Psylo paddenstoel

Paddenstoelen zijn fascinerende levensvormen: ze hebben een eigen ontwikkelingswijze die anders is dan elk ander type individu. In het grote dieren- en plantenrijk kunnen ze een essentiële schakel zijn: ze communiceren bijvoorbeeld met bomen in bossen om een uniek netwerk te creëren.  

Wij mensen besteden graag tijd aan het plukken ervan tijdens onze wandelingen op het platteland en gebruiken ze meestal in de keuken. Rijk aan vitamine D, ze zijn lekker en hebben een groot aantal voordelen voor ons lichaam. In risotto of gebakken, we vinden ze in veel gerechten die we genieten. 

Afgezien van hun gebruik bij het koken, wordt echter ook een bepaald type paddenstoel gebruikt: die hallucinogene paddenstoelen of paddo’s worden genoemd. Deze paddenstoelen danken hun bijnaam aan hun psychotrope effecten. Ze hebben verschillende soorten zoals Amanita vlieg of Cleviceps Purpurea, met andere woorden moederkoren, waarvan LSD is afgeleid of Psilocybe paddenstoelen, de bekendste. 

Beschrijving van hallucinogene paddenstoelen Psilocybe

Ze verschillen van een ander geslacht paddenstoelen door de aanwezigheid van psychoactieve stoffen, waaronder psilocybine en psilocine.De aanwezigheid van een van deze stoffen, psilocine, creëert een blauwheid wanneer het wordt geplukt, als gevolg van oxidatie.

Afhankelijk van de soort paddenstoel kan hun uiterlijk variëren: soms gekleed met een dunne voet, soms met een dikker silhouet, met een bruine hoed of een meer oranje hoed.  

Ze kunnen soms worden verward met gevaarlijke giftige paddenstoelen die niet psychotroop zijn. Het is daarom noodzakelijk om goed op hun identificatie te letten. 

Waar groeien ze? 

Sommige soorten hallucinogene paddenstoelen zoals Cubensis worden binnen gekweekt, terwijl andere buiten worden gekweekt. 

Ze kunnen zich aanpassen aan verschillende klimaten. Zo zijn ze te vinden in verschillende regio’s en verschillende landen: Azië, Amerika of Europa. De meeste zullen te vinden zijn in het noorden van deze continenten, maar sommige soorten zijn erin geslaagd zich aan te passen aan drogere klimaten, zoals Midden-Spanje, of nattere klimaten, zoals Mexico.

Ze zijn soms ook te vinden in uitwerpselen of mest, waar paddenstoelen bijzonder dol op zijn. 

Zoals alle paddenstoelen moet je een oogje in het zeil houden, oplettend zijn en de plaatsen onthouden waar ze groeien! 

Hoe werken ze? 

Psilocybe hallucinogene paddenstoelen bevatten psilocybine, psilocine maar ook baeocystine en norbaeocystine, twee tryptamines die over het algemeen als minder actief worden beschouwd dan de eerste twee stoffen. Bijvoorbeeld P .Semilanceata bevatten ongeveer 1,70% psilocybine, 0,02% psilocine en 0,36% baeocystine wanneer gedroogd. 

Psilocybine is een prodrug van psilocine: na het eten van paddenstoelen wordt psilocybine afgebroken en verandert het in psilocine, dus de laatste is de enige van de twee stoffen die interactie heeft met onze hersenen.  

Psilocybine en psilocine hebben vergelijkbare structuren als de neurotransmitters serotonine 5-HT. De meeste hallucinogenen werken specifiek op een subtype van deze neurotransmitters – 5-HT2. Er wordt gedacht dat het uit dit werkingsmechanisme komt dat hallucinaties en psychedelische effecten ontstaan. 

Het is echter niet het enige geslacht dat deze kostbare stoffen bevat, want er zijn ook Panaeolus, Conocybe of Gymnopilus.

De Fly Amanita, die ook als magisch wordt beschouwd als een paddenstoel, is geen Psilocybe. Het bevat geen psilocybine of psilocine, maar muscimol en iboteninezuur, deze twee belangrijkste werkzame stoffen. 

De gewenste effecten

Er zijn drie verschillende soorten drugs, met specifieke effecten en risico’s: stimulerende middelen, die je wakker houden en energie geven, depressiva, die de neiging hebben om te kalmeren, en psychedelica of hallucinogenen, die de realiteit veranderen door hallucinaties te creëren en op verschillende zintuigen te reageren. Sommige drugs kunnen in verschillende categorieën worden ingedeeld, zoals MDMA, een stimulerend middel en een psychedelisch middel. 

