Hallucinogene paddenstoelen

Paddo's (Bron: Adobe Stock)

Nu de paddo het onderwerp is van klinische proeven en serieuze studies over de hele wereld, haalt het steeds meer krantenkoppen. Steeds meer mensen willen het weten. Meneer en mevrouw iedereen is erin geïnteresseerd. Omdat de statistieken er zijn, kunnen we het eindelijk bewijzen. Paddo’s kunnen wonderen doen. In grote of kleine doses bieden ze welzijn, openbaringen of gewoon een avond van lachen en waanideeën.

Volgens een recente studie in de Verenigde Staten, uitgevoerd door YouGovAmerica, hadden 72 miljoen Amerikaanse volwassenen (1 op de 4 volwassenen) minstens één keer hallucinogene stoffen (d.w.z. LSD, mescaline, paddo’s, MDMA (ecstasy), DMT, Ketamine (speciale K) of salvia) geprobeerd. De interesse is er.

Hallucinogene paddenstoelen (Bron: Adobe Stock)


Een toename van het gebruik van hallucinogene paddenstoelen voor behandelingen

Hallucinogene paddenstoelen (Bron: Adobe Stock)

In de Verenigde Staten hebben de Food and Drug Administration (FDA) en de Drug Enforcement Administration (DEA) psilocybine al in 2018 geclassificeerd als een “doorbraaktherapie” voor depressie, een stap die velen zien als het vrijmaken van de weg voor de uiteindelijke goedkeuring van het medicijn als een behandeling voor psychische aandoeningen. Patiënten schreeuwen al om de behandeling, door velen beschouwd als wonderbaarlijke en spectaculaire resultaten in een paar sessies. Toch is de taak complex, psychiaters en andere clinici moeten worden opgeleid om psychedelica als behandeling aan te bieden. Iedereen is het erover eens dat dit type behandeling heel anders is dan andere categorieën geneesmiddelen die worden voorgeschreven voor de geestelijke gezondheid. Worden vervolgd.


Wat is een hallucinogene paddenstoel?

Hallucinogene paddenstoelen (Bron: Adobe Stock)

De term “magie” wordt toegeschreven aan een paddenstoel met hallucinogene of entheogene eigenschappen. Deze veranderde bewustzijnsstaat wordt veroorzaakt door verschillende soorten moleculen die specifiek zijn voor de plant die oraal of door het roken ervan wordt geconsumeerd.

We kunnen het erover eens zijn dat de hallucinogene paddenstoel een paddenstoel is die psilocybine bevat en denken en sensaties verandert. Eenmaal ingenomen, zet het lichaam dit molecuul om in psilocine.

Biosynthese van psilocybine in mycellium en metabolisme bij de mens (trasformatie tot psilocine). Illustratie uit Annales de Toxicologie Analytique, Vol XVI no. 1, p 39


Paddo soorten paddo’s

Lijst van de meest op de markt gebrachte champignons

Hier is een niet-uitputtende lijst van de soorten hallucinogene paddenstoelen die het vaakst worden verkocht * op het web in de vorm van Growkit om thuis te kweken:

  • Psilocybe cubensis Mexicana paddenstoelen

  • Psilocybe Cubensis McKennaii paddenstoelen

  • Psilocybe Cubensis Ecuador paddenstoelen

  • Psilocybe Cubensis Albino + (A+) paddenstoelen

  • Psilocybe Cubensis B+ paddenstoelen

  • Psilocybe Cubensis Golden Teacher paddenstoelen

  • Psilocybe Cubensis Thaise paddenstoelen

  • Psilocybe Cubensis Mazatapec paddenstoelen

  • Psilocybe Cubensis Cambodjaanse paddenstoelen

  • Psilocybe Cubensis Colombiaanse paddenstoelen

  • Champignons P. Cubensis Moby Dick

    * Merk op dat paddenstoelen die in growkit-vorm worden verkocht, meestal Cubensis zijn vanwege hun gemak en snelheid van kweken.

