Microdosis

Microdoses groeien in populariteit. Dit is een originele manier om bepaalde medicijnen op het menu te zetten. De praktijk van microdoseren is de afgelopen jaren in Amerika ontstaan, voornamelijk in de regio Silicon Valley, onder impuls van Dr. J. Fadiman. Vandaag bespreken we het graag rond de koffiemachine.

Tegenwoordig winnen microdoses terrein in Europa en zijn ze het onderwerp van nieuwe interesse in wetenschappelijke onderzoekskringen. Maar wat is een microdosis? Wat is het belang ervan? Wat zijn de voordelen en welke producten kunnen in microdosisvorm worden geconsumeerd?

Wat is microdoseren ?

Microdoseren, aanvankelijk van LSD, maar ook van hallucinogene paddenstoelen, bestaat, zoals de naam van de praktijk al doet vermoeden, uit de consumptie van een microdosis, met andere woorden zeer kleine hoeveelheden van een bepaalde stof.

De oorsprong van microdoseren

Microdoseren van LSD en andere hallucinogenen werd voor het eerst populair onder drugsgebruikers die hun ervaringen op internet deelden. Deze mensen hebben online communityforums (zoals Reddit) en psychedelische nieuwssite-prikborden (zoals Erowid) gebruikt om de voordelen van microdoseren aan te prijzen.

Bron: https://elixir.qc.ca/consommation-de-spa/le-microdosing-de-lsd/

Tegenwoordig verspreidt het gebruik van microdoses zich en beginnen steeds meer mensen te beweren dat kleine hoeveelheden ervoor zorgen dat ze zich meer gefocust, creatief en productief voelen. Er zijn getuigenissen van individuele microdoseringservaringen bij mensen van bijna elke demografie: jonge werknemers in de technische industrie, ouders van middelbare leeftijd met kinderen en zelfs senior executives van toonaangevende bedrijven.

Microdoseren wordt een echt fenomeen, beschouwd als een factor van welzijn.

James Fadiman’s beslissende invloed op de opkomst van microdoseren

Bron: https://www.jamesfadiman.com

Dr. Fadiman staat bekend als de “vader van microdoseren” vanwege zijn baanbrekende verkenningen en wetenschappelijke studies van microdosering. Sinds 2010 heeft hij rapporten verzameld van duizenden mensen over de hele wereld die microdosering hebben geprobeerd. Velen van hen volgden de microdoseringsroutine die hij voorstelde, namelijk één dag nemen en twee dagen rust – het Fadiman-protocol.

Een andere regel is om elke drie dagen doses af te wisselen.

De rapporten staan vol met verhalen van mensen die hun onzekerheden, angst, depressie en stress hebben overwonnen, evenals migraine, hoofdpijn en menstruatiestoornissen.

Dr. Fadiman is ervan overtuigd dat microdoseren enorme psychologische en gezondheidsvoordelen kan hebben voor het welzijn, terwijl het vrijwel geen risico’s met zich meebrengt.

De effecten van microdosering van LSD of hallucinogene paddenstoelen


Illustratieve afbeelding van LSD-artikel

Bron: https://fr.wikipedia.org/wiki/LSD

Recent wetenschappelijk werk kijkt naar microdoseren

Tot op heden is er weinig onderzoek gedaan naar microdosering. Toch bracht een wetenschappelijk werk uit 2019 veel interessante feiten over LSD-microdosering naar buiten. We willen graag de balans opmaken van deze studie, voordat we dieper ingaan op de effecten van microdoses.

De volgende afbeelding, afkomstig uit het onderzoek, verzamelt de belangrijkste effecten van LSD of psilocybine microdosis in een schema. Aan de rechterkant zijn er ook de problemen die worden ondervonden, volgens de getuigenis van de studiedeelnemers.

