Paddenstoelenmagie

Paddo’s kunnen op een dag je donkere gedachten behandelen.

Hoe werken ze?

Paddo’s zijn een verscheidenheid aan paddenstoelen die de psychedelische stof psilocybine bevatten.

Hoewel honderden paddenstoelsoorten theoretisch in staat zijn om de chemische stof te produceren, wordt slechts een handvol paddenstoelsoorten van het geslacht Psilocybe geconsumeerd vanwege hun hallucinogene eigenschappen. Op basis van archeologisch bewijs van de paddenstoelen die in de kunst zijn afgebeeld, is het waarschijnlijk dat mensen al minstens 3.500 jaar leden van het geslacht gebruiken voor rituelen.

Wat zijn paddo’s?


Van alle Psilocybe-soorten wordt Psilocybe cubensis nu het meest gewaardeerd als een recreatieve drug. Deze kleine, lichtbruine tot goudgele paddenstoel, ook bekend als gouden doppen, groeit op voedselrijke weiden en bodems over de hele wereld, vooral in de tropische regio’s van Noord- en Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en Australazië.

Consumenten van psychedelische paddo’s consumeren meestal één tot twee gram van de gedroogde paddenstoel gerehydrateerd in voedingsmiddelen en thee, of minder vaak als vloeibaar extract met psychoactieve stoffen. Het effect van een paar gram paddenstoelen kan binnen 15 minuten tot een half uur optreden en duurt over het algemeen vier tot zes uur.

Welke effecten hebben paddo’s op mensen?

Samen met psilocybine veroorzaken verschillende psychedelische verbindingen in P. cubensis een verscheidenheid aan sensorische en emotionele reacties in de hersenen, afhankelijk van de geconsumeerde hoeveelheid, de concentratie van actieve ingrediënten en het eigen lichaam.

Net als bij LSD-gebruik ervaren mensen die psilocine consumeren vaak visuele vervorming, waarbij lichtbronnen een halo-effect krijgen en kleuren levendiger worden.

Wat is een “Magic Mushroom Trip”?

Vormen kunnen lijken te verschuiven en veranderen, waardoor een effect van optische illusie ontstaat, terwijl bij hoge doses perceptie beelden verkeerd kan interpreteren en hallucinaties kan produceren. Tijdmeting kan ook worden beïnvloed, waarbij korte perioden veel langer lijken te duren.

Op emotioneel niveau verhoogt de paddenstoel de euforie en het plezier en bevordert het een gevoel van vrede. In veel gevallen is er een droomachtige ontkoppeling van de realiteit, soms gepaard gaande met slaperigheid en verward denken.

Fysiologisch verwijden de psychedelische verbindingen de pupillen en stimuleren ze het spijsverteringsstelsel, waardoor een effect van misselijkheid ontstaat dat soms zelfs kan gaan als braken.

Het gebruik van paddo’s kan bij sommige mensen een hoog niveau van paranoia veroorzaken, vooral mensen met angst of bipolaire stoornis, of ze reageren met extreme angst – dit wordt een “bad trip” genoemd.

Zijn paddo’s gevaarlijk?

P. cubensis paddenstoel heeft een lage toxiciteit en wordt als relatief onschadelijk beschouwd in vergelijking met de potentiële gezondheidseffecten van veel andere geneesmiddelen.

Zoals met elke illegale stof die de werking van ons lichaam kan beïnvloeden, zijn er echter risico’s.

Voor sommige mensen is deze paddenstoelervaring niet erg prettig en leidt tot psychische problemen, duizeligheid, zwakte en maagklachten. Afhankelijk van de bestaande psychische problemen kan dit leiden tot trauma of constante terugvallen zoals flashbacks.

Bepaalde activiteiten die onder invloed van psychedelica worden uitgevoerd, zoals zwemmen of autorijden, brengen een hoger risico op ongevallen met zich mee.

En dan zijn er nog de risico’s die genomen worden om überhaupt high te worden. Het verzamelen van paddo’s of andere paddenstoelen kan bijvoorbeeld leiden tot het smullen van een dodelijke variëteit. Het onzorgvuldig toedienen van psilocybine op andere manieren, zoals aan het einde van een spuit, brengt echter zijn eigen potentieel fatale gezondheidsrisico’s met zich mee.

