Vireuze sla: samenstelling, gebruik, controle

Virosa sla is een wilde sla, waarvan de Latijnse naam lactuca virosa is.

Deze plant wordt al lang gebruikt in traditionele medicijnen, voornamelijk vanwege de voordelen bij pijn. In feite hebben de bladeren van vireuze sla, eenmaal gedroogd, een effect dat dicht bij dat van opium ligt.

Toch is het een verzorgingsplant die nu grotendeels in de vergetelheid is geraakt en toch bekend moet worden.

We nodigen u uit om het in dit artikel te ontdekken en de balans op te maken van dit product en de mogelijke bijwerkingen ervan, voordat u het in uw winkelwagentje plaatst en de leveringsmethode op een verkoperssite kiest.

Virale sla in de traditionele geneeskunde: de essentie in het kort

Eeuwenlang hebben mensen natuurlijke remedies, zoals kruidengeneesmiddelen, gebruikt om verschillende symptomen, waaronder pijn, te behandelen.

Vireuze sla, lactuca virosa l, is een plant die is gebruikt om pijn te verlichten en slaap op te wekken.

Het wordt gebruikt door geïnteresseerden als een alternatief voor conventionele geneesmiddelen.

Hoewel wilde sla verschillende gezondheidsvoordelen kan hebben, zijn veel mensen zich niet bewust van de ongewenste bijwerkingen die kunnen voortvloeien uit het innemen van deze plant.

We zullen hierop terugkomen, wetende dat het product van belang is wanneer het goed wordt gebruikt.

Wat is wilde sla

Beschrijving van lactuca virosa

Wilde sla (Lactuca virosa of virosa sla) is een slasoort die in verschillende delen van de wereld wordt geteeld, waaronder Iran, maar ook in Europa, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Schotland, evenals Azië.

Dit gras groeit op zonnige plaatsen, zoals langs rivieren en wegen, en kan tot 1,8 meter hoog worden. De eigenschappen kunnen variëren, afhankelijk van de oorsprong.

Turny sla produceert mooie gele bloemen, waaruit het mogelijk is om de zaden te oogsten. Deze zaden worden gebruikt voor extracten voor medicinale doeleinden.

Bron: https://www.psychoactif.org/psychowiki/index.php?title=Laitue_vireuse,_opium_de_laitue,_effets,_risques,_témoignages

Bladeren, zaden, latex van lactuca virosa

De bladeren van de vireuze sla lactuca virosa zijn heldergroen en groeien uit een groene stengel die soms met paars is versierd.

Wanneer het lactucablad wordt geschraapt, scheidt deze sla een melkachtige witte substantie af die lactucarium wordt genoemd. Het onderscheidt zich door de lancetvormige vorm van het blad en een uiterlijk dat soms doet denken aan paardenbloem of kapucijnerbaard.

Eenmaal gedroogd, lijkt dit witte product op opium, een pijnstillend middel dat wordt geëxtraheerd uit de onrijpe peulen van de papaver.

Opiumkorrel, papaver

Je moet weten dat in de kruidengeneeskunde opiumzaden op grote schaal zijn gebruikt om pijn te verminderen, door de geschiedenis heen, en dit sinds de oudheid. Het werd met name gebruikt als pijnstillend middel voor de gewonden in de oorlog.

Lactucarium kan sensaties produceren die vergelijkbaar zijn met die van opium, maar met minder bijwerkingen.

Hoe vireuze sla vandaag te gebruiken?

Producten op basis van lactuca virosa

Tegenwoordig zijn er veel wilde lactuca slaproducten die extracten bevatten van de zaden, bladeren en melkachtig sap van de plant, lactucarium.

Voorbeelden van deze producten zijn:

  • moeder tincturen
  • plantenpoeders
  • olie
  • Zaden
  • kruidentabletten of capsules.

Gebruikte delen van lactuca virosa

Er worden daarom verschillende delen van de sla gebruikt, en niet alleen witte melk of slalatex, maar ook de stengel, het blad, de bloemen, zaden, soms rozet of doornen.

In het bijzonder wordt vireuze sla gebruikt om kruidenthee te bereiden, maar ook een bepaalde vorm van opium, uit latex.

Bron: https://www.psychoactif.org/psychowiki/index.php?title=Laitue_vireuse,_opium_de_laitue,_effets,_risques,_témoignages

Kruidenthee, onthoud, is een eenvoudige vorm van infusie van de bladeren en stengel, terwijl afkooksel bestaat uit het koken van een deel van de vireuze sla totdat je een vrij dik mengsel krijgt dat rijk is aan werkzame stoffen.

