het type “bad trip”.

Deze effecten kunnen snel optreden, binnen 5 tot 10 minuten na inname of inhalatie van Lady Sally in zijn verschillende vormen.

Hoewel deze effecten, of “hoog”, van korte duur kunnen zijn, kunnen sommige mensen enkele uren een “high” van maria pastora in Mazatec ervaren.

Hoe beïnvloedt Lady Sally Salvia het lichaam?

Hoewel de belangrijkste effecten door je hersenen worden gevoeld, zijn sommige fysieke effecten mogelijk.

Deze omvatten:

  • Misselijkheid

  • Duizeligheid

  • mogelijk verlies van controle over motorische functies en coördinatie

  • een onregelmatige hartslag


Zijn er belangrijke bijwerkingen of risico’s?

Studies over salvinorine A en salvinorine B zijn zeldzaam, maar onderzoekers proberen nu beter te begrijpen hoe deze stoffen werken en de effecten ervan op het lichaam en de hersenen.

Salvinorin A en Salvinorin B worden vaak gepromoot als het toestaan van een volledig natuurlijke en legale high, maar dit betekent niet dat we alle voorzorgsmaatregelen van het gebruik moeten vergeten.

Omdat het onderzoek beperkt is, is de lijst met bijwerkingen en mogelijke risico’s kort. De mogelijke problemen zijn echter ernstig en het overwegen waard.

Enkele nadelige effecten van de plant van de Mazatec-indianen:

Sommige ongewenste gevoelens worden soms gemeld met de wijze van de waarzeggers. We zetten ze hieronder op een rij.

Afhankelijkheid en verslaving

Het product wordt niet als verslavend beschouwd – dus het is onwaarschijnlijk dat u een chemische verslaving ontwikkelt, maar veel mensen die het consumeren, wennen eraan om het te gebruiken vanwege de “hoge” effecten. Regelmatig gebruik kan niettemin een bron van bezorgdheid en zelfs angst zijn.

Lichamelijke bijwerkingen

Volgens een betrouwbare en recente wetenschappelijke studie hebben mensen die diviner’s sage consumeren, alleen of met alcohol of andere drugs, meer kans op neurologische, cardiovasculaire en gastro-intestinale bijwerkingen.

Effecten op leren en langetermijngeheugen

Volgens een andere studie gepubliceerd op PubMed Central, kan het drinken van divinatory sage negatieve effecten hebben op het leren en het langetermijngeheugen aantasten. Deze studie werd uitgevoerd op ratten, dus het is niet duidelijk hoe dit zich vertaalt naar mensen. Voorzichtigheid is echter geboden en er moet rekening worden gehouden met de standpunten die in deze studie naar voren worden gebracht.

Angst

Het gebruik van waarzeggende salie kan leiden tot angstige toestanden. In ernstige gevallen kunt u last hebben van paranoia of zelfs een paniekaanval.

Koopgids: waar koop je je muntblaadjes van de herderin?

Zoals met alle producten die deel uitmaken van hallucinogene planten of psychotrope werking, is het aan te raden om uw bestelling te plaatsen op een betrouwbare e-commerce site zoals Mycotrop. Om uzelf te overtuigen, aarzel dan niet om klantrecensies te raadplegen.

U heeft een attente klantenservice, die u alle nodige informatie kan geven, over het actieve ingrediënt van uw product, het aantal te bestellen, het totaal van uw winkelwagen, de status van uw bestelling, levering, het aanmaken van uw account, betaling aan de bestelling van de winkel en vele andere vragen.

Uiteraard zorgt de klantenservice voor een probleem dat je tegenkomt op de site of tijdens de levering!

Zoals we hebben gezien, is de naam niet echt een criterium voor dit soort groene planten, die moeilijk te vinden kunnen zijn. Het product bestaat onder verschillende namen, hetzij in het Spaans, Mazatec, Latijn. Velen van hen verwijzen naar Maria, de Maagd.

Bron: https://fr.wikipedia.org/wiki/Champignon_hallucinogène

Op de site kunt u onder onze producten ook psilocybine paddenstoelen bestellen om uw assortiment psychotrope en hallucinerende stoffen aan te vullen met een product van een andere soort. Op deze manier kun je, net als de mazatecs, paddenstoelen en salvia combineren voor een complete ervaring. Wij nodigen u uit om door de pagina’s van onze winkel te bladeren om andere interessante stoffen te vinden. Aarzel in ieder geval niet om ons een beoordeling achter te laten over de stoffen die u hebt geprobeerd. We zijn altijd blij om feedback van onze klanten te verzamelen en er rekening mee te houden.

Geplaatst in Smartshop.

Geef een reactie