De resultaten van wetenschappelijk werk in diagram

Fig. 1

Bron: https://harmreductionjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12954-019-0308-4/figures/1

Opmerking in diagram

Verbeteringen in gezondheid en prestaties zijn waargenomen door wetenschappelijk werk op de volgende gebieden, volgens het artikel:

  • Verbeterde stemming (26,6%, 215 rapporten): geluk, welzijn, vrede, kalmte en verminderde depressieve symptomen, verbeterde vooruitzichten, waardering van het leven, optimisme, spirituele en emotionele intuïties en meer in contact zijn met emoties.

  • Verbeterde concentratie (14,8%, 119,5 meldingen): concentratie, bewustwording, mindfulness, betrokkenheid en aandacht.

  • Creativiteit (12,9%, 104 rapporten): creativiteit als zodanig, maar ook meta-creatieve processen, bijvoorbeeld verandering van perspectief, divergent denken, nieuwsgierigheid en openheid.

  • Beste prestaties (11,3%, 91,5 rapporten): motivatie/ambitie, productiviteit, zelfvertrouwen, handelingsgevoel en zelfmanagement (introspectie, meditatie en ander gedrag op het gebied van geestelijke gezondheid).

  • Energieverbetering (10,5%, 84,5 meldingen): alertheid, waakzaamheid en stimulatie.

  • Voordelen (7,6%, 61 verklaringen): extraversie, empathie, contact en verbale vloeiendheid.

  • Cognitieve voordelen (5,8%, 47 rapporten): verbeterde cognitieve functie (begrip, probleemoplossing), helderheid van gedachten (luciditeit) en geheugen.

  • Verminderde angst (4,2%, 34 meldingen)

  • Fysiologische verbetering (3,0%, 24 gerapporteerd): verbeterd gezichtsvermogen, cardiovasculair uithoudingsvermogen, slaapkwaliteit en vermindering van migraine en / of hoofdpijn.


Ten slotte rapporteerden deelnemers andere voordelen van microdosering, onder de gunstige effecten op hun gezondheid of prestaties: ze waardeerden het feit dat microdosering een betere controle van doses mogelijk maakt, de afwezigheid van bijwerkingen. Slechts één deelnemer aan het onderzoek ervoer geen gunstig effect.

Onder de andere deelnemers gaven velen een vermindering van hun gezondheidsproblemen, pijn, gevoeligheid voor trauma aan. Sommigen waren van mening dat de dosis hen in staat stelde om te stoppen met roken.

Vermindering van problemen volgens dit wetenschappelijke werk

Fig. 3

Bron: https://harmreductionjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12954-019-0308-4/figures/3

Opgemerkt moet worden dat het lezen van de hele studie interessant is.

Microdoseren: om welke stof gaat het?

Microdosering kan worden toegepast op verschillende stoffen. In de studie die we zojuist hebben beoordeeld, was het om het effect te bestuderen van microdosering van LSD en psilocybine, een stof die wordt geëxtraheerd uit paddo’s. Maar alle psychedelische drugs kunnen in principe gemicrodoseerd worden.

Het doel is om een veranderd bewustzijnseffect of een bewustzijnsstaat te bereiken die dicht in de buurt komt van die verkregen door het gebruik van psychedelische drugs, maar op een minder gevaarlijke manier, met minder risico voor het lichaam of de gezondheid. In het bijzonder door het vermijden van het verslavende effect veroorzaakt door drugs.

Microdoseren heeft zijn volgelingen, maar ook zijn tegenstanders, sommigen geloven dat de hoeveelheid onvoldoende is om echte effecten te produceren en dat de verlaagde dosis hooguit leidt tot een placebo-effect.

Het ligt voor de hand dat microdoseren grenzen heeft, maar ook dat alles ook afhangt van de mensen en profielen in kwestie.

Microdosis hallucinogene paddenstoelen

Psilocybe cubensis 'Paddo's'

Bron: https://www.verywellmind.com/what-are-magic-mushrooms-22085

Wat zijn paddo’s?

Ze worden ook wel magische truffels genoemd. Dit zijn wilde of gekweekte paddenstoelendie psilocybine bevatten, een psychoactieve en hallucinogene verbinding van natuurlijke oorsprong. Psilocybine wordt beschouwd als een van de bekendste psychedelica, volgens de Substance Abuse and Mental Health Services Administrations (SAMHSA).