Hallucinogene paddenstoelen zijn meestal psychedelica, maar ze hebben ook een depressieve kant: in tegenstelling tot zijn neef LSD zullen paddenstoelen een rustigere kant hebben, hoewel ze ook euforische effecten hebben. Vooral tijdens de klim kan de consument zich zwaarder voelen, alsof hij fysieke energie mist, en zal hij de neiging hebben om uit te rusten. 

Met betrekking tot de effecten verandert de consumptie van hallucinogene paddenstoelen alle bekende zintuigen (gehoor, zicht, aanraking ..) Maar ook balans, de plaatsing van je lichaam in de ruimte of het gevoel van pijn en warmte, dat zijn over het algemeen zintuigen waar we minder aandacht aan besteden. De tijd kan heel langzaam of heel snel verstrijken, het kortetermijngeheugen is verkort en rommelig, de geest kan zogenaamde “mentale lussen” gaan maken, die aanleiding kunnen geven tot komische situaties of integendeel angstaanjagend. 

De effecten zijn afhankelijk van de dosis en dus van het beoogde gebruik en de conditie. Bij lage doses zal de consument een licht lichamelijk gevoel hebben, een intensivering van kleuren, een verlangen om te lachen of een nieuwe manier van denken en problemen zien.Sommige mensen gebruiken paddenstoelen bijvoorbeeld om verschillende problemen op te lossen dankzij de stap terug die ze bieden. Hoewel een angstige toestand al bij deze intensiteit kan optreden, is deze minder waarschijnlijk dan bij hoge of gemiddelde doses.

Bij gemiddelde doses zijn de effecten meer aanwezig. Het langetermijngeheugen wordt beïnvloed, hallucinaties beginnen alle zintuigen te beïnvloeden: patronen en scènes vormen zich met gesloten ogen of open ogen. Sommige oppervlakken kunnen min of meer licht beginnen te bewegen. Gedachten worden versneld en de manier van denken wordt op een meer uitgesproken manier beïnvloed. We voelen emoties op een sterke manier en er worden nieuwe verbanden tussen onze ideeën gevormd.

Bij hoge doses worden de effecten verder versterkt. Het ego, namelijk de representatie en het bewustzijn dat men van zichzelf heeft, wordt sterk beïnvloed, tot aan zijn totale ontbinding. Vaak wordt gemeld dat zijn herinneringen geheel of gedeeltelijk zijn verdwenen. Hallucinaties zijn zeer boeiend en omringen de consument, waardoor hij alle verbinding met de realiteit kan verliezen.Reizigers melden ook een ultieme verbinding met het hele universum, een staat van wedergeboorte of de ontmoeting van entiteiten.

Met betrekking tot synesthesie, met andere woorden de link tussen verschillende zintuigen (zie geluiden bijvoorbeeld), blijft het zeldzaam en komt het vaak voor bij gemiddelde of hoge doses. Deze aandoening is veel meer aanwezig bij mensen die basissynesthesie hebben, zonder enige substantie te consumeren.

Een dosis hallucinogene droge paddenstoelen ligt meestal tussen de 1 en 5 gram (te vermenigvuldigen met ongeveer 10 voor verse paddenstoelen). Uiteraard hangt de dosis af van de tolerantie en ervaring van elk. Niet alle paddenstoelen zijn identiek geconcentreerd, zelfs niet van dezelfde soort of oogst. Het is daarom noodzakelijk om voorzichtig te zijn met de dosering.  

Bijwerkingen

Het gebruik van hallucinogene paddenstoelen brengt risico’s met zich mee, waaronder een lijst met bijwerkingen en een verandering van toestand. Paddenstoelen zijn gemaakt van organisch materiaal om te verteren, het consumeren ervan veroorzaakt meestal meer maagpijn en spijsverteringsproblemen dan andere stoffen. Om dit te ondervangen, injecteren sommige consumenten ze in heet water om een thee te maken. 

Een lichte of matige toename van de hartslag kan ook worden waargenomen, vooral als de situatie angstaanjagend wordt. 

