Paddo's en Co- wat je moet weten voordat je gaat eten en kopen

Wat psilocybine en psilocine te maken hebben met een goede trip en hoe psilocybine te kopen

Definitie en overzicht van paddo’s

Paddo’s (Duits: paddo’s of paddo’s) is de algemene naam voor psilocybine-bevattende paddenstoelen. Andere bekende namen zijn paddo’s, hallcinogene paddenstoelen of psilocybine-bevattende paddenstoelen.

Alle namen hebben één ding gemeen: ze geven een naam aan de ongeveer 200 verschillende paddenstoelen die worden geconsumeerd vanwege hun psychedelische stoffen psilocybine en psilocine. Het is een van de bekendste psilocybines in heel Europa en Amerika. De paddenstoelen zijn geclassificeerd als een medicijn, omdat de actieve ingrediënten een hoog risico op misbruik en afhankelijkheid met zich meebrengen.

Het is een drug die steeds vaker door jongeren wordt geconsumeerd. Net als andere drugs zoals cannabis, LSD, cocaïne en andere stoffen, is deze drug niet legaal om te kopen in Duitsland. Het is echter niet de paddo zelf die verboden is, maar de actieve ingrediënten psilocybine en psilocine. Vervoer, bezit en handel zijn daarom ten strengste verboden volgens bijlage 1 van de Narcoticawet.

 

Mythen en vooroordelen over paddo’s

Zoals elke drug zijn paddo’s omgeven door verschillende mythen en vooroordelen. De eerste associaties die in het hoofd schieten zijn waarschijnlijk: drugs, paddenstoelen, hallucinaties, paddo’s, stoners, Amsterdam, Nederland en Co.

Aan de ene kant worden ze door velen bestempeld als de ‘relaxdrug’ omdat het voor veel mensen een zeer aangename high en opwindende hallucinaties kan veroorzaken. Aan de andere kant worden de paddenstoelen vaak geassocieerd met angst, paranoia en dergelijke, waardoor velen de paddo’s niet kunnen proberen.

Zoals hierboven vermeld, zijn er verschillende namen voor de paddo’s, daarom worden sommige in dit artikel gebruikt.

Maar is dit wel zo? Dit artikel is bedoeld om bekende vooroordelen, de voor- en nadelen van paddo’s en andere vragen die je hebt voordat je paddo’s koopt, te verduidelijken.


Growkits & andere vormen van inkoop van paddo’s

 

Foto credit: wholecelium.com

In Amsterdam en andere steden in Nederland is dit medicijn nog bekender, maar niet veel minder controversieel dan in Duitsland. Ook in Nederland is de commerciële handel in paddo’s al enkele jaren niet meer legaal.

In Nederland is het echter nog steeds toegestaan om de paddo’s te bezitten en zelf te fokken. Om dit te doen heb je zogenaamde growkits nodig (naar duits: kweekset), die verrassend eenvoudig op internet kunnen worden besteld in online winkels met verzending naar de voordeur. Meer en meer kun je de growkits naar Duitsland laten sturen, maar je moet eerst afspreken dat je op de hoogte bent van de wetten in jouw land en dat het verkoopbedrijf geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Deze kits zijn niet alleen populair om juridische redenen, maar ook door de prijs / prestatieverhouding krijgen ze veel positieve beoordelingen. Want fokken met behulp van deze growkits is nog makkelijker dan zelf bestellen. De oogst kan meestal na ongeveer drie weken plaatsvinden en tot 600 gram champignons bereiken. Ze groeien dus niet eens snel, maar hebben ook een hoge opbrengst. Voeg eenvoudig water toe aan het toegevoegde substraat en de schimmelcultuur, bewaar bij een constante temperatuur van ongeveer 23 °C en spuit twee keer per dag met water. Met ongeveer 20 EUR per kweekset zijn ze ook een zeer goedkoop alternatief voor andere substraten en medicijnen.

De paddenstoelen groeien ook in het wild en kunnen ook in de natuur gekweekt worden, maar dit vereist zeer speciale omstandigheden en vaardigheden die moeilijk te bereiken zijn.