Een classificatie die onderwerp van discussie is

Er zijn meer hallucinogene paddenstoelen dan je denkt. Een paddenstoel kan door de een hallucinogeen worden genoemd en door de ander vergiftigd. Niet alle hallucinogene paddenstoelen bieden dezelfde visuele hallucinaties of bijwerkingen. Sommige paddenstoelen kunnen veel meer nadelige effecten hebben dan wenselijke.

In ieder geval zijn er tot op heden minstens 150 soorten hallucinogene paddenstoelen¹. Sommige classificaties kunnen twijfelachtig zijn. Afhankelijk van de omgeving waarin een paddo groeit, kan het niveau van actieve ingrediënten variëren en al dan niet een verandering in de toestand bij de gebruiker veroorzaken, die de classificatie ervan zal bepalen. Ook kunnen sommige componenten van verse paddenstoelen verslechteren als ze eenmaal zijn geoogst. Dit is het geval voor bepaalde Polypores (grote familie van lignicolschimmels) die bijvoorbeeld hordenine, N-methyltyramine of tyramine bevatten en in sommige gevallen milde neurotrope effecten veroorzaken.

De nomenclatuur kan ook van land tot land verschillen. Een uitputtende lijst kan nauwelijks worden opgesteld. Sommige internetgebruikers vermelden meer dan 200 soorten schimmels, maar volgens Régis Courtecuisse en Marc Deveaux kunnen verschillende van hun keuze worden ingetrokken. In hun boek Hallucinogenic Mushrooms of Europe and the Americas: A Mycological and Toxicological Development kozen ze ervoor om alleen paddenstoelen met psilocybine en psilocine te houden in hun lijst van paddenstoelen die als hallucinogenen worden beschouwd.

Desondanks zijn er maar heel weinig van bekend. Slechts een paar van hen zijn het onderwerp van studie geweest en nog minder van hen zijn nu gecommercialiseerd. De bekendste en vertegenwoordigd door veel kinderillustratoren is ongetwijfeld de vliegenzwam (amanita muscaria). Het is naar onze mening niet de meest gewaardeerde om zijn psychedelische effecten. Anders, zoals voor de meest geconsumeerde hallucinogene paddenstoel, wordt de paddenstoel Mexicana cubensis het vaakst gehoord.

Amanita doodt vliegen / Amanita Muscaria (Bron: Adobe Stock)


Psilocybine en Psilocine

“Psilocine is de farmacologisch actieve metaboliet van psilocybine. Vanwege de structurele gelijkenis met serotonine stimuleert psilocine serotoninereceptoren in het CZS.”⁵

Volgens een team van onderzoekers van de Jonh Hopkins University is meer onderzoek nodig, maar de resultaten zijn veelbelovend. Psilocybine is een van de magische stoffen in paddo’s die, onder andere, mensen kan helpen uit een depressie te komen (gecombineerd met psychologische begeleiding), hen kan helpen stoppen met roken en zelfs mensen met terminale kanker in staat kan stellen vrede te sluiten met de dood².

Hallucinogene paddenstoelen - psilocybine (Bron: Adobe Stock)


Een stukje geschiedenis over klinische studies van psychedelica

De jaren 50

Mensen bestuderen al duizenden jaren verdovende middelen, maar deze stoffen trokken voor het eerst de aandacht van wetenschappers in de jaren 1950 toen de Amerikaanse bankier R. Gordon Wasson en zijn vrouw V.P Wasson schreef in life magazine over zijn ervaringen met het nemen van hallucinogene paddenstoelen met een Mexicaanse inheemse genezer genaamd Maria Sabina. Hun onderzoek bracht verschillende anderen voort, dit keer geleid door R. Heim en R. Callieux en A. Hofmann.