Wettelijk gezien is psilocybine op veel plaatsen in de wereld een verboden stof, wat kan leiden tot boetes en zelfs gevangenisstraffen voor het bezit van of de handel in paddo’s. Dit is langzaam aan het veranderen, omdat het bezit van kleine hoeveelheden van het psychedelische middel de afgelopen jaren is gedecriminaliseerd.

Hoe beïnvloeden paddo’s de hersenen?

Ons lichaam breekt psilocybine af tot de chemische psilocine, wat toevallig ook een andere psychoactieve stof is die wordt aangetroffen in P. cubensis. Psilocine werkt in op ons zenuwstelsel door te concurreren met andere boodschappers en verschillende soorten serotoninereceptoren te activeren die 5-HT-receptoren worden genoemd.

Deze competitie schaadt het functioneren van hersengebieden die betrokken zijn bij het beheersen van een verscheidenheid aan functies, van stemming tot temperatuurregeling en eetlust tot stimulatie van de zintuigen. Door de niveaus van een andere neurotransmitter, glutamaat, in gebieden van de hersenen te beïnvloeden die verband houden met denken en zelfrespect, kan het supplement ons perspectief op ons zelfgevoel en onze verbinding met onze omgeving veranderen.

Een meer algemene reactie op deze veranderingen in de chemie van de hersenen lijkt een herstructurering van neurale netwerken te zijn, wat suggereert dat psychedelica zoals psilocybine paddenstoelen de bedrading van de hersenen “resetten” op een basisniveau van effecten.

Kunnen paddo’s depressie behandelen?

Wetenschappers hebben door middel van tests ontdekt dat zorgvuldig gereguleerde doses psilocybine in een gecontroleerde omgeving, samen met geleide psychotherapie, net zo effectief kunnen zijn bij de behandeling van depressie als de toonaangevende antidepressiva, maar met minder bijwerkingen en ongelukken.

Omdat het de manier beïnvloedt waarop hersencellen zich verbinden, kan het een medicijn zijn dat op middellange en lange termijn voordelen heeft bij de behandeling van stemmingsstoornissen.

Kweekkits/teeltkits

Voorbeeld van een paddenstoel growkits

Met champignonkweekkits van Paddo’s is het gemakkelijk om veel mooie en heerlijke paddenstoelen te kweken met minimale inspanning. Ze zijn leuk voor zowel beginners die net leren hoe ze paddenstoelen moeten kweken als ervaren kwekers.

Een champignonkit is gewoon een paddenstoelmycelium dat groeit op een specifiek materiaal, het substraat. Wanneer je een champignonkit koopt, heb je het meeste werk van het kweken van het mycelium en het voorbereiden van het substraat al gedaan. Voor veel mensen weegt het feit dat ze minder werk hebben om paddenstoelen te kweken veel zwaarder dan de kosten van de kit.

Champignonkits kunnen worden geleverd met verschillende substraten. Enkele voorbeelden zijn:

  • Een blok gesteriliseerd zaagsel en houtsnippers (meest voorkomend)

  • Een boomstam of stuk hout

  • Een zak gepasteuriseerd stro

  • Los en kruimelig zaagsel dat je gebruikt om andere substraten (ook wel paddenstoelenbroed genoemd) in te enten.

Paddo kweeksets zijn leuk! Lees verder om meer te weten te komen over champignonkweekkits, hoe ze werken, de voor- en nadelen ervan en waar je ze kunt kopen.

Hoe werken ze?

De meeste Paddo kweeksets zijn als een makkelijk te onderhouden vriendje of vriendinnetje. Het enige wat ze echt nodig hebben is frisse lucht, water, een geschikte locatie en een beetje geduld.

Omdat de kit al groeiend mycelium heeft, hoef je alleen maar de juiste omstandigheden te creëren om paddenstoelen te produceren. In de regel wordt de kit een dag blootgesteld aan een koude temperatuur en vervolgens bewaterd.

Champignonkits worden vaak gemaakt van zaagsel. De kou simuleert herfsttemperaturen en stimuleert het mycelium om schimmels te vormen om zich voor de winter te vermenigvuldigen.

Vergeet niet dat het mycelium leeft en niet zal overleven als het in een doos zonder lucht of water wordt achtergelaten. Psilocybine Paddenstoelen bouwpakketten hebben een bepaalde houdbaarheid, dus gebruik ze zo snel mogelijk na aankomst zodat de Psilocybe Cubensis opduikt.