De consument kan spierpijn of krampen, duizeligheid, veranderingen in temperatuurgevoel (rillen dan hitteberoerte) ervaren als gevolg van vasoconstrictie of terugkerend geeuwen.De ogen zijn meestal licht vochtig en de pupillen verwijd.

Hij kan ook de mogelijkheid hebben van een “bad trip” die zich onder andere kan manifesteren in de vorm van een paniekaanval en kan leiden tot dissociatie. Het is belangrijk om zorg te dragen voor je omgeving (plaats, mensen om ons heen ….) en hun geestelijke gezondheid voor en tijdens het nemen om te proberen dat te voorkomen.  

De verschillende soorten

Cubensis

Vr .Cubensis is de meest gekweekte hallucinogene paddenstoel binnenshuis. Het is vaak te vinden in kits, ideaal voor beginners, of in de vorm van sporen, in indrukken of spuiten. 

Précédent Suivant

Ze hebben een temperatuur nodig tussen de 25 en 28 graden tijdens de kolonisatiefase, 23 tot 25 graden tijdens de vruchtfase en een constante luchtvochtigheid rond de 90%. 

Ze zijn gemakkelijk te kweken, vandaar hun populariteit, maar kunnen minder geconcentreerd zijn dan andere soorten hallucinogene paddenstoelen met gemiddeld 0,63 mg / g psilocybine en 0,60 mg / g psilocine. 

Er zijn verschillende soorten bekend: B+, Golden Teacher, McKenaii… Van de ene variëteit naar de andere kunnen ze soms visueel op elkaar lijken. Hun concentratieniveaus van werkzame stoffen zijn in wezen vergelijkbaar en produceren daarom dezelfde effecten. 

Er zijn echter bepaalde soorten P.Cubensis verschillen visueel en staan bekend als meer geconcentreerd, zoals de Penis Envy-variëteit.

Précédent Suivant

Azurescens

De P.Azurescens zijn hallucinogene paddenstoelen met een dunne voet en een lichtbruine kegelhoed. Ze kunnen het beste buiten worden gekweekt bij nat weer. Ze zijn verkrijgbaar in spawnkit, om thuis in uw tuin te installeren. Hun teelttijd, ongeveer 6 maanden, is echter langer dan Cubensis

Précédent Suivant
  • Psilocybe Azurescens Spawn GrowkitPsilocybe Azurescens  Spawn Growkit

    Psilocybe Azurescens Spawn Growkit

    IN STOCK ! Contains one box of spawn form the Psilocybe Azurescens Astoria Mushroom [...]
    32.00€
    Voir le produit

Hun belangrijkste troef voor consumptie is hun hogere concentratie psilocybine en psilocine (respectievelijk ongeveer 1,78 mg / g en 0,38 mg / g) voor krachtigere effecten. Ze hebben ook minder regelmatig onderhoud nodig dan Cubensis en groeien gemakkelijk in de hoek van de grond, als je de groei-instructies opvolgt. 

Semilanceata

Deze soort hallucinogene paddenstoel wordt vaak geplukt door consumenten. Het is te vinden in vlaktes of graslanden en is vooral dol op bodems die door vee worden bemest. Ze zijn gemakkelijk te vinden in Europa, vooral in het noorden en nattere klimaten. 

Het is herkenbaar aan zijn lange stengel, zijn kleur die verandert afhankelijk van vochtigheid, zijn vochtige textuur aan zijn centrale papilla. Het komt qua uiterlijk dicht bij Mexicana

Cyanescens

Vr .Cyanescens kan buiten worden gekweekt, het is vooral dol op houtresten, zoals P.Azurescens. Het kan worden gevonden in stedelijke gebieden, maar ook in naaldbossen, meestal in warme en vochtige omgevingen. Het is herkenbaar aan zijn geelachtige, bruine of golvende bronzen hoed en witte voet. 

Précédent Suivant

Andere psilocybinevrije hallucinogene paddenstoelen: vliegenzwam en moederkoren

De Amanita Fly Killer, bekend als Amanita Muscaria, is geworteld in populaire overtuigingen als een gevaarlijke maar ook gemakkelijk herkenbare paddenstoel, met zijn felrode hoed en witte stippen. 