1950-1970

Na deze publicaties begon het gebruik van paddo’s steeds meer toe te nemen in Noord-Amerika en vervolgens in Frankrijk. Meer dan 1.000 studies over psychedelica werden gelanceerd tussen het midden van de jaren 1950 en de vroege jaren 1970, maar de associatie van de drug met hippies en Harvard-psycholoog tegencultuuricoon Timothy Leary leidde tot angst en veroordeling. In 1970 ondertekende president Richard Nixon de Comprehensive Drug Abuse Prevention and Control Act, die psilocybine, LSD en andere hallucinogenen verbood en het drugsonderzoek voor meer dan twee decennia beëindigde. Er kan worden gezegd dat de populariteit van psychedelica in deze jaren afnam, net als de klinische vooruitgang. Pas in de jaren 90 kwamen ze weer van kracht, toen we de consumptie ervan zagen democratiseren en de populariteit ervan zagen toenemen. Onder andere door de marketing in smartshops in Nederland en op het web.

De jaren 90

In 1993 richtte David Nichols, toen hoogleraar psychofarmacologie aan de Purdue University, het Heffter Research Institute op om plannen te ondersteunen om studies van psychedelica nieuw leven in te blazen. En in 2000 kreeg Roland Griffiths, een Hopkins-professor in de psychiatrie en neurowetenschappen, goedkeuring van de FDA om psilocybine aan Hopkins te gaan bestuderen. In de decennia daarna creëerde Griffiths protocollen voor het gebruik van het hallucinogene medicijn in klinische omgevingen en leidde tientallen studies die de veiligheid en werkzaamheid van psilocybine aantoonden. Het Center for Psychedelic &Consciousness Research opende in 2019 in Hopkins met Griffiths aan het roer. Meer dan 40 onderzoekers werken momenteel bij het Center for Studies aan de effecten van Psilocybine op anorexia, roken, depressieve ziekte, de ziekte van Alzheimer en andere aandoeningen.


De psychedelische effecten van de hallucinogene paddenstoel

Amanita mascara hallucinogene paddenstoelen (Bron: Adobe Stock)

De effecten van hallucinogene paddenstoelen zijn de afgelopen eeuwen door verschillende onderzoekers en gebruikers gedocumenteerd.

Geen twee ervaringen zijn hetzelfde, maar hier is een lijst met mogelijke effecten:

  • Verminderde waarneming

  • Verhoogde bloeddruk

  • Verhoogde hartslag

  • Perceptie van tijd en veranderde ruimte

  • Verhoogde lichaamstemperatuur

  • Visuele hallucinaties

  • Auditieve hallucinaties

Ongewenste bijwerkingen

Het consumeren van hallucinogene paddenstoelen kan leiden tot ongewenste bijwerkingen, waaronder buikpijn, misselijkheid en zelfs een bad trip.

Vergezeld worden door een vriend of vertrouwenspersoon is essentieel. Voornamelijk om u te helpen of te verlichten voor het geval uw reis niet verloopt zoals gehoopt. Als je begeleid wordt, kan het voor jou het verschil maken om je beter te voelen tot het moment van afdaling.


Consumptie van hallucinogene paddenstoelen

Wat is het verschil tussen droge paddenstoelen en verse champignons?

Veel gebruikers zullen je vertellen dat het het beste is om je paddenstoelen vers te consumeren om te profiteren van al hun kracht. De grootste beperking in dit geval is behoud. Je kunt de dag waarop je paddenstoelen worden geoogst niet nauwkeurig controleren. Idealiter moeten ze worden geoogst wanneer de meerderheid van de paddenstoelen rijp zijn, maar voordat de rok (sluier) afbladdert en de sporen vrijgeeft. Het is echter niet erg praktisch om de dag van uw consumptie te plannen op basis van de dag van volwassenheid. Om de ontwikkeling van je paddenstoelen te vertragen, kun je je growkit in de koelkast zetten. Je kunt ze ook direct na het plukken 5-7 dagen in de koelkast bewaren, net als de knopzwam. Maar toch… Dus hier is waarom de meeste mensen hun gedroogde paddenstoelen consumeren.