Bron: https://mycotrop.com/fr/champignon-magique/908-1167-psylocibe-copelandia-cyanescens-hawaiian-growkit.html#/43-growkit-1200_ml

Voor een effect op het welzijn is het interessanter om hallucinogene paddenstoelen te microdoseren. We beperken dus de risico’s voor het lichaam in verband met medicijnen, vertrouwend op een soort consumptie die op grote schaal wordt gepopulariseerd door tech-specialisten uit Silicon Valley, die het een waardevolle hulp vinden bij hun dagelijkse werk en welzijn zonder de bijwerkingen.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws over hallucinogene paddenstoelen? Aarzel niet om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief, om gezondheids- en welzijnstips te ontdekken, op dagelijkse basis of op het werk.

Microdose de LSD

Het idee van microdoseren gaat tientallen jaren terug. In de jaren 1950 wilde een handvol psychedelische therapeuten in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Saskatchewan alcoholisten helpen ontgiften. Ze begeleidden patiënten door een ervaring van ego-ontbinding bij hoge doses LSD.

Toen ze uit het experiment kwamen, meldde meer dan de helft van de patiënten volledig genezen te zijn van alcoholisme. De Canadese regering was geïntrigeerd en beval strengere onderzoeken, dit keer met placebocontroles en zonder de ervaren “reisgidsen” die suggesties deden over wat patiënten zouden moeten ervaren of voelen.

De resultaten leken moeilijk toe te passen in het praktische leven en deze keer werden de verlaagde doses gedegradeerd tot de kant van sjamanistische praktijken, voordat ze werden opgenomen, zoals we hierboven zagen, door J. Fadiman.

Toch was de eerste keer dat microdoseren in de praktijk werd gebracht met LSD. Het concept was geboren.

Herinnering: wat is LSD?

LSD (lyserginezuurdiethylamide) is een synthetische chemische stof gemaakt van een stof die voorkomt in moederkoren, een schimmel die rogge (graan) infecteert.1

LSD behoort tot een groep drugs die bekend staat als psychedelica. LSD behoort tot een groep drugs die bekend staat als psychedelica. Wanneer het in kleine doses wordt ingenomen, kan het kleine veranderingen in perceptie, stemming en denken veroorzaken. Hogere doses kunnen visuele hallucinaties en vervormingen van ruimte en tijd veroorzaken2.

LSD — WikiWoordenboek

Bron: https://fr.wiktionary.org/wiki/LSD

Soms kan wat als LSD wordt verkocht, eigenlijk andere chemicaliën zijn, zoals NBOMe of de 2C-familie van drugs (die deel uitmaken van de nieuwe psychoactieve stoffen). Deze stoffen kunnen behoorlijk gevaarlijk zijn, omdat hun kwaliteit ongelijk is. Het nemen van te veel van deze andere stoffen kan dodelijk zijn, met een aantal gemelde sterfgevallen.3, 4

Algemeen gewenste effecten

Veel effecten zijn benadrukt door de enquête die we hebben aangehaald, een van de eerste die echt naar het fenomeen heeft gekeken. Dit wetenschappelijke werk belicht een bevestiging van de effecten die empirisch worden waargenomen door consumenten van psilocybine en paddo’s. Het onderzoekt ook, zelfs als het geheel een beetje oppervlakkig blijft, de gegevens met betrekking tot de bewustzijnsstaat van de deelnemers.

Verlaagde doses stoffen worden in ieder geval geconsumeerd om een veranderde bewustzijnsstaat op te wekken, om meer prestaties op het werk te bieden (naast of als vervanging voor koffie), meer ontspanning, creatiever, een meditatieve houding, of voordelen voor het lichaam, zoals de vermindering van chronische pijn.

Het effect van psilocybine of een verlaagde dosis LSD kan in ieder geval verklaren waarom een kunstenaar als Aurélien Fache fan is van microdoseren en het ziet als ondersteuning in zijn creatieve werk, om creatiever te zijn.

Het microdoseren van champignons is in ieder geval effectiever dan koffie!