Hoewel het in het verleden in sommige delen van de wereld is gekookt, is Amanita Tue-Mouches vooral bekend om zijn psychotrope en hallucinogene effecten en de bijwerkingen die het kan veroorzaken: misselijkheid, maagpijn, braken … 

De toxische dosis van Amanita Muscaria is ongeveer één dop en de dodelijke dosis ongeveer vijftien: het gehalte aan werkzame stoffen kan echter sterk variëren tussen elk monster ervan. De meeste vergiftigingsdoden zijn eigenlijk te wijten aan andere soorten Amanita

Rogge moederkoren is een schimmel die rogge en andere granen als gastheer gebruikt. Het is bekend dat het in het verleden veel mensen heeft besmet, waaronder rogge. Inname van deze schimmel veroorzaakt ergotisme, induceert hallucinaties, braken, ernstige vasoconstrictie en spasmen. 

De geschiedenis registreert regelmatig episodes van moederkorenvergiftiging, genaamd “brandend kwaad” tijdens de Middeleeuwen. De symptomen werden destijds geassocieerd met demonische bezetenheid. Door de geschiedenis heen werd moederkoren echter ook eerder gebruikt om de bevalling te ondersteunen, omdat het waarschijnlijk de samentrekkingen van de baarmoeder zou verhogen. 

Rogge moederkoren bevat alkaloïden die aan het begin van de negentiende eeuw beginnen te worden geïsoleerd. Vervolgens slaagde Albert Hofmann er in 1938 in om een nieuwe stof, LSD, uit lyserginezuur te synthetiseren: daarom zijn de effecten van LSD en hallucinogene paddenstoelen dichtbij. 

De geschiedenis van Psilocybe paddenstoelen

De eerste sporen van hallucinogene paddenstoelen vinden we lang geleden. In Noord-Afrika zijn verschillende grotschilderingen gevonden die ze dateren van 7.000 tot 4500 voor Christus: meer dan 9.000 jaar geleden.

Hoewel ze op verschillende plaatsen op de planeet worden getraceerd, komen ze het meest voor in Mexico, met ongeveer 80 verschillende soorten hallucinogene paddenstoelen. Ze werden en worden nog steeds gebruikt tijdens rituelen. Al in 1000 voor Christus laten aardewerk en andere voorwerpen zien dat bepaalde bevolkingsgroepen paddenstoelen aanbaden. 

In de zestiende eeuw ontdekten de Spanjaarden die Zuid-Amerika kwamen veroveren voor het eerst deze paddenstoelen en beschreven ze in boeken. Vervolgens werden gevallen van onbedoelde inname gemeld in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. 

Westerse ontdekking

Pas in het begin van de negentiende eeuw kregen westerlingen meer belangstelling voor hallucinogene paddenstoelen. De botanicus Richard Evans Schultes reisde in 1938 naar de staat Oaxaca in Mexico om exemplaren van schimmels te verzamelen, waaronder P.Cubensis. Vervolgens zal antropoloog Jean Bassett Johnson aanwezig zijn tijdens een rituele ceremonie waarbij een genezer paddenstoelen consumeert: hij zal vervolgens verschillende artikelen over dit onderwerp schrijven. 

Na dit eerste momentum wordt een documentaire van Pierre Thévenard gemaakt en daarna volgt het boek Hallucinogene paddenstoelen in Mexico , met zo’n 40 artikelen tussen 1956 en 1972 over het onderwerp. In 1957 isoleerde Albert Hofmann psilocybine: het Sandoz-laboratorium, waarvoor hij werkte, verkocht de stof in de vorm van ampullen en capsules. 

In deze periode experimenteerden veel kunstenaars met hallucinogene paddenstoelen, die hen inspireerden in hun creatie, zoals de beroemde schrijver van het boek “Brave New World“, Aldous Huxley.

Hoewel de westerse ontdekking in die tijd werd gedaan, werden Psilocybe-paddenstoelen , die in grote aantallen op het Amerikaanse continent groeiden, al door veel volkeren gebruikt door hun religie en hadden ze al meer dan 2000 jaar aanbeden.

Wetgeving en huidig gebruik: een volksgezondheidsprobleem

Hallucinogene paddenstoelen bevatten psilocybine en psilocine, die beide sinds 1971 zijn opgenomen in Lijst I van het Verdrag van de Verenigde Naties en worden beschouwd als verdovende middelen.