Het voordeel van gedroogde paddenstoelen is dat ze langer houdbaar zijn. Eenmaal gedroogd, kan de paddo heel lang houdbaar zijn. Het probleem is dat het volledig droog moet zijn, anders wordt psilocybine bij het minste spoor van vocht afgebroken. Om ze te drogen, is het beste silicagel (kleine korrels gevonden in de ontvochtigingszakken van schoenendozen). Dan is de tweede optie om ze te drogen het gebruik van een dehydrator. En tot slot is het altijd mogelijk om ze in de buitenlucht te laten drogen. Het geheim is om ze volledig te drogen, zodat ze barsten en breken wanneer je ze vouwt. Bovendien is het idealiter nodig om een zak silicagel achter te laten als u ze in een luchtdichte container bewaart om te voorkomen dat ze vocht opnemen. Anders kunt u ze stofzuigen met een machine die voor dit doel is geleverd. Je zult in staat zijn om ze op het gekozen moment te consumeren.

Hoe paddenstoelen te consumeren?

De meest voorkomende en gedocumenteerde manier om hallucinogene paddenstoelen te consumeren is oraal. Hoe dit te doen, hangt af van het niveau van discretie dat u wenst, hoe vaak u ze consumeert en uw tolerantie voor de beschimmelde smaak.

Hallucinogene paddenstoelen (Bron: Adobe Stock)

Kauwen en slikken

De meest voorkomende is om het gewoon door te slikken. Het is erg belangrijk om het te kauwen, zodat de schimmel zich mengt met je speeksel. Dit maakt het mogelijk om het voor te verdigen.

Hallucinogene paddenstoelen (Bron: Adobe Stock)

In één capsule

Dit is de methode die het vaakst wordt gebruikt voor degenen die microdoseren. Maal eerst je paddo’s met een kleine keukenmachine. Doe vervolgens het champignonpoeder in de capsule. Het is mogelijk om het met een klein stukje papier te doen, maar het is een beetje pijnlijk. Het ideaal is om dit te doen met een capsulemachine. Je hoeft het alleen maar door te slikken en je bespaart jezelf zijn kleine smaak oh! Hoe onaangenaam.


Hoeveel paddo’s te consumeren?

Hallucinogene paddenstoelen (Bron: Adobe Stock)

Moeilijk te meten

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de geschatte dosis psilocybine erg moeilijk in te schatten is. Het kan variëren van het ene exemplaar tot het andere, afhankelijk van de groeiomstandigheden. Het varieert ook onvermijdelijk van de ene soort schimmels tot de andere. Aan de andere kant is het gemakkelijker om met iets meer nauwkeurigheid de dosis van sommige soorten te voorspellen die het vaakst worden verhandeld. Dit is het geval bij Psylocybe Cubensis voor wie het gemakkelijker is om een duimliniaal op te stellen. De gouden regel hier is om te beginnen met een lage dosis en van de ene op de andere keer rustig te verhogen. Maak niet de fout om deze doseringstabel toe te passen als u Copelandia (een veel krachtiger type paddenstoel) gebruikt.

Droge paddenstoel of verse paddenstoel?

Je moet weten dat wanneer een paddenstoel wordt gedroogd, deze 90% van zijn oorspronkelijke gewicht in water verliest. Dat wil zeggen, de schimmel vermindert zijn massa en de actieve componenten zijn meer geconcentreerd. U zult daarom uw dosis moeten aanpassen aan het gekozen type paddenstoel. Je hebt veel minder gram gedroogde paddenstoelen nodig om hetzelfde psilocybinegehalte te krijgen als in verse paddenstoelen. Om een dosis te berekenen, kunnen we het aantal gram gedroogde paddenstoelen gebruiken dat wordt voorgesteld voor een dosis en deze vermenigvuldigen met 9 om het gewicht van verse paddenstoelen te kennen die nodig zijn voor uw reis. Ex. 1 gr gedroogd = 9gr vers

Microdosis

Dosis: kan variëren van 0,05 g tot 0,3 g gedroogde paddenstoelen
Het doel van de microdosis is om te genieten van de voordelen van psilocybine zonder u hallucinaties te geven of de perceptie van tijd te schaden. Het ideaal hier is om paddenstoelen te consumeren in de vorm van medicijnen zoals capsules bijvoorbeeld.
Effecten: verbeterde stemming, beter concentratievermogen, verhoogd mentaal uithoudingsvermogen