Ook in andere landen binnen en buiten Europa en over de hele wereld is het medicijn al heel lang erg populair om een goedkope en ongecompliceerde ’trip’ te kopen.

Verbruik

Meestal worden de paddo’s in gedroogde staat verkocht. Als ze zelf worden gekweekt met behulp van een kweekset, kunnen ze ook vers worden gegeten. De paddenstoelen kunnen worden gemaakt in een thee of gemengd met andere voedingsmiddelen en dranken. Daarnaast kunnen de gedroogde paddenstoelen ook gemengd worden met marihuana of tabak en gerookt worden. Er is ook een vloeibare vorm van psilocybine die uit de paddenstoelen kan worden geëxtraheerd en geconsumeerd.

Effect van paddo’s

Voordat je de paddo’s consumeert, moet je zeker zijn van het effect en je ervan bewust zijn dat afhankelijk van de paddenstoel en persoon, het effect heel anders kan zijn. Over het algemeen geldt: hoe meer er wordt geconsumeerd, hoe groter het effect, voor sommigen duurt het vrij langzaam totdat het effect optreedt, voor anderen enorm snel.

Werkzame stoffen

Zoals hierboven vermeld, bevatten paddo’s de actieve ingrediënten psilocybine en psilocine, daarom zijn het psilocybe paddenstoelen. De psilocybine wordt in het lichaam omgezet in psilocine en wordt verondersteld serotonineniveaus in de hersenen te beïnvloeden, waardoor veranderde, ongewone percepties ontstaan. De duur van het effect kan duren van 20 minuten tot vier tot zes uur, omdat dat is hoe lang het duurt voordat de psilocine wordt gemetaboliseerd en uitgescheiden. Paddo’s kunnen echter langetermijneffecten hebben die de persoonlijkheid van de consument kunnen veranderen of flashbacks kunnen veroorzaken.

Een afhankelijkheid van paddo’s kan over het algemeen niet gebeuren, omdat een tolerantie snel wordt opgebouwd en het dus minder aantrekkelijk maakt om veel te consumeren.

Experts raden af om de paddo’s als zelfmedicatie te gebruiken, omdat het het tegenovergestelde effect kan hebben als ze worden gebruikt om angst en dergelijke te behandelen.

Omdat het een biologisch natuurlijk product is en geen in het laboratorium gemaakte stof, varieert de hoeveelheid psilocybine sterk van paddenstoel tot paddenstoel. Daarom is het erg moeilijk om van tevoren te zien hoeveel er geconsumeerd kan worden en hoe lang de reis zal duren.

Per

Van de psilocybine paddenstoelen wordt gezegd dat ze veel positieve eigenschappen hebben, wat de gebruikersgroep vermenigvuldigt. Voorzichtigheid is echter geboden bij het omgaan met de paddo’s. Het effect van de paddenstoelen kan heel verschillend zijn, afhankelijk van de persoon en de hoeveelheid, daarom moeten onervaren gebruikers zich van tevoren informeren over de dosering om een bad trip te voorkomen.

Over het algemeen zijn paddo’s een hallizigäne-medicijn, wat betekent dat wanneer ze worden geconsumeerd, sensaties kunnen worden gezien, gehoord of gevoeld die echt aanvoelen, maar slechts hallucinaties zijn. Zoals bij elk medicijn zijn de effecten echter zeer individueel en sterk beïnvloed door externe factoren. Dergelijke factoren zijn bijvoorbeeld de dosering van de paddenstoelen, leeftijd, gewicht, persoonlijkheid, emotionele toestand van de persoon, de omgeving of de geestelijke gezondheidstoestand.

Van de paddo’s is bekend dat ze een zeer vredige en aangename ‘high’ produceren, die samen met de magische hallucinaties de grootste rijstfactor heeft voor de consument.