Het was in de nasleep van The War on Drugs dat de Verenigde Staten lobbyden om een groot aantal stoffen te verbieden, waaronder LSD en paddenstoelen.Een grote campagne om verschillende drugs te verbieden en te demoniseren, ondersteund door de Amerikaanse president Richard Nixon, begon en vernietigde alle studies en het therapeutische potentieel van deze stoffen, zoals MDMA of psilocybine. Het zou meer dan 30 jaar duren voordat de geneeskunde een nieuwe interesse in deze stoffen zou krijgen en ze als potentiële geneesmiddelen zou beschouwen.

In Frankrijk zijn hallucinogene paddenstoelen ingedeeld in de lijst van verdovende middelen: hun consumptie en bezit zijn verboden.

In verschillende landen krabbelt de wet echter terug. Portugal, Spanje en een aantal staten in de Verenigde Staten decriminaliseren het bezit van kleine hoeveelheden paddenstoelen. De populariteit van deze laatsten groeit naarmate de bevolking zich bewust wordt van hun therapeutische aspect: hun rol in het debat over de volksgezondheid wordt opnieuw in twijfel getrokken.

Hallucinogene paddenstoelen zijn al bewezen in wetenschappelijke studies om patiënten met depressie, alcoholisme of obsessief-compulsieve stoornis te helpen. We kennen nog niet goed de werkingsmechanismen die in het spel komen, maar een stap terug doen, uit je gebruikelijke mentale lussen kunnen komen en neurogenese lijken een bepaalde rol te spelen. 

Microdosering of complete stekker? 

De consumptie en dosis paddo’s hangt af van elk individu: het doel van de inname, de omgeving, de gemoedstoestand en de potentie van de paddenstoel in kwestie. 

Toch zijn er twee manieren van inname bekend: microdosering en volledige inname. Microdosering komt overeen met een dosis waarbij de effecten onmerkbaar zijn en de toestand niet op een merkbare manier veranderen. Deze dosering maakt over het algemeen deel uit van een behandeling in een therapeutische benadering, zelfverbetering of zoektocht naar creativiteit bijvoorbeeld. Er zijn verschillende innameplannen om te consumeren in de vorm van microdosering, ongeacht de variëteit: een dag nemen, een dag observatie, een of twee dagen rust en vervolgens deze cyclus enkele weken herhalen is een redelijk populair plan.

Précédent Suivant
  • Microdosing StarterKitMicrodosing StarterKit

    Microdosing StarterKit

    With the aid of this accurate pocket scale and scalpel you are almost ready to start your [...]
    20.00€
    Voir le produit
  • Microdosing truffles Mexicana 10GMicrodosing truffles Mexicana 10G

    Microdosing truffles Mexicana 10G

    Microdosing at his finest! Our new line of microdosing with very handy 1 gram pouches [...]
    14.00€
    Voir le produit
  • Microdose Magic Truffle - Microdosing XPMicrodose Magic Truffle - Microdosing XP

    Microdose Magic Truffle - Microdosing XP

    A natural way to relax and realise Research indicates that periodic microdosing helps to [...]
    14.95€
    Voir le produit

In dit geval is het belangrijk om de ideale dosis te vinden: het is meestal ongeveer 0,3 gram, of tussen 1 / 5 en 1 / 20 van een “volledige” dosis. Studies spreken elkaar echter tegen over de effectiviteit van deze praktijk: sommigen kondigen aan dat het gebruik van microdosering de stemming, creativiteit en het welzijn verbetert, terwijl anderen weinig of geen verbetering zien en dat een grotere dosis moet worden ingenomen om merkbare effecten te zien. 

Met betrekking tot de volledige inname, dat wil zeggen in waarneembare doses, wordt het gebruikt en is het nuttig gebleken in verschillende gevallen: stemmingsstoornissen, angst voor de dood, verslavingen … Het veilige gebruik van psilocybine heeft patiënten in staat gesteld om volledig of gedeeltelijk te herstellen, op dezelfde manier waarop MDMA wordt gebruikt bij de behandeling van posttraumatische stressstoornis.Het gecontroleerde kader maakt het mogelijk om veel van de risico’s te verminderen en tegelijkertijd de effecten en de verandering van toestand te beoordelen.

De volledige inname, meestal tussen 1 en 5 gram gedroogde paddenstoelen, kan echter ook recreatief zijn, of het nu op rustige plaatsen zoals thuis is, om de afgrond van de menselijke geest te verkennen, of op meer feestelijke plaatsen, om te genieten van muziek en visuele hallucinaties. 