Lage dosis

Dosis: 0,3 tot 0,75 g gedroogde
psilocybe paddenstoelen Ten eerste, houd er rekening mee dat een lage dosis GEEN microdosis is. Een lage dosis geeft u een verandering van de realiteit, zelfs als het u geen visuele hallucinatie zal geven.
Effecten: licht gevoel hoog, lichte euforie, grotere visuele gevoeligheid, perceptie van veranderde geluiden.

Gemiddelde dosis

Dosis: 0,75 g tot 1,5 g gedroogde psilocybe paddenstoelen De gemiddelde dosis geeft je niet de interne reis van je leven, maar het is genoeg voor een avondje lachen in regenboogkleuren
. Effecten: Kleuren worden levendiger, visuele lichteffecten met zowel gesloten als open ogen, fascinatie voor visuele details zoals
patronen, euforie.

Hoge dosis

Portiegrootte: 2 g tot 3,5 g gedroogde psilocybe paddenstoelen
Wees gerust van een intense psychedelische ervaring. Misschien vind je het moeilijk om een gesprek aan te knopen. Je zult je waarschijnlijk deze reis herinneren die je transformeerde. Het wordt niet aanbevolen om met een dergelijke dosis te experimenteren zonder te worden begeleid en gecontroleerd. Het is beter om een zeer comfortabele plek te bieden waar je kunt liggen, omdat de kans groot is dat je je tijd liggend zult doorbrengen.
Effecten: Gevangen in een visuele caleidoscoop, aanhoudende hallucinaties, verlies van tijdsbesef

Ultrahoge dosis

Dosis: 3,5 g tot 5 g gedroogde psilocybe paddenstoelen
Zelfs de meest ervaren psychonauten nemen zeer zelden een ultrasterke dosis. Je moet veel ervaring hebben, een gids en een omgeving met ultratoezicht hebben om aan dit soort reizen te beginnen.Effecten: Volledige modificatie van de
zintuigen, totale ontkoppeling met de werkelijkheid, verdeling van lichaam en geest.

Bereid je voor

De staat waarin we ons bevinden?

Ook om rekening mee te houden: de fysieke en mentale toestand waarin je je voelt, omdat het een belangrijke rol speelt op de reis die je gaat leven. Heb je vandaag goed geslapen? Heb je genoeg gegeten? Ben je gestrest? Als je nog nooit hallucinogene paddenstoelen hebt genomen, is het het beste om de eerste keer langzaam te beginnen. Zie heel voorzichtig.

Neem nooit paddo’s als je je niet goed voelt!

Binnen of buiten?

Voorbereiden. Plan waar je gaat trippen. Het is altijd beter om binnen te zijn, op een gecontroleerde plaats. Stel uw ruimte in. Je kunt je trip beleven met psychedelische elementen en het creëren van een aangename sfeer. Ex:

  • Boeken met kleurrijke afbeeldingen en vorm

  • Een caleidoscoop

  • Muziekinstrumenten

  • Aangename verlichting (idealiter geen grote verlichting met neonlichten)

  • Achtergrondmuziek zoals Tibetaans, Afrikaans, new age, etc.

  • Een comfortabele plek om te zitten, te zien liggen.

  • Papier en potloden

Je reis buitenshuis doorbrengen kan je verschillende visuele effecten, verschillende sensaties opleveren, maar er zijn veel onvoorspelbare elementen en de omgeving wordt niet gecontroleerd. Het is gereserveerd voor veteranen. Je moet eraan gewend zijn en je gedrag perfect kennen onder de effecten van hallucinogene paddenstoelen.

Twee is beter

Het is ook altijd beter om je reis te leven onder begeleiding van iemand die je vertrouwt, iemand bij wie je je goed voelt. Idealiter iemand die al paddo’s heeft genomen. Als het doel van uw reis is om de voordelen van paddo’s op de geestelijke gezondheid te verkennen, praat dan van tevoren met uw therapeut, hij kan u over het probleem informeren.