Dit is ongeveer wat te doen met verschillende substraten:

Zaagsel/houtsnipperblok – Dompel het blok onder in koud water en zet het 24 uur in de koelkast. Verwijder het blok en plaats het op een goed geventileerde plaats met weinig licht. Besproei ze meerdere keren per dag met water en bedek ze met plasticfolie om de luchtvochtigheid op peil te houden. De paddenstoelen zullen binnen een paar weken of minder vruchten dragen.

Paddenstoelstengel – Week de stam 24 uur in koud water. Plaats het op een schaduwrijke plaats binnen of buiten. De paddenstoelen zullen binnen een paar weken of minder vruchten dragen, op voorwaarde dat de stengel regelmatig om de paar weken water krijgt.

Los gesteriliseerd zaagsel – Technisch gezien is dit paddenstoelenbroed, dat de meeste inspanning veroorzaakt, maar ook het meest veelzijdig is. Ze moeten worden gemengd met een ander substraat en zich daar vestigen voordat ze kunnen beginnen met vruchtdragen. Andere substraten zijn karton, gepasteuriseerd stro, compostbedden voor buiten, houtsnippers, enz. Het is nog steeds vrij eenvoudig!

Nadat je champignonset eenmaal vruchtbaar is, ga je verder met het gieten volgens de instructies. De meeste kits bevatten meerdere spoelingen. Sommige paddo’s blijven om de paar weken paddenstoelen kweken gedurende 2 maanden tot een jaar.

U kunt uw kit nog steeds gebruiken wanneer deze niet meer in productie is. Het feit dat de voedingsstoffen in het substraat uitgeput zijn, betekent niet dat het mycelium niet meer leeft. Maar de stof komt terug. Gooi ze buiten op een baal stro, een bed van houtsnippers of op een composthoop. Misschien heb je volgend voorjaar wel Paddo’s!

Waarom een paddenstoelen kweekset gebruiken?

Champignonkweekkits en psilos zijn coole aanbiedingen voor de teelt. Ze laten je een goedkope teelt van de hallucinogenen toe en besparen je onder andere de levering! De gerenommeerde wetenschapper Albert Hofmann, een van de voorvaderen van het gebruik van paddo’s, erkende de waarde van sporen en kweekte paddo’s in Groot-Brittannië in zijn tijd.

Het gebruik van paddenstoelensets om je eigen paddenstoelen te kweken heeft enkele voordelen.

  • Minimale inspanning zonder veel opnieuw opstarten – Het is niet nodig om gaten in de boomstammen te boren, niets hoeft te worden gepasteuriseerd en er is geen zwaar tillen. De meeste paddenstoelenkits hebben gewoon een goede locatie, water en een beetje geduld nodig. Het kan niet eenvoudiger om paddenstoelen te kweken.

  • Goedkoop – Op de lange termijn is het geld dat je uitgeeft aan een kit waarschijnlijk minder dan de hoeveelheid champignons die je in de supermarkt zou kopen.

  • Educatief – De kits zijn een geweldige manier om kinderen te leren over de levenscyclus van paddenstoelen, omdat ze de paddenstoelen vlak voor hun ogen kunnen laten rijpen. Hoeveel wetenschapsprojecten voor thuis vermaken, onderwijzen, wekken je nieuwsgierigheid en smaken goed?

  • Veilig – het kweken van paddenstoelen uit een gerenommeerde kit thuis is veiliger dan het verzamelen en identificeren ervan in het wild. Omdat veel kwaliteitskits biologisch gecertificeerd zijn, zijn ze ook veiliger dan het kopen van champignons in de supermarkt. Je kunt jezelf blootstelling aan pesticiden en verschillende chemicaliën besparen.

Hier zijn enkele mogelijke problemen met paddo kits:

  • Initiële kosten – Hoewel ze op de lange termijn meer paddenstoelen produceren voor minder geld, vereisen de kits nog steeds een initiële contante uitgave.

  • Beperkte hoeveelheid paddenstoelen – Hoewel een kit idealiter een goede hoeveelheid paddenstoelen zou moeten produceren, zal het nog steeds niet zoveel zijn als het starten van een reeks groeiprojecten vanaf nul. Om deze reden zijn de kits niet geschikt voor commerciële telers.