Al vele duizenden jaren geleden werden psilocybines geassocieerd met spirituele ervaringen en zelfontdekking. Net als marihuana worden paddo’s vaak gebruikt om bijzonder spirituele toestanden te veroveren. Vooral oorspronkelijke bewoners in Amerika en Europa hebben de paddenstoelen in het verleden en vandaag gebruikt om elkaar op een ander niveau te ontmoeten.

Hoewel paddo’s (nog) niet voor medische doeleinden worden gebruikt, zijn er enkele studies en onderzoeken die de positieve effecten onderzoeken. Een kleine hoeveelheid paddo’s zou bijvoorbeeld moeten helpen tegen speciale soorten hoofdpijn zonder de psycoactieve effecten te bereiken. Ook het effect van paddo’s op ziekten als Alzheimer, anorexia of posttraumatisch stresssyndroom wordt onderzocht.

Bedriegen

Elke hallucinogene stof brengt het risico op bijwerkingen met zich mee. De klassieke bijwerkingen zijn misselijkheid, hoofdpijn, nervositeit, paranoia, paniek, hallucinaties, psychose en duizeligheid. In het ergste geval kan het zelfs leiden tot epileptische aanvallen.

De paddenstoelen hebben een zeer negatieve reputatie vanwege de bijwerkingen die ze bij sommige mensen kunnen hebben. De paddenstoelen kunnen dus geen fysieke schade aanrichten, maar de stoffen psilocybine en psilocine veroorzaken halllucinaties, wat grote problemen kan veroorzaken voor mensen met latente psychische problemen. Daarom wordt over het algemeen geadviseerd om mentaal onstabiele mensen te gebruiken om dit medicijn te consumeren.

Bovendien moet worden vermeld dat de paddo’s vaak door volwassenen worden geconsumeerd in combinatie met alcohol en andere stoffen, wat het risico op mentale en fysieke schade verhoogt.

Bovendien worden paddo’s vaak gezien als een veilig medicijn dat een zachtere trip veroorzaakt. Hier is echter grote voorzichtigheid geboden omdat de onvoorspelbare hoeveelheden psilocybine kunnen leiden tot ernstige verkeerde inschattingen en bijwerkingen.

Conclusie-paddo’s proberen of zijn ze niet zo magisch?

Na al deze gevarieerde informatie, die zowel voor- als nadelen van paddo’s belicht, rijst de vraag of de paddo’s worden aanbevolen of niet? Officieel wordt drugsgebruik natuurlijk niet aanbevolen om juridische redenen – vooral minderjarigen.

Over het algemeen kan worden gezegd dat er weinig argumenten zijn waarom experimentele mensen die geïnteresseerd zijn in een speciale reis niet eens de paddo’s zouden moeten proberen. Zoals met alle bedwelmende middelen, worden grotere hoeveelheden echter niet aanbevolen, omdat ongewenste bijwerkingen kunnen optreden, vooral bij geesteszieken.

Wanneer ze echter in de juiste hoeveelheid worden geconsumeerd, kunnen de paddo’s een zeer positief effect hebben dat beter kan zijn dan andere medicijnen zoals LSD, truffels, marihuana of cocaïne. Bovendien zijn de paddenstoelen biologischer en gemakkelijker te verkrijgen door de beschikbaarheid van kweeksets. Ze groeien in slechts een paar weken, zijn relatief gemakkelijk te kopen en er is een iets lager risico in termen van legaal en illegaal. Als u paddo’s wilt bestellen, moet u zich van tevoren informeren over de stand van de wet.

Op de vraag of je de paddo’s moet proberen is er geen duidelijk “nee”. Het is echter een zeer individuele beslissing die gepaard gaat met individuele risico’s. Maar wie de stap durft te zetten, kan op magische wijze beloond worden.

Bronnen

  • https://www.verywellmind.com/what-are-magic-mushrooms-22085

  • https://buyshroomsonline.org/wp-content/uploads/2020/03/Heres-How-to-Make-Delicious-Magic-Mushroom-Tea.png

  • https://buyshroomsonline.org/wp-content/uploads/2020/03/Heres-How-to-Make-Delicious-Magic-Mushroom-Tea.png

Geplaatst in Paddo's.

Geef een reactie