Belangrijkste eigenschappen van vireuze sla of lactuca

Vireuze sla of lactuca virosa is een vorm van plant die wordt gebruikt in kruidenthee of zaadextract, of voor zijn sap dat doet denken aan witte latex.

Bron: https://www.sante-nutrition.org/lanalgesique-naturel-plus-fort-pousse-partout-y-compris-jardin/

Het bevat werkzame stoffen. Het succes komt voort uit de voordelen op:

  • angst
  • ademhalingsproblemen
  • slapeloosheid
  • gewrichtspijn.

Rauwe vireuze sla wordt soms gegeten door liefhebbers van wilde planten. Het karakteristieke uiterlijk maakt het gemakkelijk te herkennen.

De bladeren zijn ook psychoactief dankzij hun sap en worden soms gebruikt om een staat van euforie te creëren, hoewel dit niet noodzakelijkerwijs de primaire functie van vireuze sla is.

Opgemerkt moet worden dat in Frankrijk, hoewel het aanwezig is, vireuze sla weinig bekend is, ongeacht de naam die eraan wordt gegeven.

Kan vireuze sla pijn verlichten?

Lactuca virosa en pijn

Stekelige sla extract en zaden worden al lang gebruikt om pijn te verlichten.

Lactucarium bevat lactucine en lactucopicrine, bittere stoffen die inwerken op het centrale zenuwstelsel om een pijnstillend en kalmerend effect te produceren.

Deze verbindingen worden beschouwd als sesquiterpeenlactonen, een groep nuttige stoffen die het meest geconcentreerd zijn in planten die behoren tot de Asteraceae – zoals sla, calendula en cichorei.

In feite vormen sesquiterpeenlactonen veel van het latexachtige lactucariumsap dat wordt afgescheiden door vireuze sla.

Hoewel veel natuurlijke gezondheidszorgbedrijven en homeopathische websites lactuca virosa promoten als een pijnbehandeling, ontbreekt wetenschappelijk bewijs.

Studies over lactosa virosa en pijn

Weinig menselijke studies hebben lactuca virosa, de witte latex en pijnverlichting onderzocht, hoewel sommige dierstudies suggereren dat de verbindingen in sap of zaadextract fungeren als pijnstillers.

Een studie uit 2006 van A. Wesolowska op muizen toonde aan dat het product bij doses van 15 en 30 mg plant per kg lichaamsgewicht even effectief is als 30 mg ibuprofen.

Dierstudies van lactuca virosa als pijnstiller zijn echter beperkt en meer onderzoek, waaronder mensen, is nodig voor nauwkeurig advies.

Virosese sla: andere mogelijke toepassingen

Andere toepassingen van lactuca virosa producten

Virose sla wordt aangeprezen als een natuurlijke behandeling voor een verscheidenheid aan andere aandoeningen dan pijn, zoals:

  • ademhalingsproblemen
  • menstruatiekrampen
  • artritis
  • kanker
  • slapeloosheid
  • verkeersproblemen
  • Agitatie
  • urineweginfecties
  • De ziekte van Alzheimer
Vireuze sla

Er wordt ook aangenomen dat het antibacteriële eigenschappen heeft wanneer het op de huid wordt aangebracht.

Betrouwbaarheid van kennis over vireuze sla

Hoewel u informatie en meningen kunt vinden over de helende eigenschappen van lactuca virosa op veel alternatieve geneeswijzen, is er momenteel geen wetenschappelijk onderzoek om het gebruik ervan te ondersteunen om een van de bovengenoemde aandoeningen te behandelen.

Studies tonen aan dat andere soorten sesquiterpeenlactonen in de Asteraceae-familie effectief zijn in het verminderen van ontstekingen, wat kan helpen bij sommige gezondheidsproblemen.

Bovendien bieden sommige sesquiterpenen antioxiderende, antibacteriële en antitumoreigenschappen.

Deze omvatten kamille, een lid van de Asteraceae-familie, die chamazuleen bevat, een sesquiterpeen met sterke antioxiderende eigenschappen.

Moederkruid, dat ook tot de Asteraceae-categorieën behoort, is rijk aan parthenolide, dat de groei van leukemiecellen in een reageerbuisstudie remde.

Er zijn echter weinig studies over de specifieke verbindingen die in lactuca virosa worden aangetroffen.

Totdat verder onderzoek is gedaan naar de gezondheidseffecten van het product, is het moeilijk te bevestigen of te ontkennen.

