Hoe kan cannabis een remedie zijn voor COVID-19?

Opsluiting, vaccinatie, werken op afstand, uitstappen onder attest… De wereld vecht al 3 jaar tegen deze epidemie en past de levensstijl voortdurend aan zijn situatie aan. Volgens statistieken zijn gegevens over zorg en de afname van besmettingen nog niet voldoende om het einde van covid 19 aan te kondigen.

Op maandag 10 januari 22 werd echter een Amerikaanse studie gepubliceerd, een nieuws dat mogelijk een einde zou kunnen maken aan dit virus. Volgens wetenschapper Richard Van Breemen is cannabis mogelijk een remedie tegen covid. Ontdek in dit artikel alle informatie over dit onderwerp.

Wat is cannabis?


Cannabisgebruik is vaak verboden door de overheid

Cannabis is een plantensoort die is gecategoriseerd als softdrug, omdat THC (tetrahydrocannabinol) zijn gebruikers niet toestaat een overdosis te nemen. Hoewel het geen dood of fysieke gevolgen voor de gezondheid van mensen veroorzaakt, is het nog steeds verboden in veel landen zoals Frankrijk. Hennep blijft een taboe-onderwerp, vanwege de psychoactieve aard die veel mensen zorgen baart en bevraagt over de impact op de geestelijke gezondheid.


En toch wordt cannabis al sinds het neolithicum door mensen gebruikt! Het nut ervan stopte niet bij consumptie, maar strekte zich ook uit tot industriële en agrarische toepassingen. Weet je? Cannabisvezels werden gebruikt bij het ontwerpen van militaire kleding tijdens de Tweede Wereldoorlog, voordat ze werden vervangen door synthetische vezels.

Vaak gewaardeerd voor psychotroop en recreatief gebruik, wordt hennep geleidelijk gelegaliseerd en erkend voor zijn medicinale deugden over de hele wereld. Canada is bijvoorbeeld het eerste G7-land dat in juni 2018 heeft gestemd om hennep te legaliseren.


Cannabis, een barrière-effect voor de volksgezondheid


De analyses uitgevoerd door onderzoekers van Oregon State University (OSU) en Oregon Health and Science University (University of Health and Science) werden niet alleen gedaan op cannabis. De proeven omvatten ook plantenrassen zoals zoethout, hop, rode klaver en wilde yam. Het oorspronkelijke doel was om het bestaan vast te stellen van een plant die affiniteiten zou vertonen met het covid 19 spike-eiwit.

Cannabis is effectief in het blokkeren van covid 19 chemische receptoren


Het covid 19 spike-eiwit is het belangrijkste element waarmee het virus zich kan binden aan de buitenste delen van menselijke cellen. Door de chemische receptoren te blokkeren, zou dit de ziekte ineffectief maken, niet in staat om in het menselijk lichaam te worden ingezet. Het was na verschillende tests dat Amerikaanse onderzoekers de plant ontdekten met de verwachte effecten; cannabis.


Marihuana, ook bekend als hennep, bestaat niet alleen uit moleculen met psychoactieve principes zoals THC. Cannabis bestaat ook uit moleculen genaamd CBG-A (cannabigerol) en CBD-A (cannabidiolzuur). Deze twee zuren zijn van nature aanwezig in het DNA, naast dat ze overvloedig aanwezig zijn. Het is dan ook dankzij deze laatste twee dat het onderzoek een positief resultaat heeft opgeleverd, in het licht van het covid spike-eiwit.


Er moet echter worden opgemerkt dat het niet mogelijk is om te genieten van zijn deugden tegen covid 19 met directe inname. Wees voorzichtig, de effecten van marihuana door het eten van een ruimtecake of een rokende joint zullen niet nuttig zijn ten opzichte van de ziekte. De effectiviteit ervan wordt alleen onthuld door de extractie en manipulatie van CBD-A en CBG-A, zodat ze als medicijn consumeren.


Cannabis is effectief tegen covid 19 variant Alpha en Beta

De gegevens verkregen na de tests op de Alpha- en Beta-variant waren positief, wat de mogelijkheid suggereert om patiënten te beschermen tegen de Omicron-variant, maar ook tegen nieuwe mutaties. Om dit onderzoek af te sluiten, biedt de wetenschappelijke ontdekking twee oplossingen tegen covid 19: die van het voorkomen van verspreiding van het virus naar andere menselijke cellen en die van het voorkomen van toekomstige transmissies.


Volgens het interview met onderzoeker Richard Van Breemen is marihuana een plant waarvan de invloed op de gezondheid van mensen de mogelijkheden van andere variëteiten overtreft. Hij beschouwt deze plant als uitzonderlijk omdat hij rijk is aan unieke verbindingen en in staat is om de menselijke bloedbaan efficiënt te bereiken. Deze troeven kunnen daarom hoop geven voor het ontwerp van een op cannabis gebaseerd medicijn, een remedie naast vaccinatie.

Een studie die wacht op een update


Na deze positieve ontdekking moeten er nog een aantal punten worden aangepakt voordat cannabis een nuttige oplossing voor de volksgezondheid wordt. Het volgende doel zou zijn om zorg te kunnen bieden in orale doses, een product dat de bevolking veilig kan consumeren.

Het is een uitdaging waarvan de navigatie tumultueus blijft, omdat cannabis onderhevig is aan juridische kwesties, naast het getuigen van de constante veranderingen in autorisaties en voorschriften.

Voel je vrij om je ervaring te delen of vragen te stellen over de commentaarsectie. U kunt hier ook informatie vinden over het kopen van CBD-producten die beschikbaar zijn in onze online winkel. Houd er rekening mee dat de producten die in onze winkel worden gepresenteerd, worden verkocht tegen prijzen inclusief btw (alle belastingen inbegrepen). Profiteer van een veilige betaling naast een levering van onze beste producten in verschillende Europese landen. Ons team staat voor u klaar als u hulp nodig heeft bij uw bestelling.

Geplaatst in Paddo's.

Geef een reactie