Microdosis verbruik: hoe werkt het?

Het concept is simpel: neem een kleine dosis van een psychedelische drug in voordat je naar je werk vertrekt. Verlaagde doses veranderen de geest niet, maar verhogen de productiviteit en creativiteit en verminderen angst en stress.

Sinds de release van zijn boek Psychedelic Explorer’s Guide: Safe, Therapeutic, and Sacred Journeys in 2011 heeft de Amerikaanse psycholoog Fadiman veel volgers opgebouwd. Een snelle Google-zoekopdracht levert meer dan een miljoen resultaten op, wat laat zien hoe populair de praktijk is geworden, vooral in Silicon Valley.

Bron: https://www.amazon.fr/Psychedelic-Explorers-Guide-JAMES-FADIMAN/dp/1594774021/ref=asc_df_1594774021/?tag=googshopfr-21&linkCode=df0&hvadid=228815710000&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=17802799318346013915&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9055971&hvtargid=pla-436868230937&psc=1

Hoewel artikelen over het onderwerp afkomstig zijn van verschillende politiek gelegen en gerenommeerde mediabronnen, delen ze vaak het idee dat microdoseren een “magische kogel” is om werkgeluk te bereiken.

Maar hoe concreet te werk?

LSD microdoseren

Er zijn geen officiële aanbevelingen. De meeste indicaties komen voort uit het advies van reguliere consumenten. Een typische microdosis LSD ligt dus tussen de 6 en 20 microgram. Een poreus papier wordt geweekt als een klodder product en vrijgegeven in de mond, in contact met het slijmvlies.

Ja, LSD microdoseren werkt... evenveel als een placebo

Bron: https://www.neonmag.fr/imgre/fit/https.3A.2F.2Fi.2Epmdstatic.2Enet.2FNEO.2F2021.2F03.2F03.2Ff8c5999b-777e-4453-adb9-9e2d05aacb48.2Ejpeg/1170×658/background-color/ffffff/quality/70/oui-le-microdosage-de-lsd-fonctionne-autant-quun-placebo.jpg

Microdoseren van paddo’s

kweek psilocybine paddenstoelen - psilocybine molecuul grafisch - kleur

Bron: https://thethirdwave.co/microdosing/mushrooms/

Het bereiden van psilocybine paddenstoelen voor microdosering omvat meer stappen dan het microdoseren van LSD, maar het is eenvoudig. Het moeilijkste is om de dosis psilocybine in een bepaalde paddenstoel te schatten. Niet alleen bevatten verschillende paddenstoelensoorten verschillende doseringen psilocybine, maar zowel verse als droge paddenstoelen bevatten ook psilocybines. Zelfs verschillende delen van de paddenstoel bevatten iets verschillende doses.

Bron: https://fr.wikipedia.org/wiki/Champignon_hallucinogène

Hoe dan ook, we raden aan om een partij paddenstoelen te drogen, ze tot poeder te malen en er ongeveer 0,1 g van te meten als een beginnende microdosis. Van daaruit kunt u de hoeveelheid dienovereenkomstig aanpassen. Wanneer u een dosis inneemt waardoor u veranderingen voelt (inclusief slaperigheid, het eerste effect dat tijdens een reis verschijnt), breng het dan terug net onder deze hoeveelheid. Dit is het ideale punt voor uw dosis champignons.

Je kunt elk type psilocybine paddenstoel gebruiken voor microdosering. De meest populaire zijn Psilocybe cubensis, Psilocybe semilanceata, Psilocybe azurecens, Psilocybe cyanescens en Panaeolus. Wees je bewust van het psilocybinegehalte van je stam (de laatste twee zijn bijvoorbeeld rijk aan psilocybine) en pas je microdosis dienovereenkomstig aan.


Potentieel risico

Traditioneel zijn stoffen die nodig zijn voor microdosering illegaal. Maar sommigen beginnen te worden toegestaan. In ieder geval zijn er vooral meldingen van ervaringen van de een of andere persoon, maar weinig gecontroleerde studies, ook al is, zoals we hebben gezien, de interesse dat er meer wetenschappelijke gegevens beginnen te komen.