Hoe lang duurt het voordat psychedelische effecten verschijnen?

Het duurt minimaal 30 minuten voordat de effecten verschijnen. Maar het kan tot 90 minuten duren. Wees dus geduldig voordat je verder gaat. U bevindt zich ongeveer 2 uur na inname op de top van uw reis. Een reis kan 4 tot 6 uur duren. Maar er kan sprake zijn van verminderde perceptie en andere bijwerkingen die tussen de 6 en 12 uur aanhouden. Daarom is het belangrijk om jezelf de nodige tijd te geven na het consumeren van hallucinogene paddenstoelen (plan niet om na 6 uur trip te werken).


Microdosis

Psilocybine hallucinogene paddenstoelen (Bron: Adobe Stock)

Tussen 2018 en 2020 maakten Forbes magazine en de New York Times verschillende artikelen die microdosering introduceerden. Door de voordelen van paddo’s (psilocybine en psilocine) op de hersenen aan te prijzen, lieten ze zoekopdrachten springen op de Google-zoekmachine.

Microdoseren wordt door experts vaak beschreven als “het nemen van 5% tot 10% van een normale dosis psychedelisch middel”. In het geval van de paddo is het gebruikelijk om doses tussen 0,05 en 0,3 g per capsule te zien. Het duurt 10 keer meer om hallucinaties te krijgen.

Hoewel er nog meer studies nodig zijn om de exacte effecten van microdosering te bevestigen, belooft het nieuws veel goeds. Kleine studies tonen al een toename van productiviteit en concentratie en een beter humeur. Veel mensen die in het verleden een hersenschudding hebben opgelopen en geen andere manier hebben gevonden om hun lijden te verhelpen, hebben zich tot microdosering gewend. Volgens Mike Brodeur, voormalig hockeyer, geïnterviewd door Radio-Canada⁴, heeft deze behandeling zelfs zijn leven veranderd.

Veel andere patiënten die geen andere effectieve remedies in de farmacologie hebben, nemen hun toevlucht tot paddo’s. Dit is onder andere het geval voor mensen die lijden aan de zeldzame aandoening Clusterhoofdpijn (AVF)³. Afhankelijk van het land waarin ze zich bevinden, is de toegang tot de enige effectieve remedie voor hun pijn moeilijk en vaak illegaal.


Koken met de hallucinogene paddenstoel

Het psilocybine molecuul vernietigd van 180°C mythe of realiteit?

Het lijkt erop dat volgens verschillende informatiebronnen op het web het psilocybinemolecuul van paddo’s zou veranderen wanneer het wordt blootgesteld aan een warmtebron van 180 ̇C of meer. Dat wil zeggen, de hallucinogene stoffen die actief zijn in de paddenstoel zouden verslechteren als deze te veel wordt verwarmd. Het lijkt er echter op dat deze informatie niet gebaseerd is op een wetenschappelijk onderzoek.

Aan de andere kant vinden we op de site Erowid.org wetenschappelijke gegevens uit het naslagwerk Merck Index 12th Edition (de referentie in termen van wetenschappelijke gegevens over geneesmiddelen) die gegevens vertellen:

PSILOCYBINE
MUSHROOM CHEMIE Naam: Psilocybine
Chemische naam: 3-[2-(Dimethylamino)ethyl]-1H-indol-4-ol diwaterstoffosfaatester
Alternatieve chemische namen: O-fosforyl-4-hydroxy-N,N-dimethyltryptamine; Indocybin
smeltpunt: 220-228°C (kristallen uit kokend water)Smeltpunt: 185-195°C (kristallen uit methanol)

Belangrijker. Volgens K. Mandrake, beroemd auteur van het boek De Psilocybine Paddenstoel bijbel, door K. Mandrake en The Psilocybin Chef Cookbook (je spreekt uit ervaring!), de kracht van paddo’s wordt niet veranderd, zelfs niet wanneer ze worden gekookt.