Niettemin mag tijdens een waarneembare inname niet worden vergeten dat paddenstoelen krachtige effecten hebben en dat er risico’s zijn dat een slechte ervaring zal gebeuren of dat nieuwe bijwerkingen zullen verschijnen, zelfs voor de meest ervaren consumenten. Het is daarom belangrijk om zorg te dragen voor je gemoedstoestand voordat je gaat en de omgeving waarin de reis plaatsvindt.

Kweeksets en verschillende technieken

Een effectieve en lonende manier om hallucinogene paddenstoelen te krijgen, is door een zelfgekweekte kweekset te gebruiken. Ideaal voor beginners en gemakkelijk te krijgen op het net, kweeksets bieden meestal P.Cubensis, omdat ze gemakkelijk te kweken zijn en de kweker in korte tijd een gewas kan krijgen.  

Er is een lijst met minder voorkomende kits voor doorgewinterde kwekers: sommige soorten Cubensis, sterkere of andere soorten, die langer kunnen duren om te groeien. 

Een kit kan gemiddeld 3 tot 4 oogsten maken, of zelfs meer. Het kan het ook mogelijk maken om de sporen van de schimmels achteraf terug te krijgen, om je eigen myceliumculturen te maken. 

Een tweede optie, over het algemeen aanbevolen als je al in verschillende kits bent geslaagd, is om alles zelf te doen: dat wil zeggen, om je eigen myceliumbrood te maken. Hiervoor zijn er verschillende technieken, waarvan de bekendste PF-Tek en Monotub-Tek zijn, die bestaan uit het inenten van granen met een stam: sporen, vloeibare cultuur of een stuk mycelium… 

Deze opties kosten minder dan kits, maar vereisen meer tijd, techniek, kennis, strengheid en energie. Ze vereisen ook een hele lijst met apparatuur en vooral sterilisatie tijdens bepaalde stadia, om infecties te voorkomen. 

Précédent Suivant
  • Hygrometer & ThermometerHygrometer & Thermometer

    Hygrometer & Thermometer

    Hygrometer & Thermometer with probe Temperature Range: -50°c ~ 70°c Measuring [...]
    9.00€
    Voir le produit
  • VermiculiteVermiculite

    Vermiculite

    [...]
    5.00€
    Voir le produit
  • Mushroom grow kit 'Master'Mushroom grow kit 'Master'

    Mushroom grow kit 'Master'

    The Grow Kit Master includes an extra large cultivation box for bumper harvests. It can [...]
    54.00€
    Voir le produit

Er zijn veel manieren, ondersteuning en potentiële stappen om schimmels te creëren: agar, vloeibare cultuur … Het is een rijke, complexe maar toegankelijke en fascinerende wereld die paddenstoelen groeit! 

Het is ook mogelijk om deze hallucinogene paddenstoelen te plukken, afhankelijk van het land waarin je je bevindt. De omstandigheden moeten goed zijn en sommige schimmels hebben een jaarlijkse scheut, dat wil zeggen dat ze slechts één keer per jaar aanwezig zijn. 

Buiten kunnen we meestal Semilanceata, Azurescens of Cyanescens-paddenstoelen vinden, die sterker zijn dan Cubensis, dus wees voorzichtig met de dosering bij het consumeren van deze hallucinogene paddenstoelen. 

Het is ook noodzakelijk om zeer attent te zijn en paddenstoelen van elkaar te weten te herkennen.Het is belangrijk op te merken dat plukken in veel landen ook verboden is, omdat paddenstoelen als verdovende middelen worden beschouwd. 

Truffels: een alternatief voor paddo’s

“Magic truffels” zijn eigenlijk sclerotia. Ze zijn gemaakt van specifieke soorten schimmels (Mexicana, Atlantis, Tampanensis) en groeien in het mycelium. 

Précédent Suivant
  • Psilocybe tampanensisPsilocybe tampanensis

    Psilocybe tampanensis

    Psilocybe Tampanensis is a unique strain amongst the Magic Truffles. The Psilocybe [...]
    13.00€
    Voir le produit
  • Psilocybe atlantisPsilocybe atlantis

    Psilocybe atlantis

    Psilocybe Atlantis was found in Fulton County, Georgia (US) and is strongly related to [...]
    13.99€
    Voir le produit
  • Psilocybe mexicanaPsilocybe mexicana

    Psilocybe mexicana

    The Psilocybe mexicana is the best known psilocybine mushroom which also produces Magic [...]
    13.00€
    Voir le produit

Het is bekend dat ze een smaak hebben die dicht bij die van noten ligt en meestal water bevatten als ze niet gedroogd zijn, tussen 50 en 70%.Om hun psychedelische effecten te behouden, moeten verse truffels koel en uit de buurt van licht worden gehouden. Het consumeren van truffels veroorzaakt dezelfde effecten als paddenstoelen omdat ze dezelfde werkzame stoffen bevatten.