Deze gegevens richten zich echter niet op het langetermijneffect van microdoseren, waarop geen terugblik is. Dit vereist reserve. Het internet wordt overspoeld met getuigenissen en ervaringsrapporten, maar er zijn niet veel serieuze studies die de langetermijneffecten van microdosering op de hersenen aantonen.

J. Fadiman, de psycholoog die het fenomeen aftrapte, erkent dat er meer onderzoek nodig is. Zijn getuigenis werd breed uitgemeten in de media, het nieuws en door AFP.

U weet waarschijnlijk dat zelfs een kleine dosis harddrugs om de drie dagen gezondheidsrisico’s kan opleveren. Van LSD is bijvoorbeeld bekend dat het het risico op hart- en vaatziekten verhoogt. Het kan zelfs leiden tot bepaalde psychische problemen zoals schizofrenie.


Getuigenis: Aurélien Fache vertelt over zijn ervaring met microdoseren

Microdoseren van stoffen zoals paddo’s of LSD stelt u daarom in staat om te genieten van gunstige effecten op het lichaam, zonder het risico dat gewoonlijk gepaard gaat met drugsgebruik. De getuigenissen van een beroemd persoon dragen bij aan het populariseren van microdosering vandaag.

Aurélien Fache: een tech-kunstenaar die bedreven is in microdoseren en psilocybine

Bron: https://www.bluewin.ch/fr/lifestyle/microdosing-quand-les-champignons-hallucinog-nes-am-liorent-les-performances-au-travail-649613.html

Aurélien Fache is kunstenaar en ontwikkelaar. Hij is vooral bekend van het werk In bed with Thomas Pesquet uit 2017. Maar we weten ook uit zijn eigen getuigenis dat hij zijn moeder het gebruik van drugs in verlaagde doses aanbeval, met andere woorden het microdoseren van psychoactieve stoffen. De precieze reden voor dit advies is niet bekend.

Als de kunstenaar geïnteresseerd was in microdoseren, is het vooral voor zijn werk om creatiever te zijn. De verlaagde doses ontspanden en stimuleerden hem, zei hij. De eerste keer was beslissend, omdat hij meteen overtuigd was van deze nieuwe manier, afkomstig uit Silicon Valley, om de consumptie van psychedelische drugsachtige stoffen te beoefenen.

Hij zag zijn angst verdwijnen en zijn productiviteit stijgen. Zijn leven nam een nieuwe wending dankzij microdosering en zijn eerste succesvolle ervaring. Hij zegt creatiever te zijn. Is hij de koffiemachine vergeten? We weten het niet. Wat betreft het effect op zijn moeder, het verhaal zegt het ook niet…

Waar kan ik stoffen voor microdosering krijgen?

In ieder geval is het belangrijk om uw stoffen voor de verlaagde dosis te verkrijgen op een betrouwbare online site. U krijgt de zekerheid dat u kwaliteitsproducten heeft. Door u te abonneren op onze nieuwsbrief kunt u op de hoogte zijn van reguliere of eenmalige aanbiedingen.

Laat je online informeren

De inhoud omvat microdosering, hoe de juiste dosis te bepalen. Je vindt er het antwoord op veel vragen die je hebt over paddo’s of een artikel over truffels. Ontdek ons theeaanbod.

Paddo

Bron: https://mycotrop.com/fr/19-champignon-magique?page=3

Bestel online

Op onze site kunt u vanaf elke locatie een bestelling plaatsen voor het artikel van uw keuze. Het menu is gedetailleerd en u kunt gemakkelijk navigeren.

U kunt op onze site nauwkeurige en betrouwbare gegevens raadplegen over het artikel dat u interesseert. U kunt ook, vanuit uw account, contact opnemen met de klantenservice met eventuele vragen.

Vergeet voor verzending niet om precies de stad aan te geven wanneer u uw klantaccount aanmaakt. Na het bestellen kunt u op elk gewenst moment de status van uw artikel controleren.

Geplaatst in Paddo's.

Geef een reactie