  • Slechte kwaliteit – het is heel goed mogelijk om een kit te kopen die niet is geproduceerd of wordt geleverd met oude sporen. Om deze reden moet u uw onderzoek doen voordat u koopt en alleen kopen bij een goed beoordeeld bedrijf.

  • Tijd – We leven in een maatschappij van onmiddellijke bevrediging en sommigen hebben niet het geduld om een paar weken op hun paddenstoelen te wachten. Elk kweekproject kost tijd en paddenstoelen zijn het wachten waard!

  • Hoge verzendkosten – Afhankelijk van de provider kunnen hoge verzendkosten optreden. Maar wees niet bang, want de basisprijs voor de champignons is het waard!

Laat je niet afschrikken door deze factoren! Lees verder om mijn aankoopaanbeveling van de juiste producten en service te krijgen.

Microdoseren

Voorlopige literatuur suggereert positieve resultaten en effecten

Eerste studies, beoordelingen en anekdotische rapporten suggereren dat het microdoseren van psychedelica, zoals paddenstoeltruffels, het potentieel heeft om te helpen bij prestatieverbeteringen (waaronder verhoogde creativiteit en efficiëntie), symptomen van angst, grotere pijnverlichting en zelfs de ziekte van Alzheimer. Hoewel dit veelbelovend is, is de overgrote meerderheid gebaseerd op enquêtes. (Het is pas in de afgelopen jaren dat wetenschappers zijn begonnen met het verkennen van het concept van microdosering in echte klinische onderzoeken.)

Ondersteuning voor geestelijke gezondheid en drugsgebruik

In februari werd een studie op basis van de resultaten van een internationale enquête gepubliceerd in het tijdschrift Psychopharmacology om erachter te komen of psychologisch welzijn en paddo’s kunnen worden verbeterd door microdosering.

In het online onderzoek dat in 2018 werd uitgevoerd, werd respondenten gevraagd naar hun gebruik van paddo’s bij microdosering voor therapeutische doeleinden en of dit positieve resultaten heeft opgeleverd. Van de 1.102 deelnemers, van wie 57% eerder was gediagnosticeerd met een psychische stoornis, zei 39% dat het verbeteren van hun mentale welzijn de belangrijkste reden was voor het microdopen van psychedelica. (Het is vermeldenswaard dat van deze subgroep 85% zei dat ze andere medicijnen hadden geprobeerd of counseling hadden gekregen voorafgaand aan microdosering.)

Eenentwintig procent zei dat ze microdoses nemen om de symptomen van depressie te verlichten, terwijl 7% zei dat ze zelfmedicatie voor angst hadden. Nog eens 9% had andere psychische aandoeningen die ze probeerden te behandelen, en 2% nam microdoses om te stoppen met het gebruik van andere stoffen.

De resultaten toonden aan dat 44% van de respondenten zei dat microdoseren en de effecten ervan hun geestelijke gezondheid aanzienlijk verbeterden. 50% zei dat ze met succes konden stoppen met het nemen van en toegang krijgen tot antidepressiva, en bijna 40% zei hetzelfde over psychotrope geneesmiddelen. Negentien procent zei dat microdosering resulteerde in “geen waargenomen veranderingen” in hun psychologische welzijn, en slechts 1,3 procent meldde dat microdosering hun psychologische welzijn “enigszins verslechterde”.

Hier is een lijst met mogelijke effecten:
  • Betere focus

  • Verhoogde waakzaamheid

  • Verbeterde creativiteit

  • Meer energie

  • Een gelukkig, subliem gevoel

  • Meer bewustzijn van het milieu

  • Meer open in sociale situaties

  • Minder spierzwakte

Bovendien heeft recent onderzoek aangetoond dat het microdoseren van paddenstoelen de symptomen van angst en angst kan verlichten. Hoewel dit geweldig nieuws is, moet men zich ervan bewust zijn dat het onderzoek verre van compleet is. Als je last hebt van angst, moet je medicatie niet vervangen door psychedelica zonder eerst een arts te raadplegen. En koop zeker geen abonnement.