In sommige landen is de wet anders dan paddenstoelen: truffels zijn, net als paddenstoelen, illegaal omdat ze als verdovend worden beschouwd en in andere niet.In Nederland zijn gedroogde paddenstoelen bijvoorbeeld al 15 jaar bij wet verboden, maar truffels zijn niet illegaal, ook al zijn de effecten vergelijkbaar.

De consumptie van hallucinogene paddenstoelen

Hoewel hallucinogene paddenstoelen worden geclassificeerd als verdovende middelen, kunnen ze veel voordelen hebben voor onze geestelijke gezondheid als ze veilig worden gebruikt: ze kunnen indrukwekkende resultaten geven en als een behandeling worden gebruikt als we voorzichtig blijven bij het gebruik ervan.

Er zijn verschillende manieren van consumptie: het nemen van droge of verse hallucinogene paddenstoel, consumptie via een infusie of de beroemde Lemon Tek, dat wil zeggen het mengsel van de hallucinogene paddenstoel met citroensap.

Consumptie door infusie, gemaakt met een theebal of een koffiefilter, vermindert buikpijn. Het consumeren van de hallucinogene paddenstoel in Lemon Tek vermindert de tijd van het begin van de effecten, verhoogt de kracht van de trip en kan ook helpen bij de spijsvertering.

Het is echter mogelijk om weerstand te creëren als gevolg van regelmatige consumptie, daarom heeft het de voorkeur om minstens 2 weken tussen elke inname te wachten.

Ongeacht de consumptiewijze die is gekozen voor hallucinogene paddenstoelen, wordt consumenten vaker geadviseerd om het gebruik van hallucinogene paddenstoelen te verminderen tot één keer per maand, om elke reis te integreren en te begrijpen.

Neven van Psilocybe paddenstoelen

We hebben al hallucinogene paddenstoelen gezien die geen psilocybine bevatten, maar er zijn bepaalde soorten paddenstoelen die ook bekend staan om hun effecten op de menselijke geest, zonder dat ze deel uitmaken van de Psilocybe-familie. Deze paddenstoelen worden ook blauw wanneer ze worden geplukt omdat psilocine oxideert bij contact met lucht.

Dit is het geval bij Pluteus Americanus, dat ook psilocybine bevat. Niettemin, omdat het niet vaak wordt geconsumeerd, is het niet precies bekend of het krachtiger is dan Cubensis

Er is ook de schimmel Panaeolus Cyanescens, of Copelandia Cyanescens, bijgenaamd Hawaiiaans. Het bevat ongeveer 2,5% psilocybine en 1,94% psilocine, dus het is zeer krachtig als het wordt geconsumeerd en ziet er heel anders uit dan P .Cyanescens. Het is vaak verkrijgbaar als een kit. 

Van sommige soorten Conocybe paddenstoelen is ook bekend dat ze psilocybine bevatten. De schimmel Conocybe siligineoides werd gebruikt voor sjamanistische doeleinden bij sommige volkeren van Mexico. 

Ten slotte bevatten 14 soorten Gymnopilus ook deze werkzame stoffen en kunnen vergelijkbare effecten veroorzaken. De meeste groeien op het Amerikaanse continent of in Azië, maar van twee soorten is ook bekend dat ze in Europa groeien. 

Kortom, er zijn een groot aantal paddenstoelen, hallucinogene of niet, maar de Psilocybe paddenstoel blijft de bekendste van hen. In de natuur of in kit kan het sommige mensen helpen door zijn therapeutische effecten of ons mooie reizen aanbieden. Hoewel het in sommige landen illegaal blijft, blijft de geschiedenis en hoe het inwerkt op de menselijke psyche fascinerend. Hoewel steeds meer bestudeerd, hebben we er nog veel over te leren, zoals veel paddenstoelen.


Geplaatst in Paddo's.