Camouflage de smaak van de paddo

We zullen het in ieder geval niet verbergen, paddo’s zijn allesbehalve heerlijk. Het is mogelijk om ze gedroogd, geplet en in een capsule in te nemen om de beschimmelde smaak te voorkomen, maar de effecten zullen noodzakelijkerwijs langer duren om na inname te verschijnen. (10 min is een lange tijd!) Dus, maak van de gelegenheid gebruik om je culinaire vaardigheden aan te scherpen en indruk te maken op je vrienden? Roer je champignons in een gerecht met een hoge smaak dat de aardse smaak zal camoufleren.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om het toe te voegen aan een pesto en ze vervolgens op toast of pasta te leggen.

VOORZICHTIG! Het is niet aan te raden om paddo’s te eten zonder medeweten van je gasten. Deze ervaring om gevaarlijk te zijn!

Hier is een eenvoudig recept om te beginnen in de psychedelische culinaire wereld. Het recept voor paddopesto is perfect omdat het niet hoeft te worden gekookt en daarom zelfs mensen respecteert die twijfelen aan de vernietiging van de actieve ingrediënten (psilocybine) van de paddo bij hoge temperaturen. Het gebruik van citroen in dit recept helpt bij de transformatie van psilocybine in psilocine vóór inname. Dit leidt je sneller naar de klim. Gebruik pesto in een goede salade of op pasta.

PESTO RECEPT VOOR 2 PERSONEN

Lijst van ingrediënten:
  • 2 lichte doses paddo’s, d.w.z. 1,5 g (te doseren volgens de gewenste ervaring)

  • 1 theelepel (5ml) citroensap

  • 1 kop verse basilicum goed verpakt

  • 2 eetlepels gehakte geroosterde pijnboompitten of cashewnoten

  • 1/4 theelepel zout (1,5 g)

  • 1/2 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1/2 kop fijn geraspte Parmezaanse kaas (45 g)

  • 1/3 kop olijfolie

Voorbereiding:
  1. Maal in een kleine keukenmachine eerst je champignons.

  2. Roer er vervolgens de noten, basilicum en zout door. Pulseer een paar keer.

  3. Voeg de olie en knoflook toe. Pulseer opnieuw om goed te mengen.

  4. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng.

  5. Proef en pas de kruiden aan als dat nodig is.


Voorzichtig! De wereld van hallucinogene paddenstoelen is fascinerend, maar het is illegaal om het in sommige landen te kweken en het maakt vaak deel uit van de lijst van verdovende middelen en drugs die verboden zijn voor consumptie. Controleer de wetten in uw omgeving voordat u begint met consumeren of kweken!

Bibliografie

  1. Annales de Toxicologie Analytique, Vol XVI nr. 1, p 36

  2. Voorbereiding op een nieuw tijdperk van psychedelische behandeling. Jonh Hopkins Universiteit. https://hub.jhu.edu/2022/09/07/new-era-of-psychedelic-treatment/

  3. Sewell R, Halpern J, Paus H, “Response of cluster headaches to psilocybin and LSD”, Neurology, vol.66, nr. 12, juni 2006, blz.1920–2 (PMID 16801660, DOI 10.1212/01.wnl.0000219761.05466.43) – a Brief Communications, ook gepresenteerd als:
    Sewell, R. Marleen, M.D.; Halpern, John M., Heer.D. “De effecten van psilocybine en LSD op clusterhoofdpijn: een reeks van 53 gevallen.” Abstract. Gepresenteerd aan de jaarlijkse HoofdpijnOnderzoekstop van de National Headache Foundation. februari, 2006

  4. Het microdoseren van paddo’s moet zich nog bewijzen. Alex Tardieu. 2022. https://ici.radio-canada.ca/nouvelle/1859838/microdosage-champignons-magiques-psychedeliques-etudes

  5. Birgit Puschner, in veterinaire toxicologie (derde editie), 2018

Geplaatst in Paddo's.

Geef een reactie