Andere effecten

Gebruikers zeggen dat het hen niet high maakt, maar hen creatiever en scherper maakt, of hun mentale welzijn op de een of andere manier verbetert. U kunt 10 tot 20 procent van een normale dosis innemen, meerdere keren per week.

Sommige studies suggereren dat hogere doses paddenstoel psychedelica kunnen helpen bij het verlichten van angst, depressie en andere psychische aandoeningen. Microdoses zijn echter alleen getest in kleine, placebogecontroleerde onderzoeken met gemengde resultaten. Het placebo-effect is wanneer mensen fysieke of mentale voordelen halen uit medische behandelingen op basis van verwachtingen.

John Hopkins University en Psilocybine Paddenstoelen

In een kleine studie van volwassenen met ernstige angst, rapporteren onderzoekers van Johns Hopkins Medicine dat twee doses van de psychedelische stof psilocybine gegeven samen met ondersteunende psychotherapie resulteerden in een snelle en ernstige vermindering van depressieve symptomen, waarbij de meeste deelnemers verbetering zagen en de helft van de studiedeelnemers remissie bereikte door de follow-up van vier weken.

Psilocybine als de belangrijkste verbinding en effect in paddenstoelen

Psilocybine is een verbinding die voorkomt in paddo’s en LSD die visuele en auditieve verbeeldingskracht en diepgaande veranderingen in bewustzijn produceert een paar uur na inname. In 2016 rapporteerden wetenschappers voor het eerst dat behandeling met psilocybine onder psychologisch ondersteunde omstandigheden existentiële angst aanzienlijk verlichtte bij mensen met een levensbedreigende kankerdiagnose.

Nu zijn de nieuwe resultaten, die in november werden gepubliceerd, beschikbaar. 4 in het tijdschrift JAMA Psychiatry, suggereren dat psilocybine effectief kan zijn bij een veel groter aantal ziekenhuispatiënten die lijden aan ernstige gevoelens van nood dan eerder werd gedacht.

“De omvang van het effect dat we zagen was ongeveer vier keer groter dan wat klinische onderzoeken van conventionele antidepressiva op de markt hebben aangetoond,” zegt Alan Davis, Ph.D., universitair hoofddocent psychiatrie en gedragswetenschappen aan de Johns Hopkins University School of Medicine. “Aangezien de meeste andere paddenstoelbehandelingen voor angst weken of maanden duren om te werken en nadelige effecten kunnen hebben, kan dit een keerpunt zijn als deze resultaten zich bewijzen in toekomstige placebogecontroleerde klinische onderzoeken die voldoen aan de gouden standaard.” De gepubliceerde resultaten hebben alleen betrekking op een follow-up van vier weken van 24 deelnemers die allemaal twee psilocybinesessies van vijf uur onder leiding van de wetenschappers hebben voltooid.

“Omdat er verschillende soorten depressieve stoornissen zijn die ervoor kunnen zorgen dat mensen anders reageren op de behandeling, was ik verrast dat de meeste van onze studiedeelnemers psilocybine paddo’s behandeling effectief vonden,” zegt Dr. Roland Griffiths.D., de Oliver Lee McCabe III professor neuropsychofarmacologie van bewustzijn aan de Johns Hopkins University School of Medicine en directeur van het Johns Hopkins Center for Psychedelic and Consciousness Research. Hij zegt dat de ernstige angst kan verschillen van de “reactieve” vorm van depressie waar ze naar keken in de kankerstudie van 2016. Griffiths zegt dat zijn team werd aangemoedigd door volksgezondheidsfunctionarissen om de effecten van psilocybine in de bredere populatie van mensen met een depressieve stoornis te onderzoeken, omdat de effecten op de volksgezondheid veel groter zouden kunnen zijn.

Voor de nieuwe studie rekruteerden wetenschappers 24 mensen met een langdurige gedocumenteerde geschiedenis van depressie, van wie de meesten ongeveer twee jaar aanhoudende symptomen hadden voordat ze deelnamen. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 39 jaar, 16 waren vrouwen en 22 identificeerden zichzelf als blank, één persoon als Aziatisch en één persoon als Afro-Amerikaans. Deelnemers moesten vooraf stoppen met het nemen van alle antidepressiva met de hulp van hun arts om een veilige behandeling van deze experimentele behandeling te garanderen.