Bijwerkingen, potentiële gevaren en alternatieven voor vireuze sla

Mogelijke bijwerkingen

Hoewel de voordelen van vireuze sla nog niet zijn bestudeerd, zijn de nadelige effecten ervan beter geanalyseerd. Let op de hoeveelheid plant die je consumeert!

Studies tonen aan dat lactuca virosa vireuze sla uw gezondheid kan schaden, wanneer het zonder voorzichtigheid en zonder de nodige aandacht wordt ingenomen. Deze mening wordt niet noodzakelijkerwijs door iedereen gedeeld.

De resultaten van een onderzoek naar lactuca virosa

In één onderzoek ervoeren bijvoorbeeld acht mensen die rauwe mosterd innamen de volgende symptomen:

  • Duizeligheid
  • extreme gevoeligheid voor licht
  • zweet
  • hallucinaties
  • angst
  • urineretentie
  • wazig zicht
  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid
  • Braken

Mensen namen in deze studie de hele plant in en vooral de bladeren.

Verminderd aantal onderzoeken naar vireuze sla

Ook is er bij gebrek aan diepgaande studies geen manier om te weten hoe zaadextract kan interageren met bepaalde medicijnen.

Aangezien dierstudies aangeven dat lactuca virosa vireuze sla extract kalmerende eigenschappen kan hebben, moet iedereen die kalmerende middelen gebruikt, supplementen van dit product vermijden.

Bovendien kan inname van vireuze sla hallucinaties veroorzaken.

Voordat u vireuze sla gebruikt, kunt u echter een gezondheidswerker raadplegen of de apotheker om advies vragen.

Inderdaad, als vireuze sla soms de opium van de mensen wordt genoemd, omdat goedkoop, is het omdat het product vrij krachtige effecten kan hebben, afhankelijk van de hoeveelheid.

Details over de hoeveelheid en dosering van bladeren en zaden van dit product

Geproduceerd in capsules

Er zijn geen richtlijnen voor het juiste gebruik van dit product, maar capsulefabrikanten raden over het algemeen 400 tot 500 milligram (mg) per dag aan.

Lactuca virosa in moedertinctuur

De doses tincturen en extracten variëren afhankelijk van de concentratie van de oplossing.

Lactuca virosa in gedroogde planten of poeder

Gedroogde kruiden en poedervormige preparaten kunnen worden gebruikt om thee te maken door 1 tot 2 eetlepels gedroogd gras of 1 tot 2 theelepels poeder in een kopje kokend water te zetten.

Lactuca virosa kan ook gerookt worden

De gedroogde bladeren kunnen ook worden gerookt, instructies voor gebruik in de onderstaande video:

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=bMiiSWOgVjg s

Waarschuwing

voorzichtig! Voorzichtigheid is geboden bij het consumeren van gedroogde lactuca virosa, omdat de dosis niet kan worden gecontroleerd en meer dan u denkt.

Bovendien is er geen manier om te weten of gedroogde kruiden zijn verontreinigd met pesticiden, zware metalen, chemische meststoffen of andere schadelijke stoffen, afhankelijk van de bodem of oorsprong.

Aan de andere kant bieden vireuze slacapsules een meer regelmatige dosering, vooral als ze zijn gecertificeerd door een onafhankelijke certificeringsinstantie.

Certificering voor dit type product is ongebruikelijk, zoals bij veel kruidenvoedingssupplementen.

Maar fabrikanten nemen deze praktijk steeds meer over naarmate consumenten van voedingssupplementen slimmer worden en kwaliteit zoeken.

Informatie voor het bestellen en bezorgen van vireuze sla

U moet uw vireuze slasupplementen altijd bestellen bij een betrouwbare site.

Om slazaden op onze online site in het Engels te vinden, vertrouwt u op de verschillende namen van lactuca virosa. Een deel van de site is gewijd aan zaden en medicinale planten.

Controleer de prijs en informatie op de productpagina in het Frans voordat u bestelt en lees klantrecensies.

U kunt de hoeveelheid per productreferentie kiezen en een bestelling plaatsen vanuit uw klantaccount door uw winkelmandje te valideren. Op de navigatiepagina wordt het winkelwagentotaal weergegeven.

Lactuca virosa zaden, plantenextracten, capsules, controleer de prijs voordat u het artikel in de winkelwagen plaatst voor levering.

Bij het bestellen weet u wat de beschikbaarheid van het product is, en dit door verwijzing. Soms zijn er nog maar een paar stukjes over. Onze leveringsvoorwaarden zijn te raadplegen in de algemene verkoopsvoorwaarden.

Geplaatst in Smartshop.