Dertien deelnemers kregen psilocybine paddenstoelen behandeling onmiddellijk na rekrutering en na voorbereiding sessies, en 11 deelnemers kregen dezelfde voorbereiding en behandeling na een vertraging van acht weken.

De behandeling bestond uit twee doses psilocybine toegediend door twee klinische monitoren die patiënten begeleidden en kalmeerden. De doses werden tussen augustus 2017 en april 2019 twee weken na elkaar toegediend in het Johns Hopkins Bayview Medical Center Behavioral Biology Research Building. Elke behandelingssessie duurde ongeveer vijf uur, waarbij deelnemers op een bank lagen, blinddoeken droegen en een koptelefoon met muziek speelden terwijl de monitoren aanstonden.

In de hele groep van 24 deelnemers verminderde 67% de depressiesymptomen met meer dan 50% na één week en 71% na vier weken. Over het algemeen was vier weken na de behandeling 54% van de deelnemers in remissie – dat wil zeggen dat ze niet langer als depressief werden beschouwd.

“Ik geloof dat het uiterst belangrijk bewijs is van de medische goedkeuring van psilocybine om angst te behandelen, een ziekte waar ik persoonlijk al tientallen jaren mee worstel”, zegt ondernemer en filantroop Tim Ferriss, die de financieringscampagne ondersteunde. “Hoe verklaren we de ongelooflijke schaal en duurzaamheid van de effecten? Behandelingsonderzoek met matige tot hoge doses psychedelica zou geheel nieuwe paradigma’s kunnen blootleggen voor het begrijpen en verbeteren van stemming en geest. Dit is een voorproefje van alles wat je van Johns Hopkins kunt verwachten.”

Voorbeeld van microdoseringsmedicijnen: Magic Truffels microdoseren 2 X 10g

De Magic Truffels Microdosing 2 x10 is een mengsel van verschillende truffels en bevat natuurlijke psilocybine. Ze zijn ook beschikbaar in het Mushrooms-abonnement. Speciaal geselecteerd voor de beste microdoseringseigenschappen. De voordelen van microdoseren? Meer energie, meer productiviteit, betere concentratie, hartopening en ook meer inspiratie!

Als je een microdosis Magic truffels neemt, ervaar je een heel subtiel effect. Het komt niet in de buurt van het psychedelische effect van de normale dosering magic truffels.

Over het algemeen is het effect van microdosering van paddenstoelen om het welzijn en de prestaties van een persoon subtiel te verbeteren. Dit gebeurt zonder risico en zonder negatieve gevolgen. Je zult in staat zijn om je dagelijks leven normaal te beheren, maar je zult merken dat de dingen die je doet gemakkelijker en leuker voor je zijn.

Aanbevelingen voor de aankoop van de producten

Er zijn talloze aanbieders van psychedelica, paddenstoelen en andere bedwelmende middelen online. Velen komen uit Nederland of Oostenrijk. We raden alleen productvarianten uit deze en andere EU-landen aan voor de bestelling of het Mushroom-abonnement, anders is de veiligheid niet gegarandeerd. De verzendkosten zijn niet hoog en vaak wordt er korting gegeven. De hoeveelheid positieve effecten is ook beter gegeven en veel websites zijn ook beschikbaar op het Duits. U hoeft zich dus minder zorgen te maken over de respectieve inhoud en beter te begrijpen wat er in uw winkelwagentje zit. Haal onze paddo’s bijvoorbeeld op de website Mycotrop.com. Ze bieden je super coole psychedelica en onze ervaring zegt meer positieve effecten en geen horrortrips. Ze bieden verschillende paddokits en truffels en hebben de juiste werkzame stof psilocine in het product zonder chemicaliën. Er zijn ook andere tips voor het juiste paddogebruik.

Verder zijn er enkele websites met een abonnement die je aanmoedigen tot drugsgebruik. Zorg ervoor dat je een website vindt met de juiste naam die gerenommeerd is en je de juiste champignonkwaliteit biedt. Geef nooit zomaar je e-mailadres op en bereid je zo voor op een onaangename Paddo-trip. Over het algemeen wensen we je het allerbeste voor het gebruik van paddenstoelen bij elke bestelling in het winkelwagentje en hopen we dat je een positief, hallucinogene effect en trip hebt bij het gebruik van paddo’s.

Geplaatst in Paddo's.

Geef een reactie